Stiri

SURPRIZA | Xiaomi a lansat doua telefoane clasice cu optiuni AI

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Nu doar Xiaomi Mi A2 sau noul Xiaomi Pocophone F1 atrag in aceste zile atentia dinspre producatorul chinez. Compania a anuntat oficial in China doua telefoane clasice, denumite Xiaomi Qin. Ambele beneficiaza de suport pentru conectivitate 2G/3G/4G, de Wi-Fi si de cateva optiuni interesante de inteligenta artificiala.

Seria Qin este construita de Xiaomi si va fi disponibila pe culorile alb si negru. Pretul de plecare al acestor doua terminale este de 199 yuani, aproximativ 100-120 de lei.

Telefoane clasice de la Xiaomi lansate oficial in China

Xiaomi Qin 1 si Xiaomi Qin 1s au ecran de 2.8-inch cu rezolutii 320 x 240 pixeli. Sub fiecare dintre ecranele telefoanelor gasim o tastatura clasica.

Cele doua telefoane clasice de la Xiaomi au grosime de doar 8.5 milimetri si inlatimi similare (132 milimetri).

De asemenea, atat Xiaomi Qin 1 cat si Xiaomi Qin 1s au sloturi dual-sim si un aspect similar din punct de vedere al constructiei. Chiar daca fiecare se prezinta cu difuzoare in partea de jos, in mod interesant, niciunul dintre ele nu are camere foto.

Telefoane clasice Xiaomi (2)

Xiaomi Qin 1 are la interior un procesor MediaTek MT6260A, un chipset modest, single ARM A7 core, cu 8MB RAM si 16 MP pentru stocarea de date. Bateria sa are 1.480 de miliamperi iar Xiaomi sustine ca aceasta asigura pana la 15 ore de autonomie in convorbiri si pana la 420 de ore in stanbdy. Interesant este ca acest telefon permite incarcarea baterie prin port USB Tip C. Sau cel putin asta sustine presa din China. Xiaomi Qin 1 ruleaza un sistem de operare ciudat, Nucleus OS, dezvoltat si aplicat peste o versiune de Android.

Xiaomi Qin 1s este un telefon 4G VoLTE (celalalt are doar conectivitate 2G) care are la bord un procesor Spreadtrum SC9820, tactat la frecventa de 1.2 Ghz. De aceasta data aici avem o memorie interna de 512 MB si o memorie RAM de 256 MB. Pe langa capacitatea sa 4G, telefonul clasic de la Xiaomi are si GPS, Bluetooth 4.2, WiFi sau port USB Type-C. Si acest telefon are o versiune proprie de sistem de operare, denumit de Xiaomi Mocor 5, aplicat si dezvoltate peste o versiune de Android. Noutatea este ca datorita acestui sistem de operare, dispozitivul poate performa la nivel de inteligenta artificiala, pe functii simple ca traducerea in timp real din 17 limbi diferite.

Telefoane clasice Xiaomi

Momentan, nu exista informatii suficient pentru a stii daca cele doua telefoane clasice de la Xiaomi vor fi lansate si in alte regiuni decat in China. Cel mai probabil, aceste doua modele de telefoane clasice vor putea fi achizitionate si prin site-uri ca GearBest sau Aliexpress.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 4 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Telefoane clasice