Reviews

BLU Vivo Go este primul smartphone cu Android Go bazat pe Android 9.0 Pie

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Producatorul american de telefoane mobile, BLU, a lansat pe piata cel mai nou terminal cu Android Go. Se cheama BLU Vivo Go si este primul telefon din lume care foloseste versiunea de Android Go bazat pe Android 9.0 Pie. Conceptul a fost introdus de cei de la Google odata cu Android Oreo, un sistem de operare complex care putea fi rulat astfel si pe telefoane de buget, care folosesc mult mai putini rami. Acum, BLU Vivo Go devine primul telefon cu o configuratie modesta, care se bazeaza la nivel software pe un sistem de operare curat si modern, asa cum este Android 9.0 Pie Go Edition.

Specificatii tehnice BLU Vivo Go

Noul BLU Vivo Go se bazeaza pe un ecran de 6-inch in diagonala, cu o rezolutie HD plus (1440 x 720 pixeli) si sticla curbata deasupra sa. Aspectul ecranului este unul modern (format 18:9) si ofera un raport ecran-corp de 87%.

Telefonul are finisaje moderne si ecranul curbat. Sub capota, BLU Vivo Go ese pregatit cu un procesor care atinge o viteza maxima de 1.5 Ghz. Este vorba despre un quad-core, MediaTek 6739, cuplat cu 1 GB RAM si cu 16 GB dedicati stocarii de date. Este practic vorba despre o configuratie entry level, care primeste astfel accesul la un sistem de operare modern si complex. Memoria sa de 16 GB poate fi extinsa via microSD pana la 64 GB, astfel ca nici stocarea de date nu poate fi considerata o problema.

La nivel foto, BLU Vivo Go se bazeaza pe un setup dual pe spatele sau, setup format dintr-un senzor de 8 megapixeli (principal) si un al doilea senzor de 0.3 megapixeli (camera VGA). Camera frontala a lui BLU Vivo Go este una de 5 megapixeli si ea va fi destinata efectuarii de selfie-uri si eventual pentru suportul video calling.

BLU Vivo Go isi bazeaza autonomia pe o baterie de 2.600 de miliamperi, fara tehnologie de incarcare rapida la bord. Senzorul de amprente este unul clasic si poate fi folosit la deblocarea telefonului.

Asa cum spuneam BLU Vivo Go este primul telefon care ruleaza Android 9.0 Pie Go Edition, iar datorit acestei optiuni, va putea beneficia de aplicatii redimensionate si recalibrate precum Files Go, Gmail, Google Search, Google Assistant, Maps Go si altele. Device-ul este un dual SIM al carui pret de plecare este de 80 de dolari.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
BLU
Product Name
BLU Vivo Go