Tutoriale

Tehnologia Dual Pixel si avantajele pe care le ofera ea telefoanelor Vivo

Home  »  Tutoriale

catmobile

acum 6 ani

Indiscutabil, cand vine vorba despre inovare in domeniul telefoanelor mobile, Vivo Mobiles a demonstrat ca poate. Si a castigat teren din ce in ce mai mult prin noile sale telefoane din acest an. Vivo NEX S si chiar Vivo NEX A sunt doar doua dintre exemplele cele mai bun pentru demonstratia afirmatiei anterioare.

Fie ca este vorba despre senzorul de amprente integrat in ecran, chipset-urile hi-fi pentru muzica, noile camere foto motorizate sau tehnologia din spatele lor, compania face pasi uriasi pentru a-si aduce consumatorii spre tehnologia de ultima generatie. Modelul Vivo X21 se numara printre primele telefoane care au folosit tehnologia Dual Pixel (2PD). In timp ce noul Vivo V11 Pro propune acelasi tip de tehnologie.

Aruncam astazi o privire ceva mai amanuntita asupra fenomenului si aflam care este secretul din spatele tehnologiei Dual Pixel.

Ce este tehnologia Dual Pixel

Camerele foto ale noului model Vivo V11 Pro sunt destul de puternice. Acest noul telefon de la Vivo Mobiles are o camera principala duala, care ascunde o combinatie de 12Mp+5Mp pe senzorii sai. Ceea ce impresioneaza poate mai mult decat rezolutia celor doi senzori este apertura f/1.8 de pe camera principala, o diafragma care va imbunatati vizibil performantele telefonului, chiar si in conditii de iluminat scazut.

In plus, dimensiunea senzorului de pixeli este de 1,28 μm, adica suficienta pentru a permite fotografierea de foarte buna calitate, chiar si in lumina slaba. Dar, dincolo de toate acestea, probabil cel mai interesant calup din lista de specificatii tehnice a camerelor foto de pe noul handset este tehnologia Dual Pixel. Aceasta este gata sa imbunatateasca capcitatea de autofocalizare si capturarea de imagini in conditii de lumina foarte scazuta.

Tehnologia dual pixel

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca lumina este cel mai important factor de care depindem atunci cand ne dorim sa facem poze, chiar si cu telefonul mobil. O dimensiune mai mare a senzorului de pixeli ineamna ca lumina va cadea intr-o cantitate mai mare pe senzorul de imagine. Mai multa lumina pe senzorul de imagine inseamna ca tu, vei putea astfel sa captezi fotografii mult mai bune, mult mai realiste, mult mai naturare. E simplu, nu-i asa?

Un senzor mai mare, cu toate acestea, este fizic mai mare si pur si simplu necesita mai mult spatiu în interiorul telefonului. Pe masura ce telefoanele devin mai subtiri, introducerea unui senzor fizic mai mare nu este întotdeauna fezabila. Trebuie sa fie o cale mai buna, si-a spus Vivo! Iar fotografiile computationale si tehnologia Dual Pixel inseamna doua progrese remarcabile in domeniu cu scopul de imbunatatire al calitatii pozelor efectuate cu telefonul mobil. Noul Vivo V11 Pro pretinde ca le va utiliza pe amandoua, ceea ce l-ar transforma intr-unul dintre cele mai dorite telefoane de pe piata din China, cand vine vorba despre fotografie.

Tehnologia Dual Pixel imparte in mod eficient fiecare pixel in doua. Fiecare pixel este alcatuit din doua fotodiode, care se afla una langa cealalata sub micro lentile. In timpul focalizarii, cele doua fotodiode primes intrari diferite, deoarece primesc lumina din unghiuri diferite. Prin urmare, actionand ca sistem de focalizare pentru detectarea fazelor, camera foto este capabila sa functioneze mult mai bine in ceea ce priveste focalizarea in conditii de iluminat scazut. La captarea imaginilor, fotodiodele lucreaza impreuna pentru a forma o singura iesire de pixeli.

Focalizarea in solitar joaca un rol important in modul in care o camera performeaza. Daca vom combina dimensiunile senzorului de pixeli de 1.28 qm cu obiectivul f/1.8, obtinem un sistem foto (modul) capabil de fotografii foarte bune. Cel putin pe hartie. Imaginea de o calitatea superioara pe timpul zilei se subintelege, dar vestea buna este ca telefoanele Vivo pot efectua iata prin tehnologia Dual Pixel fotografii de o foarte buna calitate si pe timpul noptii sau in conditiile in care lumina nu mai ajuta la fel de mult telefonul.

La Vivo V11 Pro nu trebuie uitata nici camera selfie de 25 de megapixeli, care daca o adaugam la acest peisaj modern bazat pe tehnologia Dual Pixel, ne demonstreaza progresul fantastic pe care producatorul din China l-a facut chiar si in acest sector.

Specificatii cheie Vivo V11 Pro


Display: 6.41-inch (1080 x 2340 pixeli), rezolutie Full HD+, tehnologie Super AMOLED, aspect 19.5:9
Procesor: Octa-Core Snapdragon 660, 14nm Mobile Platform (Quad 2.2GHz Kryo 260 + Quad 1.8GHz Kryo 260 CPUs) Placa video: Adreno 512 GPU
Memorie: 6GB RAM, 64GB stocare de date, extensibila pana la 256GB cu microSD
Dual SIM
Sistem de operare:Android 8.1 (Oreo)
Camera princiapala duala de12MP+5MP, Dual PD, dual-tone LED flash, aperturp f/1.8 , 1/2.8″ sensor, 1.28 μm aperture,
Camera frontala de 25MP cu AI si apertura f/2.0
Senzor de amprente integrat in ecran, senzor Infrarosu pentru deblocare faciala
Optiuni conectivitate: Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz) 2×2 MIMO , Bluetooth 5 LE, GPS + GLONASS
Baterie: 3,400mAh cu fast charging
huse Vivo


 

Summary
product image
Aggregate Rating
3.5 based on 6 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Tehnologia Dual Pixel