Reviews

OFICIAL | Lenovo K5s pret, specificatii tehnice, pareri, detalii si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Pe langa Lenovo Z5s, cei de la Lenovo au lansat in aceasta luna si smartphone-ul Lenovo K5s. Este vorba despre un telefon care surprinde placut atunci cand vine vorba de design, dar care nu ofera specificatii atat de atractive precum noile telefoane de la Lenovo, modelele Lenovo S5 Pro GT sau Lenovo Z5 Pro GT.

In schimb, Lenovo K5s este foarte accesibil ca pret. Terminalul costa aproximativ 700 de lei si poate fi gasit momentan pe site-ul Banggood. De precizat faptul ca vorbim despre un telefon din zona entry/mid-range, astfel ca nu va asteptati la o configuratie impresionanta a device-ului.

Lenovo K5s specificatii tehnice si primele pareri despre device

Modelul nu are un design care sa te duca usor cu gandul spre un telefon din 2018. Dimpotriva, Lenovo K5s are marginile de sus si de jos, destul de groase, dar primeste un panoul in format 18:9.

Nu are decupaj in stil iPhone X sau de tip waterdrop, in schimb, vine cu margini laterale subtiri, finisaje bune (de calitate) si sticla curbata 2.5D deasupra. Ecranul are o diagonala de 5.7-inch, iar panoul are in spate o tehnologie IPS LCD cu rezolutie 1440 x 720 pixeli.

Lenovo K5s

Lenovo K5s

Conform producatorului, densitatea pixelilor ajunge la 282 ppi, iar raportul dintre display si corpul telefonului este de 75%. De remarcat faptul ca Lenovo K5s are sticla atat pe partea sa din fata, cat si pe spate, in timp ce marginile sale sunt metalice.

Mergem mai departe si remarcam faptul ca la interior, producatorul a apelat la un prcesor MediaTek Helio P22, un chipset bunicel pentru sectorul mid-range. Acesta atinge o viteza maxima de 2.0 Ghz si va fi cuplat cu o memorie RAM de 4GB si cu 32 GB pentru stocarea de date. Platforma mobila este completata de prezenta unei placi video suficient de puternice asa cum este Power VR GE8320.

Teoretic, modelul Lenovo K5s nu va avea probleme reale in a rula majoritatea jocurilor din Magazin Play, dar misiunea i se va ingreuna in secunda in care utilizatorul va testa jocuri care solicita foarte mult memoria. Nu spun ca nu va face fata, dar aceste jocuri vor fi cu siguranta rulate cu o dificultate mai mare.

Alte vesti bune dinspre Lenovo K5s vin de la nivelul bateriei. Aceasta este echipata cu tehnologie fast charing (10W) si are o capacitate de 3.000 de miliamperi. Incarcarea ei se face prin portul USB de tip C (o alta veste buna).

In zona de conectivitate avem cateva detalii moderne precum 4G LTE, tehnologie VoLTE si scanner modern de amprente. Nu lipseste optiunea GPS cu AGPs si GLONASS, dar nici senzorii de gravitate sau proximitate si lumina. Peste sitemul de operare Android 8.1 Oreo, producatorul a aplicat interfata grafica ZUI, a carui fan marturisesc sincer ca nu sunt.

In ceea ce priveste sectorul foto, merita remarcat faptul ca Lenovo K5s dispune de un sistem dual camera pe spate, sistem cu senzori de 13 si 5 megapixeli pe spate si pe fata. Senzorul care ofera rezolutia principala are o apertura f/2.2, in timp ce al doilea senzor are o apertura f/2.4. Nu lipsesc tehnologiile moderne precum PDAF autofocus, flash Dual Led si video in format Full HD.

La nivel de camera frontala, Lenovo K5s vine de asemenea cu doi senzori de 13 si 5 megapixeli, ceea ce suna cu atat mai atractiv.

Lenovo K5s are 7.95 milimetri grosime si cantareste 155 de grame. Device-ul va fi disponibil pe culori precum negru si albastru.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo K5s