Stiri

Stabilitate pe Android 13 cu Beta 3. Ce funcții noi va aduce

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Viitoarea versiune a sistemul de operare al Google este setată să aducă o mulțime de funcții bazate pe confidențialitate și securitate. Potrivit presei internaționale, Google a lansat a treia versiune beta a Android 13 pentru anumite smartphone-uri. Mai mult, odată cu sosirea Beta 3, Android 13 a ajuns în stadiul de stabilitate a platformei. Avem mai multe informații, în cele ce urmează.

Android 13 este cu un pas mai aproape de o lansare oficială

Într-o postare pe blogul său oficial, Google a anunțat Android 13 Beta 3, respectând cronologia pe care a lansat-o în urmă cu câteva luni. Gigantul nord-american a confirmat că Android 13 a atins stadiul de stabilitate a platformei, ceea ce înseamnă că interfețele de programare a aplicațiilor (API) sunt acum finalizate și nu vor fi modificate de acum până la lansarea oficială. Aceasta este etapa care va permite dezvoltatorilor să se concentreze cu încredere pe testarea de compatibilitate și calitatea aplicațiilor lor.

Google împinge previzualizările dezvoltatorilor și versiunile beta ale viitoarelor versiuni Android cu luni înainte de lansarea oficială din același motiv, astfel încât dezvoltatorii să își poată pregăti aplicațiile pentru următoarea versiune de Android.

„Solicităm tuturor dezvoltatorilor de aplicații și jocuri să înceapă testarea finală de compatibilitate acum și să se pregătească să publice actualizările de compatibilitate cât mai curând posibil înainte de lansarea finală”, a spus Google.

Se pare că Google va mai lansa o actualizare în perioada următoare, actualizare care va fi urmată de lansarea finală a versiunii Android 13 cândva, în august. De asemenea, Google îndeamnă dezvoltatorii să treacă prin toate fluxurile aplicației lor și să urmărească problemele funcționale sau de UI.

Totodată, compania le solicită dezvoltatorilor să verifice alte comportamente ale aplicațiilor, inclusiv comportamente noi, cum ar fi noua permisiune de rulare pentru trimiterea de notificări, deoarece aplicațiile din Android 13 vor trebui să ceară consimțământul utilizatorului înainte de a le trimite notificări.

Android 13 Beta 3 este disponibil pentru Pixel 4 și dispozitivele mai noi de la Google. Pentru a instala, va trebui mai întâi să vă înscrieți în programul beta oferit de Google, în urma căruia utilizatorul va primi o actualizare OTA pentru beta.

Android 13 vine cu o mulțime de funcții noi (vezi sus) și îmbunătățiri de la funcții de confidențialitate, cum ar fi noua permisiune de notificare și selector de fotografii, la funcții de productivitate, cum ar fi pictogramele pentru aplicații tematice și suportul pentru limba per aplicație, precum și standarde moderne precum video HDR, audio Bluetooth LE, și MIDI 2.0 prin USB.

sursa foto: Dignited

Etichete:

Android 13