Stiri

Primele specificatii tehnice pentru Huawei P Smart Pro

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Huawei pregateste lansarea oficiala a modelului Huawei P Smart Pro. Sigur, poate ca toate gandurile fanilor Huawei merg spre Huawei Mate X in aceasta perioada, dar compania va lansa in urmatoarea perioada un nou model interesant. Despre Huawei P Smart Pro si specificatiile sale tehnice, discutam si noi, in continuare.

Primele specificatii Huawei P Smart Pro

Nu poti pune semnul egal intre Huawei P Smart Pro si Huawei P Smart Z, dar este clar ca intre cele doua terminale exista multe detalii comune.

In primul rand, camera frontala retractabila, dar si procesorul HiSilicon Kirin 710, un octa core remarcabil dezvoltat chiar de catre producatorul chinz. Daca design-ul nu este un detaliu atat de neasteptat, presa de specialitate vine deja si cu alte noutati despre Huawei P Smart Pro.

Cele mai importante sunt cele legate de specificatiile tehnice ale noului smartphone de la Huawei.

Conform celor de la Android Enterprise, Huawei P Smart Pro va fi privat insa de conectivitate NFC, ceea ce mi se pare un minus important, chiar si pentru un terminal din zona mid-range. Vorbim totusi despre un telefon cu pretentii, astfel ca absenta NFC, cel putin din punctul nostru de vedere, nu este usor explicabila.

Huawe P Smart Pro (2)

Pe de alta parte, noul Huawei P Smart Pro este pregatit cu o memorie RAM de 4GB, care mi se pare suficienta pentru pretentiile unui device din segmentul mid-range in acest an. Langa aceasta memorie RAM avem 64 de GB dedicati pentru stocarea de date. Nu se face momentan precizarea, dar aproape sigur, Huawei P Smart Pro va avea un slot dedicat pentru carduri de memorie microSD.

Huawei P Smart Pro va rula din fabrica Android 9.0 Pie peste care producatorul aplica interfata sa, EMUI. Ecranul noului model va avea o diagonala de 6.5 inch si un format modern. De remarcat ca in partea de sus nu avem niciun fel de decupaj. Marginile laterale ale terminalului sunt aproape insezizabile, iar partea de sus si de jos, desi vizibile, mi se par suficient de subtiri.

Oferta huse Huawei P Smart

Modelul Huawei P Smart Pro va avea scanner clasic de amprente si, asa cum spuneam si mai sus, procesorul Kirin 710 de la Huawei. Acest chipset a fost lansat anul trecut si a fost primul procesor construit de Huawei pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Marimea mai mica, inseamna ca acesta va aduce imbunatatiri vizibile in ceea ce priveste eficienta, puterea de consum si performanta, prin comparatie cu modelul precedent, Kirin 659, un procesor construit pe un proces tehnologic de 16 nanometri. In termeni de performanta, evolutia procesorului Huawei Kirion 710 este cu 75% mai buna in testele single-core, decat evolutia procesorului Kirin 659, in timp ce in testele multi core, procentul este de 68%, performanta superioara. O demonstratie solida a faptului ca Huawei a imbunatatit vizibil chipsetul sau mid-range. Kirin 710 „ascunde” patru nuclee Cortex A73, tactate la viteza de 2.2 Ghz si alte patru nuclee Cortex A53, tactate la viteza de 1.7 Ghz. El va fi cuplat cu o placa video model ARM Mali G5 si, conform site-ului oficial Huawei este genul de procesor care suporta LTE Cat 12 si Cat 13, dar si conectivitate de tip 4G VoLTE.

Cu alte detalii despre noul model de telefon Huawei P Smart Pro vom reveni si noi, in curand, dar dupa lansarea oficiala a device-ului.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei P Smart Pro