Top list

Top cele mai bune telefoane Android în 2022

Home  »  Top list

catmobile

acum 2 ani

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 » Ești în căutarea celui mai bun telefon Android care să-ți satisfacă toate nevoile? Știm că este ușor să te lași influențat de un telefon frumos sau de un preț convingător. Cu siguranță, multe telefoane bune Android vă pot tenta în această perioadă, la fel și prețurile lor, dar care sunt cele mai bune telefoane Android în 2022 pentru toate gusturile?

Vă prezentăm mai jos opțiunile noastre și vă așteptăm în rubrica de comentarii cu propunerile dumneavoastră. Sau, eventual, să putem completa împreună această listă de cele mai bune telefoane Android în 2022 la care ne-am gândit noi.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – Google Pixel 5A / 6A 5G, o alegere inspirată

Ne-am gândit la Google Pixel 5A ca la un telefon bun pentru zona Android. Desigur, Google a anunțat deja succesorul acestuia, modelul Pixel 6A 5G, care foarte probabil va îmbunătății ceea ce oferă deja modelul Pixel 5A.

Noul smartphone va fi alimentat de cipul Tensor al celor de la Google, același chipset care se află în Seria Pixel 6. Asta înseamnă că veți obține una dintre cele mai bune performanțe din zona Android, raportat la suma de bani investită.

Dar Google va continua să vândă Pixel 5A (pentru o perioadă de timp) și există câteva motive pentru a păstra acest telefon între opțiunile dumneavoastră. În primul rând, dimensiunea. Dacă preferați un telefon mai mare, ecranul OLED de 6,3 inchi al lui Pixel 5A va fi satisfăcător în comparație cu afișajul OLED mai mic de 6,1 inchi al lui Pixel 6A. (OLED este, de asemenea, destul de rar la acest preț.) În al doilea rând, un telefon mai mare înseamnă o baterie mai mare. Pixel 5A are o autonomie de două zile întregi, dar nu vă așteptați la același lucru de la succesorul său. (Google susține că 6A va avea o autonomie de aproximativ o zi întreagă.) Camerele sunt aceleași – un senzor principal de 12 megapixeli alături de un ultrawide – dar Pixel 6A va oferi probabil rezultate puțin mai bune datorită procesorului său îmbunătățit. Cu toate acestea, Pixel 5A are una dintre cele mai bune camere din jur pentru prețul său. De asemenea, beneficiați de conectivitate sub-6 5G, rezistență la apă IP67 pentru a-l proteja de picăturile din piscină și o mufă pentru căști, care nu mai este prezentă pe Pixel 6A, iar acest lucrupare să fie un mare avantaj.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – zona flagshipurilor, seria Galaxy S22

Dacă doriți ca fiecare parte a smartphone-ului dvs. Android să fie cea mai bună sau printre cele mai bune, ei bine, aici intervine gama Samsung Galaxy S22.

Pe piață avem modele ca S22, S22+ și S22 Ultra. Toate aceste flagshipuri au ecrane cu rată de împrospătare de 120 Hz care au difuzoare stereo extrem de luminoase, care sună minunat și suficienti cai putere pentru a rula foarte bine jocurile solicitante. Fiecare model devine mai mare decât ultimul, așa că dacă doriți un telefon mare, alegeți Ultra de 6,8 inchi. Pe de altă parte, puteți opta pentru S22 de 6,1 inchi pentru cel mai mic ecran. În cele din urmă, Galaxy S22+ de 6,6 inchi ar putea fi totuși o combinație ideală – aveți un ecran destul de mare și mai mult de o zi de viață a bateriei (cu utilizare medie).

Acestea au toate caracteristicile pe care le-ai dori într-un telefon, inclusiv un sistem foarte fiabil cu trei camere, dar S22 Ultra merge doi pași mai departe, incluzând o cameră cu zoom optic de 10X – unul dintre singurele telefoane din cu această capacitate – și un stilou S Pen încorporat, la fel ca Galaxy Note de altădată.

Dacă vă place acest stil sau semnați zeci de documente pe zi (de ce nu ambele?), ar putea fi ademenitor. Toate telefoanele S22 vor primi patru actualizări ale sistemului de operare Android și cinci ani de actualizări de securitate, depășind telefoanele Google Pixel în ceea ce privește suportul software. Dacă întâmpinați probleme în alegerea unui model, puteți arunca o privire peste acest material. Și nu uitați să verificați oferta de huse Galaxy S22 pentru a vă proteja gadgetul scump.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – telefoanele cu cea mai bună cameră raport calitate preț

Aici ne-am gândit la Google Pixel 6. Este greu să nu-ți placă acest telefon Android dacă ești pasionat de selfie-uri și alte instantanee. Practic, vorbim despre un telefon care oferă performanțe grozave din multe puncte de vedere, inclusiv calitate a pozelor, autonomie mare, un ecran OLED cu rată de împrospătare respectabilă de 90Hz, dar și multe alte caracteristici de top cum ar fi încărcarea wireless, conectivitate 5G, rezistență la contactul cu apa, grad IP68.

