Top list

Top 5 variante de City Break ieftine în 2022

Home  »  Top list

catmobile

acum 2 ani

Top 5 variante de City Break ieftine în 2022 » Un City Break poate fi varianta ideală pentru a scăpa de cotidian. Am căutat pentru voi, 5 variante de City Break ieftine pentru 2022. Le veți găsi mai jos, între recomandările noastre.

Ce este de fapt un City Break

Până să începem, hai să-ți explic pe scurt ce înțelegem prin ”City Break” în cazul în care nu ești familiarizat cu acest termen. Deși…ma îndoiesc.

City Break s-ar putea traduce ca o modalitate extrem de modernă de a călători, pentru o perioadă scurtă (undeva între două și cinci zile) către o destinație, un oraș. În general, marile orașe europene sunt destinații comune pentru un astfel de City Break. Tot în general, românii preferă o astfel de călătorie într-un week-end.

Pasionații de ”City Break” sunt numiți ”Citybreakers”. Ei caută de fapt să se rupă de ritmul agitat în care își petrec o mare majoritate de timp, pentru a descoperi într-un week-end, un oraș, o nouă cultură, totul în timpul unui sejur scurt.

Pe de altă parte, francezii spre exemplu consideră că un ”City Break” poate fi și profesional. Spre exemplu, atunci când pleci spre un congres sau o întâlnire de afaceri pentru 2-3 zile într-o altă țară. Tot un sejur scurt, cu un obiectiv, e drept, diferit: business.

Overall, ”City Break-ul” este o adevărată tendință în turismul zilelor noastre. În ultimii ani, acest fenomen a devenit extrem de căutat, iar oamenii se orientează tot mai des spre evenimente sau festivaluri pe care le pot prinde într-un weekend în diverse colțuri ale Europei.

Cele mai vizitate orașe din Europa

Știai care sunt cele mai vizitate orașe din Europa în 2021? Potrivit The Savvy Backpacker care citează un studiu efectuat de Euromonitor International, Londra este orașul care primește cei mai mulți turiști anual: 19.6 milioane în 2019.

Capitala Franței, superbul și romanticul Paris, este al doilea în clasament, cu 19.1 milioane de vizite anual. Podiumul este completat de Istanbul, un oraș superb care adună 14.7 milioane de turiști anual.

Legendele Romei atrag foarte mulți turiști. Peste 10 milioane de oameni vor să vadă anual Capitala Italiei și superbele sale locuri. Recomandat pentru îndrăgostiți, dar și pentru aventurieri, Amsterdam adună 8.8 milioane de turiști pe an și ocupă locul 5 în topul celor mai vizitate orașe din Europa. Mai jos, înainte de a aflat top 5 variante de City Break ieftine în 2022, ai cateva sfaturi de care merită să ții cont.

Câteva sfaturi înainte să pleci într-un City Break

Dacă te-ai decis deja unde vrei să petreci un City Break, ține cont și de aceste scurte recomandări.

Înainte de toate, asigură-te că ai totul rezervat și plătit. Nu este nimic mai rău decât să ajungi la hotel și să descoperi că trebuie să plătești pentru asta în avans, mai ales când ai crezut deja că ai plătit pentru asta… Nu este sfârșitul lumii dacă trebuie să plătești când ajungi. dar este o idee bună să verificați din nou înainte de a pleca, astfel încât să nu aveți surprize odată ce ajungeți la destinație.

În altă ordine de idei, chiar dacă pleci într-o vacanță de weekend, nu uita să te bucuri de ziua premergătoare. Nu te stresa cu bagajele sau cu ideea că pleci la drum. Singurul lucru real de care e bine să te ocupi în acea seară este să îți încarci gadget-urile preferate și telefonul.

Important este să îți schimbi și banii de călătorie înainte de a ajunge la aeroport. Încercați întotdeauna să vă schimbați banii înainte de a pleca într-o călătorie în străinătate; cele mai multe supermarketuri și oficii poștale oferă schimb valutar, dar, de obicei, puteți găsi și un anumit Exchange care va oferi tarife mult mai bune. Nu uita să arunci o privire peste vreme, pentru că trebuie să știi ce haine sa îți iei cu tine. Și da, dacă ești deja pe punctul de a pleca, știind că vei sta în orașul respectiv doar două-trei zile, pregătește-ți din timp un itinerariu și fă ceva research. Ar fi păcat să nu te bucuri la maxim de o asemenea experiență.

Top 5 variante de City Break ieftine în 2022

Iată top 5 variante de City Break ieftine în 2022. Ai de ales între multe locații superbe, fie ele mai aproape de țara noastră, fie mai departe. Oricum, experiența în sine merită.

