Reviews

REVIEW | Oukitel K12 pret, pareri, specificatii. Smartphone cu baterie de 10000 mAh!

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Producatorul chinez Oukitel este recunoscut pentru telefoanele sale cu baterii uriase. Nu este prima data cand, pe piata, apar device-uri Oukitel cu autonomie mare si baterii impresionante. Noul Oukitel K12 continua aceasta lista, iar device-ul are o baterie aproape dubla prin comparatie cu modelul Oukitel K9. Avem si noi detalii despre acest device, in cele ce urmeaza.

Pret Oukitel K12. Cat costa telefonul cu baterie de 10.000 mAh?

Modelul Oukitel K12 este listat pe site-ul Aliexpress, iar suma pentru care poate fi achizitionat este de 250 de dolari. Asta inseamna ca, daca includem si taxele de rigoare, device-ul poate fi achizitionat de catre orice roman pentru aproximativ 1200-1300 de lei.

 

Pareri despre Oukitel K12. Bateria sa impresionanta fura prim planul. Device-ul are quick-charge de 30W!

Asadar, chiar daca vorbim despre un telefon din zona mid-range, Oukitel K12 nu este tocmai un terminal ieftin. Pe undeva, firesc. Pentru ca noul model K12 vine cu un detaliu mai putin obisnuit prin comparatie cu alte modele de pe piata: are o baterie de 10.000 de miliamperi.

Oukitel K12 pret, pareri

Acumulatorul foarte generos se poate incarca din portul USB Tip C si dupa estimarile producatorului, o incarcare „completa” se poate face in aproximativ 2 ore si 20 de minute. Ceea ce nu suna deloc rau, daca ne gandim ca printr-un astfel de port, o baterie „clasica” poate fi incarcata in 2 ore.

Oukitel a pus incarcare rapida pe noul sau dispozitiv, una de 30W, cu mult superioara celei de pe modelul Oukitel K7 spre exemplu, device care avea o capacitate similara. Producatorul chinez ne asigura ca modelul sau poate „duce” pana la 7 zile de autonomie. De remarcat ca bateria gigant de 10.000 de miliamperi este … detasabila.

Pareri despre Oukitel K12. Ecran mare, conectivitate bine pusa l a punct si un procesor decent folosit si de Xiaomi sau Huawei

Oukitel K12 este un telefon care se incadreza in peisajul mid-range. Procesorul folosit de acest telefon este Helio P35 de la MediaTek, un chipset pe care il gasim si la telefoane de la Xiaomi si Huawei sau la noul Umidigi Power 6, despre care v-am scris si noi pe blogul catmobile.

6GB RAM are la bord K12 si 64 GB pentru stocarea de date. O stocare de tip eMMC 5.1. Nu lipseste din peisaj slotul microSD, folosit pentru extinderea memoriei native a terminalului.

La nivel de conectivitate, Oukitel K12 sta foarte bine. Dincolo de portul USB Tip C despre care am si vorbit mai sus, avem slot DUAL SIM, GPS cu GLONASS, bluetooth, radio FM si deblocare faciala. Lipseste (din pacate) mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri. Sunetul este redat prin USB tip C-ul despre care am tot vorbit. Se pare ca Oukitel pune la dispozitie in pachet si adaptorul USB C la jack 3.5 mm.

Oukitel K12 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, iar ecranul sau are rezolutie Full HD + adica 2340 x 1080 pixeli. Cu o diagonala de 6.3-inch si multi-touch in 5 puncte, acesta beneficiaza si de elegantul decupaj din partea de sus, in timp ce marginile telefonului sunt suficient de slim.

In sectorul foto, Oukitel K12 dispune de o camera duala pe spate, camera care ofera o pereche de senzori de 16 si 2 megapixeli. Primul senzor este Sony. Avem flash LED dual, HDR si posibilitate de filmare la rezolutie Full HD. Camera frontala a telefonului are o rezolutie de 8 megapixeli. De remarcat ca device-ul dispune de noul procesor grafic PowerVR IMG GE8320 de 680 MHz.

Etichete:

Oukitel Oukitel K12
Summary
product image
Aggregate Rating
2.5 based on 2 votes
Brand Name
Oukitel
Product Name
Oukitel K12
Price
$ 250