Reviews

Ulefone Power 6 pret pentru Romania, pareri, specificatii tehnice, detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Ulefone Power 6 pret si pareri pentru Romania. Noul Ulefone Power 6 este cel mai nou device lansat de compania chineza. La un an distanta de la Ulefone Power 5, succesorul acestuia isi face loc pe piata din China si va ajunge foarte probabil si in Europa. Noua generatie aduce cateva noutati interesante, despre care vom discuta si noi, in cele ce urmeaza. Pentru inceput, sa vedem cat va costa noul Ulefone Power 6 .

Ulefone Power 6 pret pentru Romania

Momentan, device-ul lansat de Ulefone este listat pe site-ul Aliexpress, acolo de unde poate fi achizitionat pentru suma de 200 de dolari. Teoretic, pentru piata din Romania, asta inseamna ca Ulefone Power 6 ar putea costa intre 1000 si 1200 de lei.

Ulefone Power 6 pareri si specificatii tehnice

Fara doar si poate, ideea in jurul careia se centreaza gama Power de la Ulefone este legata de autonomie.

Iar Ulefone Power 6 nu dezamageste la acest capitol, asa cum nu au facut-o nici predecesorii sai. Avem o capacitate totusi ceva mai mica decat gaseam pe Ulefone Power 5, dar Power 6 de la Ulefone corespunde criteriilor pentru care aceasta gama a luat de fapt nastere.

Modelul beneficiaza de aportul unei baterii de 6.350 de miliamperi, ceea ce inseamna cam jumatate din capacitatea bateriei terminalului de anul trecut. Prin includerea unei baterii mai mici in componenta sa, Ulefone Power 6 are un design mult mai apropiat de ceea ce se cauta acum pe piata. Terminalul este mai usor si mai atractiv, din punctul nostru de vedere.

In plus, pe langa capacitatea foarte mare a bateriei sale, Ulefone Power 6 vine cu incarcare rapida pe 15 W. Practic, incarcarea telefonului de la 0 la 100% se face in mai putin de doua ore, un detaliu de care majoritatea utilizatorilor vor tine cont atunci cand cumpara Ulefone Power 6. Producatorul sustine ca device-ul va functiona fara probleme in jur de 72 de ore, dar autonomia sa poate fi chiar si mai mare, de pana la 4-5 zile. Desigur, nu credem prea mult in „promisiunile” producatorilor, dar tinand cont ca stim cum au decurs lucrurile in anii trecuti cand a fost vorba de terminalele de la Ulefone din gama Power, ne facem sperante ca producatorul nu incearca sa ne induca in eroare.

Incarcarea acestei baterii „gigant” se face prin modernul port USB Tip C. Cu exceptia mufei audio de 3.5mm pentru casti, Ulefone Power 6 are foarte multe detalii de ultima generatie in configuratia sa. Astfel, portul USB Tip C este compatibil cu functia On-The-Go, iar terminalul propune accesul la NFC, dual 4G VoLTE si bluetooth 5.0, tehnologii importante pentru piata de smartphone. Descoperim de asemenea in configuratia device-ului functia Face Unlock, un scanner clasic de amprente dar si WiFi 802.11 a/b/g/n/ac.

In ceea ce priveste design-ul, pentru ca tot discutam mai sus de elementele de modernitate incluse de Ulefone, avem acces de aceasta data la cateva detalii foarte atractive. Ulefone Power 6 seamana cu un telefon de la Huawei. Ecranul sau splendid primeste in partea de sus un decupaj de tip waterdrop („picatura de apa”). Marginile sunt subtiri, iar constructia una foarte solida. In plus, spatele telefonului are aspect modern, iar finisajele sunt de foarte buna calitate.

Ecranul lui Ulefone Power 6 , ca tot vorbeam mai sus de el, are o diagonala de 6.3-inch, iar rezolutia sa este Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli. Din informatiile oferite de producator, raportul dintre ecran si corp ajunge la 93.9%, ceea ce sincer, mi se pare extraordinar, daca se va confirma intr-adevar. Densitatea pixelilor este de asemenea excelenta: 400 ppi, anunta Ulefone. Geamul curbat 2.5D si formatul 19.5:9 completeaza un peisaj tehnologic demn de invidiat pentru un telefon care costa doar 200 de dolari.

Ulefone Power 6 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, iar memoria sa este de 4GB RAM. Avem insa si o capacitate de stocare buna (64GB) la care producatorul a adaugat un slot dedicat pentru carduri microSD, cel care permite prin atasarea unui card de memorie extinderea memoriei native pana la 256GB.

Terminalul isi bazeaza drumul spre performanta pe proceosorul Helio P35 de la MediaTek, un chispet care atinge o viteza maxima de 2.3Ghz. Este vorba despre un octa-core pe 64-bit,destul de rapid si foarte eficient. Alaturi de memoria RAM, el garanteaza utilizatorilor accesul si prestatia sigura in compania oricarui joc din Magazin Play Store.

Departamentul foto este dominat de o camera foto duala puternica pe partea din spate. Avem doi senzori de 16 si 2 megapixeli, cu apertura f/1.8 si flash LED Dual. Camera principala poate filma la rezolutie Full HD si beneficiaza de mod Bokeh. Frontal, device-ul ne propune o experienta interesanta datorita senzorului de imagine de 16 megapixeli cu apertura f/1.8. Camera pentru selfie-uri poate filma la rezolutie Full HD si beneficiaza de o optiune speciala (mod de infrumusetare).

Noul Ulefone Power 6 poate fi achizitionat pe culori precum albastru, negru si rosu. Cantareste 207 grame si are o grosime de 9.95 milimetri. In cutia originala, producatorul asigura si un cablu OTG, precum si o folie de protectie pentru ecran.

Concluzie Ulefone Power 6

In opinia noastra, Ulefone Power 6 dispune de cateva dotari foarte interesante, iar pretul final de achizitie il face cu atat mai interesant. E drept, daca el va ajunge in Europa si implicit in Romania la 1000 de lei, credem ca Ulefone Power 6 poate fi un concurent serios pentru zona mid-range, dominata de Huawei si Xiaomi. Plusurile sale indiscutabile sunt autonomia si eficienta. Comparativ cu un alt device de la Ulefone, (Armor 6), device-ul este inferior, iar daca trebuie sa alegeti un telefon decent ca bani si bun la nivel de performanta, v-as indrepta spre Ulefone Armor 6. Daca sunteti in cautarea unui smartphone bazat pe o autonomie buna a bateriei, atunci optati pentru gama Power si noul Ulefone Power 6 .

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Ulefone
Product Name
Ulefone Power 6
Price
$ 200