Stiri

Sony Xperia Ace III a fost lansat oficial. Vine cu procesor Snapdragon 480 la bord

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Sony a anunțat în Japonia smartphone-ul de buget Xperia Ace III 5G care vine echipat cu procesor Snapdragon 480. Mai multe detalii despre el în cele ce urmează.

Sony Xperia Ace III – preț, disponibilitate și specificații tehnice

Sony lansează serii noi de telefoane destul de rar, dar în această perioadă, compania japoneză a venit cu mai multe updateuri importante. Unul dintre telefoanele anunțate de japonezi este Sony Xperia Ace III, succesorul oficial al modelului Xperia Ace 2, compatibil 4G, care a fost lansat anul trecut în luna mai.

Sony Xperia Ace III este cel mai accesibil telefon 5G lansat de Sony și vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 480. Se pare că va fi pus în vânzare la jumătatea lunii viitoare și este disponibil într-o singură variantă de stocare: 4GB RAM + 64 GB stocare date. Din primele informații, telefonul costă 34.408 yeni japonezi, adică undeva la 1250 de lei.

Smartphone-ula fost lansat în patru opțiuni de culoare: albastru, negru, portocaliu cărămidă și gri. El este deja disponibil la precomandă în Japonia. Să vedem și ce specificații tehnice aduce Sony Xperia Ace III.

Specificații tehnice Sony Xperia Ace III

Noul Xperia Ace III are un ecran LCD IPS HD+ de 5,5 inchi cu suport pentru o rată de reîmprospătare de 60 Hz și o crestătură în stil picătură de apă (Waterdrop) care găzduiește camera frontală. Display-ul este protejat de Corning Gorilla Glass Victus. Smartphone-ul este alimentat de Snapdragon 480 5G SoC cu 4 GB de RAM și 64 GB de stocare UFS. De asemenea, spațiul de stocare poate fi extins până la 1TB printr-un slot pentru card MicroSD.

Xperia Ace III are o singură cameră în spate, care este un senzor de 13 megapixeli cu deschidere f/1.8. De asemenea, în față primești un senzor f/2.2 de 5 megapixeli pentru selfie-uri. Dispozitivul are o baterie de 4500 mAh cu USB-PD și suport pentru încărcare rapidă. Caracteristicile suplimentare includ sistemul de operare Android 12, scaner de amprentă pentru securitate și un rating IP68, care certifică faptul că telefonul este rezistent la contactul cu apa sau praful. Opțiunile de conectivitate includ 5G, GPS, NFC, Wi-Fi, Bluetooth 5.1 și un port de tip C.

În ceea ce privește o altă lansare asupra căreia vom reveni, noul smartphone Xperia 1 IV, dispozitivul este unul dintre cele mai premium flagship de la Sony. Dispune de un afișaj OLED 4K de 6,5 inchi cu suport pentru o rată de reîmprospătare de 120 Hz, un raport de aspect de 21:9 și o rată de eșantionare la atingere de 240 Hz.