Reviews

Lava Z62 pareri, pret si specificatii tehnice. Smartphone de buget la un pret imbatabil

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Pare greu de crezut ca in 2019 poti cumpara un telefon decent cu o suma ce depaseste cu putin 350 de lei. Ei bine, indienii de la Lava International Limited a lansat un nou smartphone din zona mid-range, denumit Lava Z62. Este vorba despre un telefon cu ecran Full View, care lasa totusi impresia unui telefon „old style”. Specificatiile sale nu sunt insa rele pentru pretul solicitat de producator. Discutam si noi despre acest telefon in cele ce urmeaza. Iata-i lista de specificatii tehnice:

6-inch FullView IPS 2.5D curved glass display
2GHz Octa-Core MediaTek Helio A22 (MT6761) 16nm processor with 650MHz IMG PowerVR GE83200 GPU
2GB RAM, 16GB internal memory, expandable memory up to 256GB with microSD
Android 9.0 (Pie)
Dual SIM(Nano+Nano)
8MP rear camera with dual LED flash
5MP front-facing camera
4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
3380mAh battery

Pret Lava Z62

Asadar, Lava Z62 este un telefon care costa destul de putin. Doar 6.060 de rupii indiene cere producatorul pentru noul sau smartphone, adica echivalentul a 360 de lei, cu tot cu taxe. Un pret ce e drept, foarte mic pentru un smartphone cu procesor octa-core, cel mai nou sistem de operare de la Google (ba chiar si destul de curat), plus o baterie buna.

Pareri despre Lava Z62

Daca te gandesti ca nu e cazul sa investesti o suma considerabila intr-un telefon, ai la indemana acest nou smartphone Lava Z62.

Device-ul are un pret mic de achizitie si poate fi cumparat online de pe site-urile din India, precum Amazon.In. Terminalul nu impresioneaza la nivel de design, de aceea il consideram un telefon „old style”. Marginile de sus si de jos ale telefonului sunt realmente groase, iar cele laterale destul de vizibile. Ceva ce practic nu mai vezi la un telefon din zilele noastre, plus absenta decupajului din zona superioara. Spatele arata destul de bine, dar finisajele si constructia subliniaza faptul ca nu vorbim despre un telefon creat sa impresioneze la capitolul aspect.

Lava Z62

Ecranul are o diagonala de 6-inch si este acoperit de sticla curbata 2.5D. Din pacate, pe site-ul producatorului nu se face nicio mentiune la rezolutia acestuia, ceea ce ni se pare surprinzator. Este clar ca nu vorbim despre o rezolutie puternica, dar ne-ar fi placut sa stim totusi despre ce este vorba. Avem in schimb sticla curbata de tip 2.5 D ceea ce nu reprezinta o surpriza.

Sub capota, cei de la Lava au optat pentru procesorul octa-core MT6761 de la MediaTek, adica Helio A22, un chipset care atinge o viteza maxima de 2 Ghz. Acest procesor este fabrica pe un proces tehnologic de 16 nanometri si functioneaza alaturi de placa video IMG PowerVR GE83200 GPU. Memoria RAM a dispozitivului este de 2GB, in timp ce momoria nativa ajunge la 16GB. Evident, device-ul primeste slot microSD pentru carduri de memorie externa, care sa permita extinderea memoriei native.

Lava Z62 ruleaza Android 9.0 Pie din fabrica si este un telefon care permite folosirea a doua cartele de tip nano-sim. Terminalul are o grosime de 8.8 milimetri si beneficiaza de cate o camera simpla, atat pe fata, cat si pe spate.

Camera principala are 8 megapixeli si beneficiaza de dual LED Flash, in timp ce camera frontala are o rezolutie de doar 5 megapixeli. Terminalul beneficiaza de conectivitate de tip 4G VoLTE, de wi-fi 802.11 in standardele b/g/n, de GPS si de bluetooth.

Bateria noului Lava Z62 are o capacitate de 3380 mAh, iar device-ul suporta deblocare prin tehnologie Face Unlock. Poate fi achizitionat pe culori precum Midnight Blue si Space Blue.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lava
Product Name
Lava Z62
Price
RON (aprox) 350