How To

5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului

Home  »  How To

catmobile

acum 2 ani

Uite 5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului » Copiii se simt cei mai răsfațați pe 1 iunie, data la care la nivel mondial se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului. Îți propunem mai jos o listă de cinci activități pe care le poți face alături de copilul / copiii tăi, cu ocazia acestei zile. Cel mai important este timpul petrecut în familie și amintirile la care veți da naștere alături de micuții voștri, astfel că nu strică să aruncați o privire scurtă peste aceste propuneri. Pentru început însă, o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă această zi din punct de vedere istoric.

Un scurt istoric despre Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului se sărbătorește în zile diferite în funcție de regiune. Spre exemplu, în Africa de Sud, această zi este aniversată în prima sâmbătă a lunii noiembrie. Australienii sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului în cea de-a doua duminică din luna august, în timp ce Cuba o sărbătorește în a treia duminică din luna iulie. România a sărbătorit prima dată această zi în anul 1950.

Cum a apărut de fapt această zi? În 1857, reverendul Dr. Charles Leonard a organizat un serviciu special dedicat pentru copii. O zi care a purtat numele de ”Rose day” (Ziua trandafirului”) și care ulterior a fost redenumită drept Ziua Copilului. Despre această sărbătoare se spune că este potrivită pentru a fi cinstită în interiorul familiei, alături de cei mai dragi și de copii.

Pentru a sărbători Ziua Universală a Copilului, o gamă largă de evenimente au loc în întreaga lume în organizații atât de diverse precum școli, organizații de caritate, etc. Pe rețelele sociale, această zi precum și evenimentele care se leagă de ea sunt de regulă distribuite folosind hashtag-ul #worldchildrensday.

5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului

De la baloane colorate la jucării care de care mai drăguțe. De la sentimentele de dragoste, generozitate și afecțiune la cele de inocență, puritate și duioșie. De la timpul petrecut în familie, la noii prieteni pe care micuțul/micuța ta și-i poate face.

Nu există o limită de vârstă pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, așa că inclusiv copilul din tine se poate bucura de această zi specială care celebrează copiii din întreaga lume.

Înainte de a-ți propune câteva activități pe care le poți face alături de copilul tău pe 1 iunie, dacă vrei să te orientezi spre un cadou, avem câteva propuneri rapide pentru tine. Poți alege un joc clasic care vine la pachet cu o multime de functii smart, ideale pentru dezvoltarea abilitatiilor copilului tau. Acest cub rubic poate fi soluția ideală dacă ai intrat în criză de timp și nu ai reușit să îi cumperi un cadou perfect. Dacă micuțul / micuța ta este adorabil atunci când se joacă pe telefonul tău, fă-i mediul cât mai confortabil și pune rapid mâna pe acest gamepad de la Basesus. Trebuie să știi că suprafața anti-alunecare din silicon a acestui gamepad îl menține în permanență sigur și rigid. iar flexibilitatea sa este impresionantă, asigurând un control de înaltă precizie telefonului și, implicit, micuțului jucător. Și această bilă robot denumită Sphero Mini este foarte interesantă. Ce face ea? Îi învață pe copii un limbaj de programare precum JavaScript sau Scratch. Este o jucărie inteligentă care folosește metoda de învățare STEM, adică Science, Technology, Engineering, Mathematics. Descoperă cât de cool este Sphero Mini Activit Kit împreună cu micuțul/micuța ta.

Dar, destul despre cadouri. Uite cinci idei de activități pe care le poți face de 1 iunie alături de copilul tău.

1. 5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului – Ieșire la picnic
Pentru că tot a venit vremea frumoasă, picnicul nu este tocmai o idee rea. Se anunță vreme frumoasă și în jurul acestei date, astfel că o masă în familie luată în aer liber s-ar putea să fie soluția perfectă. Vă puteți crea amintiri memorabile, iar alături de voi pot veni și alte familii alături de copiii lor. Natura este un mijloc perfect de recreație pentru un copil, iar atmosfera s-ar putea să fie una propice pentru o după-amiază de excepție în familie. Dacă vrei să-i explici copilului tău ce înseamnă ”picnic” mai exact, atunci trebuie să știi că acest cuvânt a apărut prima dată într-o scrisoare a Lordului Chesterfield în 1748 și era un cuvânt asociat cu jocul de cărți în familie, mâncare bună, bună dispoziție și timp liber în natură. De fapt, cuvântul provine din limba franceză de la ”pique-nique” și se referă la o masă elegantă, care reunește familia în mijlocul naturii. Interesant, nu-i așa?

2. 5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului – O ieșire la Grădina Zoologică
Orice copil iubește animalele și, mai ales, animalele iubesc și protejează copiii. O ieșire la grădina zoologică s-ar putea să fie una de impact pentru un copil care nu a fost niciodată atât de mult timp în apropierea unor animale, mai ales a celor pe care are ocazia să le vadă rar. Experiența poate fi atât una frumoasă, cât și interesantă, dar mai ales se poate transforma într-una educativă. Fie că locuiești în București sau în provincie, în mod sigur vei găsi o portiță către o astfel de ieșire. Dacă iubiți animalele, nu are cum să nu vă placă o astfel de experiență, mai ales dacă este una în familie.

3. 5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului – Distracție la Aquapark
Dacă vremea ajută, o scurtă vizită la un Aquapark poate fi încântătoare și, în același timp, plăcută și pentru tine. Un astfel de parc acvatic înseamnă distracție garantată pentru micuți, iar în România ai destul de multe alternative. Dacă în regiunea ta nu găsești un astfel de parc de distracții, poți încerca măcar să ieși cu copilul tău la o piscină sau un bazin de înot. Cu siguranță o să-i facă plăcere.

4. 5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului – O drumeție de neuitat
O amintire de neuitat se poate crea și într-o drumeție. Fie că alegi să mergi împreună cu toată familia sau eventual și cu niște prieteni cu cortul, fie că vrei să iei la pas peisajele montane ale României, cu siguranță aerul curat și emoția unei aventuri îl vor ajuta pe copilul tău să-și amintească de această Zi a Copilului cu mare plăcere. În plus, o astfel de activitate se poate demonstra a fi chiar relaxantă, chiar dacă pare că vei petrece mai mult timp pe drum. De asemnea, un camping cu cortul este genul de aventură pe care nu o veți uita niciodată. Și știm cu toții că alergăm indiferent de vârstă după aventuri memorabile, nu?

5. 5 activități pe care le poți face de Ziua Copilului – În vizită la muzeu
Încheiem cu această propunere care credem noi că va fi pe placul tuturor. O vizită la muzeu de Ziua Copilului, mai ales dacă este prima pentru cel mic, poate fi ceva unic. Asta mai ales pentru că un copil de regulă este curios din fire și poate primi o cantitate importantă de informații, dar poate și să privească o mulțime de exponate care îl vor impresiona cu siguranță. Mai mult decât atât, o vizită la muzeu te poate ajuta și pe tine ca adult să te relaxezi, dar și să petreci mai mult timp cu copilul tău despre care poți afla lucruri noi.

Desigur, există și alte alternative pe care le poți avea într-o astfel de zi alături de copilul tău. Poți încerca câteva sporturi în aer liber, te poți bucura de misterele unui Escape Room, poți merge într-un parc de distracții sau într-un loc special amenajat pentru copii în diverse mall-uri. Important este să petreci cât mai mult timp alături de el și să vă bucurați cu toții de o astfel de experiență de neuitat. Tu unde alegi să mergi de 1 iunie alături de familie și copii?