Ecranul de 6,4 inchi este mare, dar marginile plate îl fac mai ușor de ținut în mână.

Sistemul de cameră este cel mai bun comparativ cu aproape orice alt telefon Android. Puteți captura fotografii detaliate în timpul zilei și scene clare în lumină slabă, iar calitatea video s-a îmbunătățit mult datorită noului cip Tensor , deși încă nu este la fel de bun ca telefoanele Samsung. Același lucru este valabil și pentru suportul software: acest Pixel va primi 5 ani de actualizări de securitate și trei upgrade-uri ale sistemului de operare, ceea ce este excelent, dar nu este la fel de bun ca ceea ce oferă Samsung.

Acest procesor permite, de asemenea, o serie de funcții inteligente utile, cum ar fi tastarea vocală îmbunătățită dramatic și traducerea automată a mesajelor care ajung într-o altă limbă. Unele lucruri nu-mi plac? Este greu de găsit în stoc; senzorul de amprentă nu este prea precis; iar ecranul poate fi slab în zilele însorite în aer liber. Google a tachinat și Google Pixel 7 și Pixel 7 Pro , care vor fi alimentate de un procesor Tensor de nouă generație, dar asta este tot ce știm despre el. Pixel 6 este încă un telefon grozav de cumpărat, dar dacă doriți cel mai recent și mai bun, așteptați până în toamnă pentru succesorul său.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – cel mai bun telefon ecologic

Fairphone 4 este un telefon ecologic cu Android. Fabricat din materiale reciclate post-consum (așa cum este capacul său din plastic 100% reciclat de pe spate), Fairphone 4 are o baterie detașabilă și înlocuibilă, ceea ce găsești destul de rar pe piață în zilele noastre.

De altfel, totul poate fi înlocuit la el, de la camere, difuzor, căști sau port USB de tip C până la ecranul său.

Smartphone-ul folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 750G, care este un procesor destul de rapid pentru zona midrange. Durata de viață a bateriei se extinde cu ușurință până în a doua zi cu o singură încărcare. Problemele? Camera este OK. Poate face niște fotografii acceptabile, dar nu prea se compară cu semenii săi la acest preț. Un alt mare minus: se găsește greu. Îl puteți comanda din străinătate, dar foarte probabil nu veți obține compatibilitate completă cu rețeaua. Rămâne însă o variantă interesantă între cele mai bune telefoane Android în 2022 din punct de vedere ecologic.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – alternativă de top la flagshipurile scumpe

Cel mai recent flagship de la OnePlus poate fi inclus între cele mai bune telefoane Android în 2022. Reprezintă, în opinia noastră, o alternativă la flagshipurile scumpe de pe piață. Este un dispozitiv cu aspect elegant, cu hardware puternic, inclusiv un ecran OLED cu rată de reîmprospătare de 120 Hz, care obține performanțe strălucitoare și rapide și unele dintre cele mai rapide încărcări cu fir și fără fir pe care le veți găsi pe piață.

Sistemul său foto nu este probabil la același nivel cu Pixel 6 sau Galaxy S22 de la Samsung, dar puteți face câteva fotografii frumoase pe el și există câteva moduri distractive datorită unui parteneriat cu producătorul de camere foto Hasselblad. Va primi chiar și trei upgrade-uri ale sistemului de operare și patru ani de actualizări de securitate, deși va trebui să vedem dacă OnePlus poate egala viteza colegilor săi menționați mai sus în livrarea acestora.

Ar trebui să știți că aici nu există 5G cu unde milimetrice, doar sub-6, ceea ce este ciudat pentru un telefon care costă mult.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – varianta mid-range

Cel mai nou telefon din seria A de la Samsung, Galaxy A53 5G este o variantă foarte bună pentru această zonă și o alternativă excelentă la Pixel 5A.

Ecranul AMOLED de 6,5 inchi devine mai luminos decât Pixel (și funcționează mai bine cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz), plus că are suport software mai lung (patru upgrade-uri ale sistemului de operare și cinci ani de actualizări de securitate).

Performanța sa este solidă – lucrurile pot deveni puțin complicate atunci când încercați să jonglați cu multe aplicații simultan – dar am fost mulțumit în general. Bateria poate dura mai mult de o zi, uneori aproape de două, în funcție de utilizare, iar sistemul de cameră este super ok, deși Pixel 5A menține un avantaj bun la acest capitol.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – telefonul cu cea mai bună baterie

Ești genul nemulțumit de performanțele bateriei unui telefon? Ai nevoie de cea mai lungă durată de viață posibilă a bateriei pentru cea mai mică sumă de bani? Atunci poți încerca experiența Motorola Moto G Power 2021 .

