Stiri

Oukitel K9 pret, specificatii tehnice, detalii oficiale si pareri

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Are un ecran urias si o baterie foarte mare. Nu costa la fel de mult ca telefoanele producatorilor mult mai cunoscuti, arata bine si pare sa aiba un raport calitate pret decent. Acesta este noul Oukitel K9, un smartphone din zona mid-range, la pretul unui telefon de buget. Avem detalii despre el, in cele ce urmeaza.

Oukitel K9 specificatii tehnice si pareri

Cu un raport ecran-corp de 85% si un aspect modern, noul Oukitel K9 arata intr-adevar ca un telefon de ultima generatie.

Ecranul sau are o rezolutie Full HD + si o diagonala uriasa, de 7.12-inch. Panoul foloseste tehnologie IPS LCD LTPS, iar formatul este unul modern, 18:9. Decupajul din partea de sus este unul tipic pentru telefoanele chinezesti, adica de tip „waterdrop”. Avem o densitate a pixelilor de 350 pixeli per inch si o luminozitate de 500 cd/m2. Totodata, deasupra sa gasim sticla curbata de tip 2.5D.

Oukitel K9 (1)

Dar, dincolo de ecranul captivant, noul Oukitel K9 are si alte atuuri. Indiscutabil, unul dintre cele mai importante este bateria sa de mare capacitate.

Teoretic, producatorul chinez ne anunta ca incarcarea acestei baterii se face intr-o ora si 30 de minute de la 0 la 100 de procente. Capacitatea sa ajunge la 6.000 de milimaperi, ceea ce s-ar „traduce” in aproximativ 2 zile de autonomie. In plus, bateria acestui terminal dispune de tehnologie fast charging, cu putere de 5V/6A. Iar incarcarea dispozitivului se face cu ajutorul unui modern port USB de Tip C.

Look-ul sau elegant si atractiv, ramele inguste si extremitatile curbate contribuie la aspectul general foarte placut.

Sub capota sa se afla un procesor de la MediaTek, model MT6765, chipset construit pe un proces de 12 nanometri. El are la bord patru nuclee Cortex A53 la 2.3 Ghz si alte patru nuclee Cortex A53 la 1.8 Ghz. Procesorul este ajutat de o placa video PowerVR IMG GE8320 de 680 Mhz. Toate cerintele unui smartphone mid-range decent chiar si in zona de gaming. De alfel, procesorul MediaTek MT6754 (adica Helio P35) a obtinut un scor bun in testele AnTuTu: 86 de mii de puncte.

Oukitel K9 (2)

Smartphone-ul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, si aici producatorul pluseaza din nou. Sistemul de operare al acestui device este unul in versiune stock, adica este lipsit de aplicatii pre-instalate, care de multe ori se demonstreaza a fi inutile.

Optiuni moderne precum tehnologia Face Unlock pentru deblocarea faciala, dar si numerosii senzori utili (proximitate, amprenta, accelerometru, lumina, compas, giroscop) fac parte din configuratia terminalului. Memoria device-ului ajunge la 4GB RAM, iar capacitatea nativa de stocare a datelor merge spre 64 GB.

Oukitel K9 are o camera foto principala duala de 16 megapixeli+2 megapixeli, cu capacitate de filmare video la rezolutie 1080p. Senzorul principal este Sony IMX 298. Pe fata, avem o camera principala de 8 megapixeli Galaxy Core. Nu lipseste slotul pentru stocare de date prin intermediul cardurilor de memorie, precum nici optiunea dual SIM. Oukitel K9 este capabil de conectivitate 4G LTE si primeste suport pentru GPS cu functiile AGPS si GLONASS.

Noul terminal are o greutate de 232 de grame (firesc daca tinem cont de bateria mare si de ecranul de mari dimensiuni), si o inaltime de 177.6 milimetri. Carcasa sa este din policarbonat cu finisaje de buna calitate, iar rama este metalica. Terminalul va fi disponibil pe culori precum negru si albastru.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oukitel
Product Name
Oukitel K9