Stiri

Senzor de 200 MP pe Galaxy S23 Ultra? Versiunea actualizată a senzorului este deja în lucru

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Samsung și-ar putea echipa viitorul model Galaxy S23 Ultra cu un senzor foto extrem de puternic. Ar fi vorba despre ISOCELL HP3, senzor de 200 MP, care se află deja în lucru.

Galaxy S23 Ultra – senzor de 200 MP în lucru

Telefoanele Samsung din seria Galaxy S includ hardware de cel mai înalt nivel, iar lucrurile nu se vor schimba nici pe viitor. Samsung pregătește deja Galaxy S23 Ultra, un flagship care va debuta anul viitor, dar care va avea de asemenea specificații premium și, probabil, unul dintre cele mai avansate hardware din lume.

Potrivit publicației ETNews din Coreea de Sud, Samsung lucrează deja la o versiune actualizată a senzorului de 200 de megapixeli, care cel mai probabil se va chema ISOCELL HP3. Samsung Electronics este responsabil pentru 30% din producție, în timp ce divizia electro-mecanică gestionează restul de 70%.

Se așteaptă ca Samsung să folosească noua cameră de 200 de megapixeli pe viitorul model Samsung Galaxy S23 Ultra, care va fi lansat anul viitor. În plus, Motorola este de așteptat să folosească acest senzor chiar înainte de Samsung, în viitorul său Moto Frontier smartphone

Deși se pare că senzorul va avea 200 de megapixeli, ceea ce îl face unul dintre cei mai puternici senzori instalați pe orice smartphone, alte detalii ale senzorului sunt necunoscute momentan. În prezent, modelele Samsung Galaxy S22 Ultra, Galaxy S20 și Galaxy S21 dispun de module de cameră spate cu un senzor de 108 megapixeli.

Vorbind despre predecesor, ISOCELL HP1 vine cu o dimensiune a pixelilor de 0,64 microni pixeli și este echipat cu tehnologia proprietară Chameleon Cell care utilizează un aspect doi câte doi, patru câte patru sau întregi, în funcție de mediu, pentru a permite utilizatorilor să captureze imagini între rezoluții de 12,5 și 200 de megapixeli. Samsung ISOCELL HP1 captează videoclipuri 8K la 30 de cadre pe secundă (fps) cu pierderi minime în câmpul vizual, conform producătorului.

Între timp, Samsung a anunțat recent stocarea UFS 4.0 care ar putea fi folosită și în Galaxy S23 Ultra. UFS 4.0 oferă o viteză de până la 23,2 Gbps pe bandă, ceea ce este dublu față de precedentul UFS 3.1.