Reviews

Vivo NEX S lansat oficial » pret Romania, pareri, imagini si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Vivo NEX S, telefonul futurist pe care il anunta compania Vivo Mobiles, a fost introdus oficial, asa cum era de asteptat, in perioada Campionatului Mondial de Fotbal, competitie al carui sponsor a devenit si producatorul chinez. Alaturi de el, producatorul a oficializat si device-ul Vivo NEX A. Cele doua modele seamana destul de mult, insa difera la interior (au procesoare diferite) si ca pozitionare a senzorului de amprente. Despre modelul mult asteptat, Vivo NEX S, cel mai puternic dintre cele doua, vom discuta si noi in continuare.

Vivo NEX S pareri la prima vedere

Noul Vivo NEX S este conceput in jurul conceptului Vivo Apex despre care discutam si noi, pana nu demult, pe blogul nostru. Handset-ul este un bezel-less complet, care demonstreaza cam cat de mult au progresat producatorii de telefoane din China in ultimii ani. La evenimentul desfasurat in Shanghai, Vivo Mobiles a anuntat ca NEX, va fi disponibil in doua versiuni care vor diferi in functie de tehnologie si performanta. Vivo NEX S este telefonul premium si pare sa imbratiseze cu adevarat notiunea de „telefon revolutionar”.

Primul contact pe care il ai cu noul model este unul fericit. Si asta pentru ca Vivo demonstreaza ca se poate si fara eternul si permanentul „breton” de tip iPhone. Chinezii nu l-au pus pe acest device si au incercat parca sa demonstreze ca progresul indiscutabil inregistrat in 2017 ii poate certifica drept o companie autonoma, independenta de trendul pietei, ba chiar capabila sa stabileasca propriul trend.

Vivo NEX S este complet bezel-less si are un ecran special, cu diagonala foarte mare si un raport screen-to-body de invidiat: 91.24%. Unul dintre motivele pentru care acest display Super AMOLED este foarte special este faptul ca el imbratiseaza tehnologia Screen SoundCasting, care isi intra in rol chiar si la simpla atingere a ecranului, care vibreaza si produce un sunet superior altor tehnologii.

Vivo NEX S

Vivo NEX S si splendidul sau ecran AMOLED

Constructia device-ului este una integrala din sticla, cu exceptia evident a marginilor care sunt metalice. Vivo a renuntat sa includa in configuratia Vivo NEX S slot pentru carduri de memorie, pentru a castiga spatiu si a nu incarca prea mult terminalul. Nici nu prea cred ca era cazul: memoria nativa a modelului atinge 128 de Gb in varianta cea mai blanda si 256 Gb in varianta cea mai puternica. As remarca totusi, ca parca la nivel de design, constructia din sticla aduce putin cu ceea ce vedem pe Huawei P20 Pro, insa remarca mea nu e neaparat un repros la adresa producatorului, ci o simpla observatie.

Modelul trece drept primul gadget cu ecran atat de complet si cu o rama aproape invizibila pe toate cele patru laturi, care vine totodata si cu senzorul de amprente integrat in ecran.

Avand o suprafata utilizabila a ecranului atat de mare, NEX S nu impresioneaza doar la nivel de utilitate ci si din punct de vedere estetic. Cu atat pare mai pretios detaliul ca producatorul chinez nu a dorit sa implementeze in aceasta noua gama un ecran cu decupaj. Probabil ca le-ar fi fost mult mai usor chinezilor sa faca asta si probabil ca merita cu atat mai mult un vot in plus pentru rezultatul final.

Vivo NEX S (3)

La nivel de performanta, sunt sanse mici ca Vivo NEX S sa nu confirme asteptarile. Primele rezultate din GeekBench confirma ideea ca Nex S este un smartphone foarte puternic. Nu va intampina probabil nicio problema in sectorul gaming, datorita memoriei RAM de 8 GB, a procesorului (care este cel mai bun de pe piata pentru un telefon Android) si a placii video Adreno 630.

Multitasking-ul pare de asemenea o formalitate, in timp ce la nivel de software, Vivo ne-a obisnuit cu o interfata nu prea incarcata, suficient de rapida si din ce in ce mai bine optimizata. Ne asteptam ca FunTouch OS sa ruleze chiar si mai bine pe acest model de telefon. Cel putin, speram ca asa va fi.

Dotarile foto imi par minim decente la prima vedere, dar indraznesc sa cred ca daca nu esti un fotograf profesionist si vrei sa reinventezi fotografia pe telefonul mobil, nu vei fi deranjat de ceea ce ofera NEX S.

