Stiri

OFICIAL | Google confirma Android P ca Android 9.0 Pie

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Cea mai noua versiune de Android, va purta denumirea de Android 9.0 Pie si a fost anuntata oficial de compania nord-americana.

Nicio surpriza! Google a ales un nume de desert pentru cel mai nou sistem de operare al sau. Android P devine astfel Android 9.0 Pie si va fi inlocuitorul lui Android 8.0 Oreo.

Android 9.0 Pie este oficial: Google confirma numele de desert

Google a confirmat in sfarsit faptul ca Android 9.0 Pie va fi denumit „Pie”, care in limba engleza inseamna „placinta”. Asa cum va anuntam si noi inca de acum cateva luni s-a confirmat astfel data de lansare Android P pe care noi o anticipam pentru luna august.

Pe blogul nostru, in link-ul anterior, gasesti tot ceea ce trebuie sa stii despre noul sistem de operare al producatorului nord-american.

Android 9.0 Pie

Android 9.0 Pie

Este important de precizat ca noul update pentru sistemul de operare Android 9.0 P va fi disponibil pe telefoanele din seria Pixel de la Google, urmand ca utilizatorii acestor modele de smartphone sa poata descarca deja noua versiune a sistemului de operare.

Android 9.0 Pie (2)

Vor urma apoi telefoanele din programul Google Android Beta, care pana la finele anului in curs vor beneficia de noul sistem de operare al companiei. Printre ele, device-uri precum Xiaomi Mi A1 si Xiaomi Mi A2, dar si celebrul Essential PH-1.

Acesta din urma se pare ca a primit deja update-ul la Android P (vezi foto mai jos), ceea ce nu e neaparat surprinzator tinand cont de cine este fondatorul companiei Essential. Andy Rubin, caci despre el este vorba, este totodata si unul dintre parintii sistemului Android, care a ales sa inceapa proiectul Essential separat.

Android 9.0 Pie (1)

Printre alte telefoane care sunt incluse in programul Beta si care vor primi acest update se numara Nokia 7 Plus, Sony Xperia XZ2, OnePlus 6, Vivo X21, Vivo X21 UD sau Oppo R15 Pro.

Ulterior, noul sistem de operare al companiei va ajunge si pe alte telefoane, insa update-ul va trebui sa mai astepte.

Digital Wellbeing

Digital Wellbeing pe Android P

 

Noua versiune de Android permite accesul la optiuni de inteligenta artificiala si va imbunatati experienta utilizatorilor precum si nivelul de autonomie al smartphone-urilor.

Luminozitatea ecranului va putea fi regalata automat, in functie de pozitia geografica sau de alte aspecte semnificative pentru momentul in care utilizatorul foloseste device-ul.

Mult vehiculata functie care ne va permite sa afla cat timp si cum ne folosim telefonul (functie denumita Digital Wellbeing) nu este momentan disponibila pe Android 9.0 Pie, dar va deveni disponibila pe parcurs.

Summary
Aggregate Rating
5 based on 23 votes
Brand Name
Google
Product Name
Android 9.0 Pie