Stiri

Specificatii Motorola RAZR. Telefonul pliabil a fost confirmat! Ce pret va avea

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Smartphone-urile pliabile nu mai reprezinta neaparat o noutate pe piata anului 2019. Stim deja ca Samsung si Huawei s-au reorientat spre aceasta piata, in timp ce alte companii planuiesc sa reinvie acest sector.

Se pare ca printre ele, suntem obligati sa includem si Motorola. Brandul cumparat de chinezii de la Lenovo ar fi definitivat deja proiectul de telefon pliabil pe care il va lansa in acest an. Conform celor mai multe surse, se pare ca Motorola este decisa sa reinvie insa si celebrul brand Razr. Viitorul sau telefon pliabil va fi unul cu incarcatura emotionala tinand cont de numele Razr, dar -atentie- va avea un pret extrem de mare!

Motorola isi lanseaza telefon pliabil. Motorola RAZR costa 1.500 de euro!

Asa cum stim, lansarile Samsung Galaxy Fold si Huawei Mate X au intarziat, dar exista sanse mari sa le vedem impreuna pe piata in curand. Motorola va completa lista cu celebrul Motorola RAZR, transformat acum intr-un smartphone de ultima generatie.

In 2011 si 2012, Motorola s-a asociat cu Verizon pentru a aduce din nou in prim plan brandul Razr. A facut-o atunci prin modelul Droid Razr Android Smartphone, cu un design subtire. Ba chiar ultra subtire, tinand cont ca la acea vreme este cel mai subtire din lume.

Originalul Motorola RAZR a fost lansat insa in 2004 sub numele de Motorola RAZR V3. Designul acelui telefon era unul super stylish, iar vanzarile au fost fabuloase: 120 de milioane de unitati la nivel mondial. In timp, Motorola RAZR a devenit iconic pentru piata de telefonie mobila. Modelul V3 (Motorola RAZR V3 denumire completa) a aparut in al treilea trimestru al anului 2004 si beneficia de un ecran cu diagonala de 2.2 inch si rezoltuie 176×220 pixeli. Densitatea pixelilor era calibrata la 128 ppi, iar domensiunile sale erau de 98x53x13.9. Motorola RAZR V3 a impresionat la acea vreme prin faptul ca era un telefon foarte usor, intr-o lume a telefoanelor mobile in care greutatea era o problema.

V3 cantarea insa doar 95 de grame si venea cu slot mini-SIM si un display TFT in 256 de mii de culori, ceea ce in acel an, nu era deloc putin lucru. Modelul nu beneficia insa de slot pentru card si avea o capacitate de stocare de numai 5.5 MB. Acumulatorul sa se putea scoate si inlocui si avea o capacitate de doar 680 mAh care-i permitea o autonomie in stand-by de pana la 280 de ore si o autonomie in convorbiri de pana la 7 ore. Alte functionalitati importante erau portul miniUSB. bluetooth versiunea v1.2 sau jocurile Skipping Stones, Golf sau Billiards. In schimb, nu exista aplicatia Radio, nici WLAN si evident, nici GPS.

Camera sa foto principala (si singura de altfel) era un VGA, mai bun decat ceea ce puteai gasi pe piata in 2004, dar fara termen de comparatie cu ceea ce avem astazi in segmentul entry-level la smartphones. Design-ul cu clapeta, elegant si rafinat pentru acea vreme, culorile disponibile (arginitiu si negru), dar si faptul ca telefonul era unul subtire au atras rapid cumparatorii. La toate aceste „ingrediente” se adaugau specificatiile bune pentru anul in cauza.

Specificatii Motorola RAZR

Uitam insa de trecut, pentru ca Motorola vine acum cu varianta Motorola RAZR, un device interesant care devine telefonul pliabil al companiei.

Se pare ca acesta va avea la bord un procesor Snapdragon 710 de la Qualcomm. Vorbim despre un procesor mid-range puternic, care ofera o performanta mai buna cu 25% decat modelul Snapdragon 660. De asemenea, acest chipset consuma mai putina energie in timpul clip-urilor video si al jocurilor, permitand totodata deschiderea aplicatiilor cu pana la 15% mai rapid decat predecesorul sau.

Citesti si: REVIEW | Motorola One Action pret, specificatii tehnice, disponibilitate si pareri

Langa el, Motorola RAZR propune o memorie de 4GB RAM, dar probabil ca va exista si o versiune de 6GB RAM. Variantele de stocare date vor avea 64GB sau 128GB.

Din ultimele informatii disponibile in presa internationala, Motorola RAZR se va baza pe o baterie de doar 2.730 miliamperi cu suport pentru incarcare rapida la 27W. Ecranul sau principal va avea o diagonala de 6.2inch, iar rezolutia acestuia va ajunge la 2142 x 876 pixeli. Cel de-al doilea ecran va avea o rezolutie mult mai modesta, 800 x 600. Se pare ca Motorola RAZR va fi disponibil pe culori precum auriu, negru si alba, iar la nivel de sistem de operare va include cea mai recenta varianta de Android. Pretul sau se anunta insa unul foarte piperat: 1.500 de euro. Un pret cu care nu cred ca Motorola se va putea bate cu rivalii sai care anunta telefoane pliabile in aceasta perioada si ma refer in special la gigantii Samsung si Huawei.

Etichete:

Motorola RAZR
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Motorola RAZR