Reviews

Laptopul de gaming Razer Blade 15 devine oficial. Are primul ecran OLED QHD 240 Hz din lume

Home  »  Reviews

catmobile

acum 2 ani

Razer a lansat noul laptop de gaming Razer Blade 15 cu primul panou OLED QHD 240Hz din lume și procesor Intel de a 12-a generație. Mai multe detalii, în cele ce urmează.

Razer Blade 15 a fost anunțat oficial

Specializată în produse de gaming, compania Razer a lansat pe piață un laptop denumit Razer Blade 15. Este vorba despre primul laptop din lume care are un ecran OLED QHD 240Hz. Fără îndoială, Razer Blade 15 are și unul dintre cele mai puternice seturi de specificații tehnice, oferind o experiență în gaming, fără delay. Dispozitivul folosește un procesor Intel Core i9 Alder Lake de a 12-a generație.

Cât costă un asemenea laptop pentru gaming te vei intreba? Ei bine, prețul de catalog al lui Razer Blade 15 ajunge la 3.500 de dolari.

Totuși, Razer nu a oferit momentan informații despre disponibilitatea laptopului, cu toate că s-a confirmat că dispozitivul va fi pus în vânzare prin retaileri direcți și autorizați ai companiei. Hai să aruncăm o privire ceva mai atentă asupra configurației cu care vine Razer Blade 15.

Specificații tehnice Razer Blade 15

Noul Razer Blade vine cu un panou OLED de 15.6 inch, cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli și suport pentru rată de împrospătare de 240Hz. Acest panou acoperă întreaga gamă de culori DCI-P3, oferă un timp de răspuns de 1 ms, precum și 400 de niți în ceea ce privește luminozitatea.

Sub capotă, noul laptop de la Razer are un procesor Intel Alder Lake Core i9 – 12.900H de generația a 12-a, care are 14 nuclee și 20 de fire. Vorbim despre un procesor care depășește la nivel de putere M1 Max, potrivit specialiștilor. Cu toate acestea, dacă durata de viață a bateriei este numărul 1 pentru dvs. atunci când cumpărați un laptop, M1 rămâne cea mai bună alegere. Șase dintre nucleele lui Intel Alder Lake i9 sunt nuclee de performanță, iar alte opt sunt pentru eficiență. Chipsetul are până la 140 de wați putere maximă și folosește o tehnologie Intel X86.

Este un chipset foarte puternic în zona de codificare video, iar potrivit primelor analize, Alder Lake are o durată de viață a bateriei de până la 3 ore și 5 minute. Acest procesor se regăsește deja pe dispozitive ca Alienware X17 și MSI GE76 Raider. Techsports recomandă acest procesor pentru utilizarea zilnică, pentru zona de gaming, dar și pentru productivitate. ”Performanța multi-threaded pe care o puteți obține cu Alder Lake este excepțională”, mai scrie sursa citată.

Pe Razer Blade, Intel Alder Lake Core i9 este asociat cu până la 32 GB de memorie RAM DDR5 și are 1TB de stocare SSD, extensibil printr-un slot M.2, care permite utilizatorilor să mărească capacitatea de stocare a laptopului.

În ceea ce privește zona de grafică, acest chipset este cuplat cu un accelerator grafic puternic, NVIDIA RTX 3070 Ti.

Razer Blade 15 oferă conectivitate de cel mai înalt nivel. Veți putea beneficia de Thunderbolt 4, de port USB – C, USB – A și HDMI pe părțile sale laterale, dar și de un cititor de carduri SD. Totodată, Razer Blade 15 rulează pe Windows 11 din fabrică.

Cu alte informații despre acest dispozitiv, vom reveni și noi în perioada următoare.

sursa foto: gruposincom