Reviews

REVIEW | Motorola One Action pret, specificatii tehnice, disponibilitate si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Compania Motorola a anuntat oficial smartphone-ul sau cu Android One denumit Motorola One Action. Device-ul fusese „descoperit” in ultimele saptamani aproape in integralitate de presa din Asia. El devine oficial acum si se bazeaza pe un procesor Exynos de la Samsung. Toate detaliile despre Motorola One Action, in

Specificatii tehnice complete Motorola One Action

6.3-inch (1080×2520 pixels) Full HD+ LCD with 21:9 aspect ratio
2.2 GHz Octa-Core Exynos 9609 processor
4GB RAM, 128GB storage, expandable memory up to 512GB with microSD
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
Android 9.0 (Pie)
12MP rear camera with LED flash, f/1.8 aperture,1.25um pixel size, PDAF, 117-degree Ultra-wide Action camera with 2.0um Quad Pixel technology, f/2.2 aperture, 5MP depth sensing camera with f/2.2 aperture
12MP front-facing camera with f/2.0 aperture, 1.25um pixel size
Fingerprint sensor
3.5mm audio jack, Bottom-ported speaker with Dolby Audio, dual microphones, FM Radio
Dimensions: 160.1 x 71.2 x 9.15mm; Weight: 176g
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, NFC, USB Type-C
3500mAh with 10W charging

Pret Motorola One Action in Romania

Noul device al companiei Motorola va fi disponibil pe culori precum albastru (denim blue), alb (pearl white) si albastru deschis (aqua teal). Conform presei internationale, terminalul va costa 259 de euro si va ajunge in tari precum Mexic si Brazilia, dar si in numeroase tari din Europa. In Romania, Motorola One Action va costa undeva la 1300-1500 de lei.

Pareri despre Motorola One Action

Asa cum era de anticipat, Motorola One Action se va baza pe un chipset Exynos. Noul Motorola One Action va avea la bord un procesor de la Samsung.

17Oricat de ciudat ar suna cand citesti prima data aceasta fraza, ei bine parteneriatul cu Samsung capata din ce in ce mai multa amploare, iar Motorola pune pret pe el. Prin urmare, in interiorul viitorului smartphone Motorola One Action vom gasi un chipset Exynos 9609, chipset octa-core dezvoltat de gigantul din Coreea de Sud. Semn ca procesoarele Samsung incep sa capete din ce in ce mai mare importanta si o raspandire mult mai „globala”. Chipsetul are o viteza maxima de 2.2 Ghz.

Acest procesor va fi asociat de Motorola cu 4GB RAM, in timp ce stocarea de date pe noul Motorola One Action va fi de 128 GB (spatiu de stocare UFS 2.1). Acest spatiu de stocare poate fi extins cu ajutorul unor carduri de memorie externe pana la 512 GB.

Device-ul impresioneaza printr-un ecran Full HD cu tehnologie LCD si aspect 21:9. Vorbim despre un display cu diagonala de 6.3-inch si o rezolutie 2520 x 1080 pixeli care se anunta unul perfect pentru experienta dorita de utilizatorii noului terminal.

Motorola One Action este un device hybrid dual SIM care ruleaza din fabrica o versiune foarte curata de Android 9.0 Pie. Este de altfel unul dintre detaliile cele mai importante pe care le ofera acest terminal, care se anunta din punctul nostru de vedere, un succes real al companiei. De precizat ca versiunea pentru Statele Unite nu include acest sistem de operare curat, in schimb el va fi prezent in versiunile disponibile pe toate celelalte piete.

Noul One Action are 176 de grame greutate si 9.15 milimetri grosime. Inaltimea sa ajunge la 160.1 milimetri, iar latimea la 71.2 milimetri. Constructia este una solida, dar foarte atractiva. Device-ul nu este neaparat unul super slim, are un aspect foarte placut. Colturile sale sunt rotunjite, marginile destul de subtiri, iar in locul decupajul devenit deja clasic de tip „iPhone” sau „waterdrop” avem o gaura in partea stanga.

Motorola One Action ofera insa si alte avantaje. Device-ul vine cu o camera foto principala duala cu un senzor de 12 megapixeli si apertura f/1.8 plus un al doilea senzor de 5 megapixeli si apertura f/2.2. Tehnologia Quad Pixel imbunatateste si mai mult valoarea dotarilor foto ale terminalului. Frontal, Motorola One Action este echipat cu un senzor de 12 megapixeli cu apertura f/2.2 pentru selfie-uri si sesiuni de videocalling. De mentionat de asemenea faptul ca smartphone-ul Motorola are o camera principala de tip Ultra-Wide la 117 grade. Experienta foto pe acest telefon ar trebui sa fie una superba raportata la banii pe care trebuie sa-i investesti in el.

In alta ordine de idei, Motorola One Action asigura suport pentru conectivitate de tip 4G VoLTE, beneficiaza de tehnologii moderne precum bluetooth v5.0 si Wi-Fi 802.11 ac, dar si de GPS, port USB Tip C si NFC. Daca nu stii ce inseamna NFC, iti explicam noi pe scurt: este vorba despre un standard de comunicare valabil pe distante scurte, extrem de popular atat in lumea smartphone-urilor, cat si in lumea tabletelor. Mai multe detalii despre ce inseamna NFC gasesti pe blogul nostru. Revenind la noul Motorola One Action, producatorul anunta ca device-ul se va baza pe o baterie de 3.500 de miliamperi, echipata cu tehnologie de incarcare rapida la 10W. Telefonul are mufa audio pentru casti de 3.5 mm, difuzor in partea de jos si sistem Dolby Audio la bord.

Concluzie: In opinia noastra, Motorola One Action este un smartphone foarte interesant. Este curios faptul ca Motorola a decis sa mearga pe un procesor de la Samsung, nu pe unul de la Qualcomm, dar probabil ca producatorul a tinut cumva de price tag si a evitat sa-l faca pe One Action si mai scump decat este. In plus, experientele AI sunt de buna calitate. Credem ca Motorola One Action este un device bun pentru pretul cu care se vinde. Are dotari foto mai mult decat decente, o experienta „clean” la nivel de software, o baterie buna si un ecran foarte ok.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Motorola
Product Name
Motorola One Action