Stiri

Pareri despre HongMeng OS. Noul sistem de operare pe care il pregateste Huawei

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Zilele trecuta va scriam ca Huawei discuta cu Guvernul din Rusia pentru ca Sailfish OS sau Aurora OS daca vreti, sa devina noul sistem de operare de pe smartphone-urile companiei. Este doar una dintre alternativele pe care le manvereaza gigantul din China, dupa ce Google si-a retras sprijinul „Android”.

Se pare ca ambitia producatorului numarul 1 din China este sa aiba propriul sistem de operare, astfel ca spre finalul anului am putea avea primele telefoane Huawei cu HongMeng OS, noul sistem de operare pe care il dezvolta gigantul chinez.

Ce este HongMeng OS? Pareri despre HongMeng OS, sistemul de operare dezvoltat de Huawei

Sursele presei chineze anunta ca Huawei ar fi livrat deja aproximativ 1 milion de telefoane de test cu HongMeng OS, sistemul de operare care ar urma sa devina concurentul americanilor de la Apple (iOS) si Google (Android). Un software dezvoltat intern, care a fost deja inregistrat cu denumirea HongMeng OS.

HongMeng OS este de fapt sistemul de operare al companiei Huawei. Cel pe care este destul de posibil sa-l vedem pe foarte multe dintre smartphone-urile companiei care vor fi lansate din acest an inainte. Iar presa din China anunta ca HongMeng OS ar fi atat un sistem de operare pentru telefoane, cat si pentru tablete sau pc-uri.

De fapt, Huawei il avea de mult timp in plan, doar ca acum a accelerat dezvoltarea sa. Iar asta nu este deloc un lucru rau.

Intentia Huawei este sa transforme HongMeng OS intr-o alternativa serioasa la iOS si Android, astfel ca smartphone-urile care vor rula acest sistem de operare de aici incolo vor fi disponibile la nivel global.

Cunoscand felul in care compania isi exprima faptic ambitiile, tind sa cred ca HongMeng OS ar putea fi un succes. Dar, are „multa paine de mancat” pana sa ajunga sa se bata cu iOS si Android. Se lupta in primul rand cu ideea de newcomer pe o piata dominata categoric de Android, adica exact sistemul de operare cu care toti fanii Huawei erau obisnuiti. Apoi, exista o alta mare problema: ruperea relatiilor cu America si implicit Google inseamna ca Huawei trebuie sa se reorienteze si spre un „alt Play Store”.

Cel mai probabil va fi vorba de Aptoide (aplicatie care aduna peste 900.000 de utilizatori in acest moment), astfel ca App Gallery va fi noul Play Store de pe terminalele Huawei. Ramane de vazut cum va rezolva Huawei problema aplicatiilor Google, in sensul ca utilizatorii vor putea sau nu sa le descarce.

Pentru ca devine greu de crezut ca un utilizator modern va prefera un telefon lipsit de YouTube, Gmail sau Google Maps. Indiferent cat de mare a devenit numele Huawei, nu prea isi permit chinezii acest lux si, sincer, cred ca nici Google nu vrea asta.

Etichete:

HongMeng OS huawei