Reviews

Razer Phone review » pret, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Dupa cateva zile de speculatii, compania Razer a lansat oficial primul sau smartphone de top, denumit Razer Phone. Noul handset este dedicat gamerilor, seamana destul de mult cu Nextbit Robin (compania producatoare a fost achizitionata in acest an de Razer) insa beneficiaza de o constructie mult mai calitativa datorita materialelor folosite de compania de gaming.

Razer Phone review: specificatii tehnice si primele impresii

Majoritatea terminalelor mid-range din 2017 pot bifa experiente reusite in ceea ce priveste jocurile disponibile in Google Play Store. Ei bine, Razer, o veritabila companie de gaming, cauta sa rastoarne putin calculele hartiei si scoate pe piata un smartphone dedicat gamerilor si menit sa asigure o experienta spectaculoasa pentru o perioada destul de mare de timp. Este o nisa pe care ne asteptam sa intre Razer in momentul in care a anuntat ca lucreaza la primul sa smartphone, iar producatorul incearca sa speculeze un teritoriu tratat normal sau chiar superficial de alte companii mari.

Razer Phone (1)

Razer Phone imbratiseaza o constructie din aluminiu, cu colturile rotunjite si un ecran de buna calitate, capabil sa suporte o rezolutie spectaculoasa. Panelul IGZO are o diagonala de 5.7-inch si suporta o rezolutie Quad HD, adica 2560 x 1440 pixels. Display-ul asigura un refresh rate de 120 Hz si beneficiaza de WCG (Wide Color Gamut). Prin tehnologia pe care o foloseste Razer Phone, utilizatorul va beneficia de un display care exclude lag-ul, avand la baza o tehnologie refresh perfect adaptabila, care sincronizeaza placa video si display-ul. Panelul impresioneaza si la capitolul protectie, intrucat este protejat prin Corning Gorilla Glass.

Razer Phone (3)

Asa cum era anuntat inca dinainte, Razer Phone incorporeaza cel mai puternic procesor Android din 2017, Snapdragon 835 de la Qualcomm, chipset pe care Razer il cupleaza cu acceleratorul grafic Adreno 540 GPU si cu nu mai putin de 8Gb LPDDR4 RAM. Stocarea de date este calibrata pana la 64 GB, insa poate fi extinsa prin slotul pentru carduri externe (microSD) pana la 2TB! In departamentul foto, Razer Phone impresioneaza prin sistemul dual gandit de producator pe spatele device-ului, un sistem care cuprinde doi senzori de 12, respectiv 13 megapixeli, cu apertura f/1.75, respectiv f/2.6. Partea frontala este acoperita de o camera cu rezolutie de 8 megapixeli si apertura f/2.0.

Razer Phone

Device-ul are difuzoare frontale cu amplificator dual, dar vine fara mufa de 3.5 milimetri pentru casti. Compania propune in schimb un adaptor USB Type C cu THX certificat pentru 24-bit DAC.

Razer Phone ruleaza Android 7.1.1 Nougat si are preinstalat launcherul Nova Prime. Pentru update-ul la Android 8.0 Oreo va trebui sa mai asteptam pana in primul trimestru al anului viitor. Autonomia va fi una excelenta, datorita acumulatorului de 4000 de mAh lithium-ion, acumulator care suporta cea mai noua tehnologie de incarcare rapida de la Qualcomm, Quick Charge 4+.

In ciuda faptului ca vine cu un procesor de top, asa cum este Snapdragon 835, smartphone-ul este privat de tehnologie Bluetooth 5.0. Avem optiuni de conectivitate importante precum 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, bluetooth v4.2, NFC, GPS si port USB Type C. Asa cum am vazut deja pe Nexbit Robin, Razer Phone are butonul power plasat in lateral, buton care are rol si de senzor de amprenta. Razer Phone masoara 158.5 x 77.7 x 8 milimetri si cantareste 197 de grame.

Razer Phone (2)

De remarcat ca optiunea Game Booster este o aplicatie care functioneaza precum un meniu secundar. In Game Booster utilizatorul va putea sa-si prioritizeze sistemul si resursele sale pentru jocuri, specificand exact rezoilutia dorita. Nu stim exact cum va ajuta aceasta functionalitate gamer-ul de rand. In schimb, in termenii destinati sistemului de operare, smartphone-ul celor de la Razer ruleaza practic un Android pur, Nougat-ul avand Google Assistant si launcher-ul despre care discutam mai sus. In plus, pentru a ajuta si mai mult utilizatorul pasionat de jocuri, Razer a reusit sa construiasca telefonul in asa fel incat acesta sa nu se incalzeaza excesiv, detaliu care permite o experienta gaming, la cea mai inalta rezolutie posibila pentru o perioada lunga de timp. Nu stim daca este un motiv suficient de serios pentru a prefera acest device in detrimentul oricarei alte „bestii Android” dar merita subliniat.

Razer Phone specificatii tehnice complete

[table id=6 /]

Razer Phone pret si disponibilitate

In Statele Unite, Razer Phone va costa 699.99$, in timp ce in Marea Britanie si in restul Europei, terminalul va costa 699.00 Lire, respectiv 749.99 Euro. Razer a realizat parteneriate cu Three Europe pentru a-si vinde smartphone-ul high-end, gaming-centric, pe piete precum UK, Irlanda, Danemarca si Suedia.

Razer Phone (4)

In Statele Unite, Razer Phone va putea fi achizitionat prin intermediul Amazon.com si diverse magazine Microsoft. Fara indoiala, device-ul are sanse mari sa ajunga si in Romania, dar ramane de vazut in ce perioada si cine va reusi sa-l propuna pietei de la noi.

Pre-comenzile pentru acest device au inceput deja, iar livrarile vor fi efectuate incepand cu saptamana viitoare. Acesta este primul gaming phone de la Razer. Va asteptam opiniile in rubrica de comentarii.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 9 votes
Brand Name
Razer
Product Name
Razer Phone
Price
750