Comparatii

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic – ce telefon de gaming sa alegi?

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

In urma cu cateva luni, atat Xiaomi, cat si Nubia si-au lansat telefoanele de gaming din acest an, iar ambele au facut numeroase valuri in perioada imediat urmatoare. Cu preturi apropiate si performante destul de asemanatoare firesc, se naste intrebarea: Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic?

Vom incerca sa raspundem pentru dumneavoastra acestei intrebari. Si tinand cont ca ambele telefoane promit performante interesante in sectorul gaming si beneficiaza de preturi mai mici decat mult mai cunoscutul, Razer Phone, suntem convinsi ca acest articol va deveni unul interesant si util. Asadar: Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic? Analizam pas cu pas cele doua terminale din China si la final, tragem linie.

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic preturi – Black Shark a ajuns in Romania, Red Magic mai asteapta

Noul model Xiaomi Black Shark a intrat deja pe piata din tara noastra, unde cauta sa concureze cu Razer Phone. Evident, terminalul celor de la Razer este mult mai scump, cu toate ca daca vei rasfoi configuratiile, nu vei observa diferente semnificative.

Modelul Xiaomi Black Shark cu 8 GB RAM si 128 GB stocare de date, costa la PCGarage 2.499 de lei. Pe de alta parte, Nubia Red Magic intarzie sa intre momentan pe piata de la noi, dar e drept, trebuie sa-i acordam circumstante atentuante, pentru ca a fost lansat mai tarziu. Din cate am aflat, versiunea globala a telefonului de gaming de la ZTE costa 579 de dolari, echivalentul a 2.350 de lei.

Probabil la noi va avea cam acelasi pret ca si Black Shark. Pe #Blog #Catmobile poti gasi atat un review Xiaomi Black Shark, cat si un review Nubia Red Magic, care te vor edifica asupra multor detalii importante legate de cele doua terminale. Noi ducem comparatia mai departe si analizam: Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic?

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic: side by side specs

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic

Specificatii tehnice Xiaomi Black Shark si Nubia Red Magic

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic – Design si Aspect: ambele telefoane beneficiaza de caracteristici cool

Telefoanele de gaming sunt diferite in general de smartphone-urile normale, atunci cand vine vorba despre constructia si aspectul lor. Si, la fel ca Razer Phone, Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic incearca sa ofere cateva detalii de design atractive, care pot sa sporeasca nivelul experientei unui pasionat de gaming.

La o prima privire, iti poti da seama ca nici Black Shark si nici Red Magic nu sunt simple smartphone-uri, si ca design-ul lor tradeaza conceptul de gaming pe care producatorii au incercat sa-l afiseze. Vezi imaginea de mai jos si o sa intelegi ce zic.

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic(2)

Cand vine vorba de gaming, atat telefonul celor de la Xiaomi, cat si cel al rivalilor de la ZTE putem spune ca au ridicat destul de mult stacheta, chiar si din punct de vedere al aspectului.

Xiaomi Black Shark pare protejat si acoperit de o carcasa ce seamana cu partea de sus a unei masini de curse. Nubia Red Magic are si el un design foarte special, iar aspectul sau ma duce cu gandul la o nava spatiala de forma unui plic. Stiu cat de ciudat suna, dar asa il vad eu. 🙂

La prima vedere, Black Shark mi se pare un telefon mai atractiv, dar poate ca nu este chiar asa. Finisajele sale par mai calitative, designul este sublim gandit de producator, iar carcasa e destul de eye-catching. Red Magic mi se pare ceva mai simplu, iar design-ul general surprinde prin acea camera hexagonala de pe spate, care sunt sigur ca ti-a atras si tie atentia.

In schimb, pot remarca faptul ca telefonul celor de la Nubia este mai subtire, ceea ce nu-l face neaparat mai potrivit pentru gaming, dar da o nota de eleganta in plus. Ambele inteleg ca sunt insa foarte confortabile, iar gripul de pe spate este unul de buna calitate. De asemenea fie ca vorbim de Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic, concluzia unanima in privinta design-ului este ca ambii producatori si-au indeplinit obiectivul: publicul tinta va fi incantat sa afle si sa constate ca cele doua telefoane permit usor accesul la gaming, ba chiar usureaza misiunea utilizatorului.

