Stiri

Samsung a anunțat soluția de stocare UFS 4.0. Toate detaliile

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Potrivit presei internaționale, soluția UFS 4.0 anunțată de Samsung aduce o performanță dublă față de UFS 3.1. Teoretic, noua soluție oferită de Samsung aduce o viteză de 23.2 Gbps pe bandă. UFS 4.0 ar avea viteze de scriere de până la 2.800 MB/s. Mai multe detalii, în cele ce urmează.

Samsung a anunțat UFS 4.0

Compania Samsung a anunțat versiunea 4.0 a UFS (Universal Flash Storage) și a explicat că noua soluție oferă câștiguri uriașe de viteză și eficiență față de actuala soluție de stocare UFS 3.1. Se pare că UFS 4.0 oferă până la dublu din performanța soluției de stocare din generația actuală.

Printr-o serie de tweet-uri, Samsung a anunțat că a dezvoltat cea mai performantă soluție de stocare Universal Flash Storage (UFS) 4.0, primind aprobarea consiliului director JEDEC. UFS 4.0 aduce o viteză de până la 23.2 Gbps pe bandă, ceea ce dublează practic viteza precedentului model.

Acest lucru va ajuta telefoanele 5G și le va face mai rapide, doarece lățimea de bandă este perfectă pentru aceste tipuri de telefon care necesită cantități uriașe de procesare a datelor. De asemenea, este de așteptat să fie adoptată și în viitoare aplicații auto, AR și VR.

Cu V-NAND din generația a 7-a de la Samsung și un controler proprietar sub capotă, UFS 4.0 va oferi o viteză de citire secvențială de până la 4.200 MB/s și o viteză de scriere secvențială de până la 2.800 MB/s. Eficiența energetică a fost, de asemenea, îmbunătățită potrivit companiei. UFS 4.0 va oferi o viteză de citire secvențială cu până la 46% față de generația anterioară, astfel încât utilizatorii finali să poată profita mai mult de durata de viață a bateriei.

În plus, UFS 4.0 va veni într-un pachet compact, cu o dimensiune maximă de 11 mm x 13 mm x 1 mm, astfel încât OEM-urile să poată utiliza spațiul în mod convenabil pentru un design mult mai eficient. Va avea o varietate de capacități, de până la 1TB. În cele din urmă, SAmsung spune că va intra în producție de masă în al treilea trimestru al anului. Este de așteptat să vedem UFS 4.0 pe telefoanele Galaxy Z Fold și Z Flip 4 sau pe seria Galaxy S23.