1.  Londra

Poți încerca să mergi spre Capitala Angliei chiar și în perioada următoare. Spre exemplu, găsești aici o ofertă bună. Noi am ales perioada de final al lunii iunie, iar prețul care include pachet de avion și cazare două nopți la un hotel de trei stele este de 160 de euro de persoană.

Ce poți vizita în aceste două zile? Ei bine ai la dispoziție peste 30 de teatre și 240 de muzee. De asemenea, să nu uităm că vorbim de una dintre cele patru capitale ale modei, dar și despre locații celebre precum Covent Garden, Catedrala Westminster, London Eye, Piccadilly Circus, Tower Bridge, Big Ben, Hyde Park, Muzeul de Ceară, Palatul Buckingham sau Observatorul Regal din Greenwich. De fapt, Londra nu e degeaba cea mai bine cotată destinație din Europa. Trebuie să ai grijă însă pentru că vorbim totuși despre un oraș scump, poate cel mai scump din Europa.

2. Paris

Se spune că măcar o dată în viața asta trebuie să vezi Parisul. Nu rata ocazia și încearcă să faci asta măcar într-un City Break. O poți face în perioada următoare sau undeva spre final de an. Am găsit cîteva oferte de City Break la Paris destul de interesante, iar la începutul lunii decembrie, trei nopți în cel mai romantic oraș al lumii te costă 134 de euro de persoană.

Potrivit estimărilor, Parisul este unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa, dar este încărcat de istorie și de construcții fabuloase. Vei avea ocazia să vizitezi Muzeul Luvru, Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Pantheonul din Paris și firesc, Turnul Eiffel, simbolul acestui oraș minunat.

3. Amsterdam

Un City Break în Amsterdam poate fi o reușită. Dacă alegi să vizitezi orașul olandez în octombrie, nu ar trebui să te coste mai mult de 150 de euro de persoană pentru două nopți.

Al cincilea cel mai vizitat oraș din Europa în 2019, Amsterdam este un oraș cosmopolit, cu o arhitectură spectaculoasă. Poți să vezi aici una dintre cele mai tari săli de concerte din lume (Concertgebouw), dar și celebrul Red Light District. Sigur, Amsterdam înseamnă mult mai mult de atât. Între relaxarea pe care ți-o oferă Vondelpark sau plimbările gratuite cu ferry-ul, până la eleganța piețelor Dam și Rembrandt sau exuberanța pe care ți-o asigură o vizită la Museumhaven.

4. Viena

Nu ezita să încerci un City Break la Viena. Am căutat pentru tine o ofertă bună și am descoperit că în septembrie spre exemplu, te-ar costa 134 de euro de persoană, incluzând aici biletul de avion și cazarea pentru două nopți la un hotel de patru stele.

Nu știu dacă te poți gândi repede la un oraș care să adună atâta modernism și suflu nou, pe lângă verdele crud al ierbii și istoria impresionantă. De fapt, sunt sigur că poți, pentru că de-asta ești pe acest blog 🙂 Dar, Viena este fără discuție unul dintre cele mai frumoase orașe pe care le poți vizita în Europa.

Impunătorul Stephansdom, o catedrală gotică absolut superbă, sau grajdurile imperiale transformate în adevărate muzee prin Museumquartier, sunt doar două dintre obiectivele pe care nu ai voie să le ratezi. Dar ce spun eu…nu rata nici o vizită la Donaupark (parcul insulă din mijlocul Dunării) sau la grandioasele grădini Schonbrunn. Aici vei plăti dacă vrei să vezi Palatul, dar pentru a te plimba prin aceste grădini nu ai nevoie de nicio taxă.

5. Barcelona

O experiență de vis pentru luna noiembrie sună bine? Te-ar costa în jur de 110 euro pentru două nopți, iar Barcelona merită să fie pe lista ta. La fel cum credem noi că merită inclusă în acest top 5 variante de City Break ieftine în 2022.

Dincolo de cele două echipe de fotbal atât de cunoscute, orașul este un adevărat centru turistic și este constant lăudat de către specialiștii în travel. Și pe bună dreptate!

Îți recomand acest City Break pentru a te bucura de clădiri istorice, vreme excelentă și cam tot ce ți-ai putea dori de la o astfel de experiență. De fapt, dacă vei sta doar două zile, sigur vei dori să te întorci. Nu ezita să vezi zona Montjuic, să vizitezi Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batllo (o clădire restaurată de Gaudi), stadionul Camp Nou, La Pedrera, Poble Espanyol, Catedrala La Seu sau La Rambla. Dacă mai ai timp vizitează Aquarium și Port Vell.