Un singur buton te desparte ca utilizator de experienta pe care o urmaresti, iar asta conteaza foarte mult pentru niste telefoane construite cu un singur scop.

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic(1)

Atat Black Shark, cat si Red Magic folosesc panouri in format 18:9, dar nu full screen. Insa cand vine vorba de gaming, aceste ecrane sunt exact ceea ce cauti, pentru ca iti fac gaming-ul sa para mai usor, iar controlul telefonului o formalitate.

Ele sunt putin diferite in sensul ca telefonul Xiaomi are senzorul de amprente pe partea din fata si butoanele pentru multitasking si return pe ambele laturi ale sale, in timp ce Nubia isi foloseste ecranul pentru a ascunde butoanele necesare, care apar insa cand ai nevoie.

Si da, Nubia are ceva efecte vizuale de culoare, iar pentru un telefon de gaming, aceste luminite RGB, care apar si dispar in anumite momente, par atractive. Un plus veritabil pentru Xiaomi Black Shark este faptul ca device-ul poate veni la pachet (daca iti doresti asta) cu un Gamepad care se ataseaza usor la telefon. Doar 40 de grame are acesta si se asambleaza usor, plus ca vine cu baterie de 150 mAh, care dupa o singura incarcare merge pana la 30 de ore de autonomie.

Black Shark gamepad

Xiaomi Black Shark gamepad

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic: hardware, performanta, jocuri

Daca intrebarea Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic persista inca pe buzele tale, atingem acum un punct culminant al comparatiei care s-ar putea sa te ajute foarte mult sa te decizi.

Cand vine vorba de hardware, parerea mea este ca telefonul Xiaomi depaseste nivelul telefonului Nubia. Ultimele teste din AnTuTu confirma de altfel asta.

Pe Xiaomi Black Shark avem un procesor Qualcomm Snapdragon 845, adica cel mai puternic dintre procesoarele pentru telefoane Android, construit pe un proces tehnologie de 10 nanometri FinFET si cuplat cu placa video Adreno 630 GPU. Chipset-ul atinge o viteza de 2.8 Ghz si suporta 6GB LPDDR4x RAM cu 64 GB (UFS 2.1) sau 8 GB LPDDR4x RAM cu 128 GB (UFS 2.1) stocare de date. Folosindu-ne de aceste date pentru a-l compara cu Nubia Red Magic, un telefon care mizeaza pe Snapdragon 835 de la Qualcomm si aceeasi placa video, aflam ca Black Shark are un plus de 30% la nivel de performanta si de plus 30% la nivel de ascensiune si viteza.

Asta demonstreaza clar ca in materie hardware & performance, intrebarea Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic scoate castigator telefonul de la Xiaomi.

Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic comparatie (2)

Exista totusi un capitol la care Nubia Red Magic iese in avantaj. Este vorba despre capitolul temperatura, acolo unde din primele grafice care au iesit la suprafata, testand acelasi joc foarte solicitant, Xiaomi se incalzeste mai repede. Mai exact, dupa 15 minute de gaming, smartphone-ul Black Shark atinge o temperatura de 44 de grade, in timp ce Red Magic ajunge la 38 de grade.

E drept, ruland jocul cu 40 de cadre pe secunda, Xiaomi Black Shark nu intampina nicio urma de emotii in a performa perfect, in timp ce la acelasi 40 de cadre pe secunda, Nubia Red Magic se descurca foarte bine pana spre minutul 15, cand incepe sa aiba ceva fluctuatii. Nu prea puternice cum ai gasi poate pe un smartphone high-end normal, insa destul de evidente prin comparatie cu excelentul Black Shark.

🔔 Concluzie: Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic

Desi au preturi foarte apropiate si specificatii destul de similare (mai putin la nivel de procesor), cele doua terminale sunt diferite. La intrebarea Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic, noi vom raspunde „Black Shark”, care pare un telefon mai bine construit, mai rapid si mai stabil.

Red Magic este poate un pic mai atractiv ca aspect, bine construit, dar nu la fel de rapid si nici la fel de stabil. In concluzie, duelul Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic este transat de telefonul celor de la Xiaomi in opinia noastra.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Xiaomi si Nubia
Product Name
Xiaomi Black Shark si Nubia Red Magic
Price
RON 2350 - 2500