Vivo NEX S camera periscopica

Vivo NEX S si camera sa periscopica

vivo nex s comparatie foto

Comparatie foto intre camera lui Vivo NEX S si camera cea mai buna de pe piata, seria Galaxy S9

De remarcat camera frontala periscopica (retractabila), care are o rezolutie de 8 megapixeli si o diafragma buna (f/2.0) care o va ajuta sa faca fata atat pe timp de zi, cat si pe timpul noptii.

Vivo NEX S camera

Bateria sa are o capacitate de 4.000 de miliamperi si promite o autonomie destul de mare. Un amanunt pe care il confirma si site-ul The Verge, a carui analiza plaseaza terminalul destul de bine la acest capitol, dupa cum puteti observa si mai jos.

Vivo NEx S baterie

Bateria lui Vivo NEX S si rezultatele sale

Sa aruncam totusi o privire per ansamblu, asupra specificatiilor acestui spectaculos telefon. Ai mai jos specificatiile tehnice complete care fac din configuratia Vivo NEX S una demna de invidiat.

📌Specificatii tehnice Vivo NEX S

⚙️- Super AMOLED Display de 6.59-inch cu rezolutie Full HD+ (2316 x 1080 px), aspect 19.3:9, DCI-P3 color gamut
⚙️- Procesor octa-core, Snapdragon 845, 64-bit, 10 nm Mobile Platform, 2.8 Ghz
⚙️- Placa video Adreno 630 GPU
⚙️- Memorie: 8 Gb RAM cu 128 sau 256 Gb memorie interna
⚙️- Dual SIM
⚙️- Sistem de operare: FunTouch OS v4.0 bazat pe Android 8.1 (Oreo)
⚙️- Senzor de amprente integrat in ecran
⚙️- Camera foto principala de 12Mp+5Mp, dual tone LED Flash, Sony IMX 363, stabilizare optica pe 4 axe, apertura f/1.8 (senzorul principal) si f/2.4 (senzorul secundar)
⚙️- Camera foto frontala de 8Mp cu apertura f/2.0
⚙️- Greutate: 199 de grame
⚙️- Grosime 7.98 mm
⚙️- Inaltime: 162 mm
⚙️- Latime: 77 mm
⚙️- 3.5mm audio jack universal, CS43199 + SSM6322 Amplifier
⚙️- Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz / 5GHz) 2×2 MIMO , Bluetooth 5 LE, GPS + GLONASS, USB Type-C
⚙️- Baterie de 4.000 de mAh cu 22.5W fast charging

💰Pret Vivo NEX S in Romania

Asa cum anuntam, producatorul a lansat pentru acest model de telefon, doua variante diferite. Prima dintre ele este cea cu memorie de 128 Gb pentru stocarea de date. Aceasta versiune de Vivo NEX S costa 702 dolari.

Versiunea mai scumpa este si mai puternica din punct de vedere a stocarii datelor, fiind echipata cu o memorie nativa de 256 Gb. Pretul acestei versiuni de Vivo NEX S este de 780 de dolari. Preturile sunt valabile momentan pentru zona China. Il puteti gasi inclusiv pe site-ul Gearbest in acest moment.

📝Verdict Vivo NEX S

Vivo NEX S face ca lucrurile sa para intr-adevar, diferite. Si tocmai din acest motive, trecem in dreptul sau cuvantul „entuziasm”.

Vivo NEX S (2)

Per total este clar ca noul NEX S este un telefon interesant. Ecranul superb de mari dimensiuni este minunat si la fel sunt si marginile sale aproape inexistente. Camera principala are toate argumentele sa fie una excelenta, iar intreaga constructie a device-ului ne ofera motive reale sa aplaudam in picioare compania Vivo, care nu doar ca a incercat sa ne ofere „altceva” dar a si reusit sa puna in scena o piesa de rezistenta, probabil cea mai importanta de la fondarea companiei.

Avem de a face cu un smartphone unic. Arata absolut superb, constructia este de calitate si complet atractiva, cel mai bun procesor de pe piata insoteste device-ul in cele mai grele incercari, iar display-ul edge-to-dege merita toate laudele.

Sigur, nu este un telefon perfect. Iar partea de software pare departe de nivelul telefoanelor de top de pe piata. Pe scurt, as spune ca sunt destule de placut la Vivo NEX S, care in multe detalii pare cu adevarat fabulos.

Pentru moment, va fi disponibil doar in China, dar sunt sanse bune sa-l vedem si la nivel global si credem ca ar putea reprezenta o concurenta serioasa pentru varfurile de gama de la Apple si Samsung.

➕Plusuri:

  • Design inovativ de tip bezel-less
  • Senzor de amprente sub ecran

➖Minusuri:

  • Fara incarcare Wireless
  • Fara slot microSD, cu toate ca s-ar putea sa nu ai nevoie de el
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 77 votes
Brand Name
Vivo
Product Name
Vivo NEX S
Price
$ 702