Reviews

Pret si specificatii Lenovo Z5 Pro GT. Acesta este primul telefon din lume cu procesor Snapdragon 855!

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Lenovo a dat lovitura! Cel putin asta crede presa din China care anunta probabil cel mai spectaculos dintre telefoanele companiei din ultimii ani. Noul Lenovo Z5 Pro GT arata spectaculos si este o versiune top-end a smartphone-ului mid-range, Lenovo Z5 Pro. Totodata, handsetul devine primul telefon din lume cu procesor Snapdragon 855. Avem detalii, in cele ce urmeaza.

Primul telefon din lume cu procesor Snapdragon 855 si pana la 12 GB RAM

Intr-adevar, Lenovo Z5 Pro GT este primul telefon care incorporeaza noul procesor Snapdragon 855. Dar, si primul care permite versiuni de pana la 12 GB RAM. Niciodata Lenovo nu a scos pe piata un telefon atat de puternic! Snapdragon 855 este inlocuitorul lui Snapdragon 845 si, cel de-al treilea chipset construit pe o arhitectura de 7 nanometri.

Noul procesor primeste acum performantul procesor grafic Adreno 640, dar si noua tehnologie Snapdragon Elite Gaming, al carei obiectiv este imbunatatirea experintei de gaming a utilizatorilor. Teoretic, ar fi vorba despre o alternativa pe care o ofera Qualcomm la tehnologia GPU Turbo de la Huawei despre care v-am scris si noi in trecut pe blogul nostru.

In acelasi timp, procesorul Snapdragon 855 foloseste un modem 5G nativ, ceea ce devine o premiera pentru producatorul originar din San Diego. Memoria telefonului este realmente spectaculoasa. Avem mai multe versiuni disponibile dupa cum a anuntat chiar producatorul.

Prin urmare, Lenovo Z5 Pro GT va putea fi cumparat cu o memorie de 6GB LPDDR4X RAM la bord, dar si cu o versiune de 8GB RAM. Prima versiune primeste 128 GB pentru stocarea de date, in timp ce a doua versiunea primeste atat 128 GB ROM cat si 256 GB ROM. Mai mult decat atat, Lenovo anunta ca noul Z5 Pro GT va avea si o versiune de 12 GB RAM cu 512 GB pentru stocarea de date. Impresionant!

Alte specificatii Lenovo Z5 Pro GT

Noul handset top-end de la Lenovo se bazeaza pe un ecran de 6.39-inch cu protectie Corning Gorilla Glass de ultima generatie si rezolutie Full HD Plus. Este vorba despre un display cu tehnologie Super AMOLED in spate, aspect 19.5:9 si 2340 x 1080 pixeli.

Lenovo Z5 Pro GT ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, customizat cu ZUI 10. Totodata, producatorul promite upgrade rapid la Android 9.0 Pie.

Revenind pentru cateva secunde la aspectul si design-ul telefonului, trebuie mentionat ca dispozitivul nu are decupaj, iar rama din jurul display-ului este minimia. Mai mult, design-ul este de tip slider, si ascunde camera frontala duala de 16 megapixeli (apertura f/2.2) si 8 megapixeli. Lenovo isi proclama progesul tehnologic si subliniaza existenta filtrului infrarosu si a tehnologie de recunoastere faciala.

Ramanem la sectorul foto si anuntam ca Lenovo Z5 Pro GT are o camera principala de tip duala, cu senzori de 16 megapixeli, respectiv 24 megapixeli. Este vorba despre un super senzor marca Sony IMX 576, cu apertura f/1.8 si dual-tone LED Flash. Totodata, Lenovo Z5 Pro GT are senzorul de amprente inclus in ecran, se bazeaza pe tehnologie Dolby Atmos, vine cu port USB de tip C si cantareste nu mai putin de 210 grame.

Este capabil de conectivitate de tip dual 4G VoLTE si are WiFi incorporat de ultima generatie (802.11 ac), la fel si tehnologie bluetooth (5). Acumulatorul telefonului are o capacitate de 3350 de miliamperi si este echipat cu tehnologie de incarcare rapida.

La nivel de performanta, presa de specialitate scrie ca Lenovo Z5 Pro GT a bifat rezultate mai bune in teste decat iPhone XS, iPhone XS Max, Huawei Mate 20 sau Huawei Mate 20 Pro.

Pret Lenovo Z5 Pro GT

De la 390 de dolari este pretul de plecare al acestui telefon spectaculos. PhoneArena scrie ca modelul de top, primul cu 12 GB memorie RAM de pe piata, va costa nu mai putin de 640 de dolari, dar pare totusi un pret normal pentru cerintele pietei.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo Z5 Pro GT