Bateria de 5.000 mAh din interior își va prelungi durata de viață între încărcări la aproape trei zile întregi. Ecranul are o rezoluție mai mică și este slab în aer liber, dar este bun pentru vizionarea videoclipurilor, iar camerele funcționează destul de bine în lumină slabă datorită unui nou mod Noapte din aplicație. Este suficient de puternic pentru a rula majoritatea aplicațiilor și jocurilor fără mari probleme. O mufă pentru căști și un slot pentru card MicroSD completează setul de caracteristici.

Defectele standard Motorola se aplică aici : nu există NFC pentru plățile fără contact, iar Moto G Power 2021 nu va fi actualizat la cea mai recentă Android 12 din cauza strategiei slabe de actualizare a software-ului Motorola, scrie The Wired. De asemenea, nu există 5G. Dacă acestea nu depășesc nevoia dvs. pentru un telefon ieftin și de lungă durată, atunci nu veți găsi nimic mai bun.

O altă alternativă: noul Moto G Stylus 2022 are o autonomie de două zile a bateriei și costă mai puțin de 300 USD. Nu are suport 5G și nu există NFC pentru plățile contactless, dar va fi actualizat la Android 12 (cu trei ani de actualizări de securitate). Performanța s-a înrăutățit față de predecesorul său , dar rulează majoritatea aplicațiilor suficient de bine. Există și un stylus pe acest telefon și s-ar putea să vă placă.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – telefoanele pliabile

Probabil că nimeni nu are nevoie de un smartphone pliabil, dar sigur arată bine și la fel de sigur: sunt distractive. Dacă nu te uiți la bani când cumperi un telefon, atunci Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 sunt splendide. . Sunt mai durabile decât înainte și rezistente la apă IPX8, astfel încât pot supraviețui unei scufundări în piscină, deși ar trebui să folosiți totuși o carcasă pentru a proteja aceste gadgeturi cheltuitoare. Dacă puteți aștepta, Samsung este de așteptat să anunțe versiunile de generația a patra ale acestor telefoane în august.

Flip3 oferă o experiență aproape de tradițional. Gândiți-vă doar la telefonul din mână acum, dar îl puteți plia exact în jumătate. Primești un telefon cu ecran mare care se simte mai degrabă ca un teanc de post-it-uri în buzunar. Cum poți să urăști asta? Nici pe noptiera nu va ocupa mult loc.

Fold3 este despre multitasking. Îl deschizi ca pe o carte pentru a dezvălui un ecran de 7.3 inch și poți rula cu ușurință mai multe aplicații una lângă alta. Îți vei îmbunătăți practic modul în care folosești un telefon, deși prețul este prea mare în opinia noastră.

Top cele mai bune telefoane Android în 2022 – alte mențiuni

Între cele mai bune telefoane Android în 2022 se pot număra și acestea de mai jos, fiecare din alte motive.

Google Pixel 6 Pro este mai mult decât suficient pentru majoritatea oamenilor. Versiunea Pro adaugă o cameră excelentă cu zoom optic 4X , un ecran mai mare de 6,7 inchi și margini curbate (care de fapt nu îmi plac prea mult). Aceste avantaje nu merită cu adevărat diferența de bani, dar totuși reprezintă un telefon foarte bun.

Samsung Galaxy S21 FE funcționează fără probleme și are un ecran AMOLED luminos de 6,4 inchi, plus o rată de reîmprospătare a ecranului de 120 Hz . Bateria este mai mare decât S21 standard și ține confortabil mai mult de o zi întreagă. Camerele sunt puțin diferite, dar aveți în continuare un zoom ultrawide și teleobiectiv alături de camera principală pentru un sistem de imagine fiabil. Acesta este un telefon fără prostii care verifică toate casetele. Suportul software-ului său este de asemenea excelent, cu o garanție a patru upgrade-uri ale sistemului de operare Android și cinci ani de actualizări de securitate.

Moto G Stylus 5G 2022 este un telefon diferit de Moto G Stylus 2022. Este mai scump, dar este mult mai bun. Pe lângă suportul 5G, performanța este suficient de fluidă încât să nu provoace niciodată frustrare, bateria se apropie de aproape două zile întregi, iar stylus pen devine util în anumite situații. Este, de asemenea, unul dintre puținele telefoane Motorola cu NFC, așa că puteți face plăți contactless. Din păcate, va primi doar Android 13 în viitor și trei ani de actualizări de securitate, ceea ce nu este la fel de bun precum Pixel 5A sau Samsung Galaxy A53. De asemenea, camerele nu sunt nici pe departe la fel de bune.

OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro, adică telefoanele OnePlus de anul trecut sunt achiziții solide, mai ales la aceste prețuri reduse. Aș spune că ar trebui să așteptați ca prețurile să scadă și mai mult. Camerele sunt solide, iar restul hardware-ului este excelent ca de obicei. Niciun telefon nu are o caracteristică remarcabilă. Veți primi doar două actualizări ale sistemului de operare Android (tocmai au primit Android 12) și trei ani de actualizări de securitate.

Cum ți se pare acest top cele mai bune telefoane Android în 2022? Repetăm invitația de a ne spune părerea ta în rubrica de comentarii de mai jos.

Etichete:

android