Reviews

Sharp Aquos R3 pret, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

A trecut ceva timp de cand n-am mai scris despre un telefon al celor de la Sharp. Si nici nu putea veni o ocazie mai buna decat cea care se leaga indiscutabil de gama Aquos, cea mai importanta a producatorului nipon.

Noul Sharp Aquos R3 a fost lansat oficial pe piata. Vine cu procesor Snapdragon 855 la bord, cu doua „bretoane”, dar si cu suport HDR10 plus alte optiuni interesante.

Pare sa fie unul dintre cele mai interesante telefoane de pe piata japoneza si am considerat ca merita atentia noastra astazi. Asadar, discutam in continuare despre noul Sharp Aquos R3.

Sharp Aquos R3 pareri, detalii oficiale si specificatii tehnice

Sharp Mobile a dezvaluit ieri noul sau proiect denumit Sharp Aquos R3. Este un teelfon care va fi disponibil pe culori precum negru (premium black), alb (premium white), verde (elegant green), roz (pink amethyst) si rosu (luxury red). Din pacate, pentru moment, Sharp Mobile nu ne-a dezvaluit si pretul pentru care acest terminal va putea fi achizitionat. Cu siguranta el va deveni disponibil din aceasta vara si ar urma sa intre si pe piata din Europa.

Sharp Aquos R3 (3)

Sharp a lansat modelul Sharp Aquos R2 Compact cu dual notch in noiembrie anul trecut. Compania vine acum si propune pietei un al doilea telefon cu „doua bretoane”, pe care l-a denumit Sharp Aquos R3.

Bretonul din partea de sus a dispozitivului este unul pentru selfie camera, in timp ce bretonul din partea de jos este dedicat butonului „home”.

Sharp Aquos R3 are un ecran de 6.2-inch in diagonala, cu rezolutie Quad HD+ adica 3120 x 1440 pixeli. Avem suport HDR10 pe acest ecran si o rata de refresh de 120 Hz, ceea ce mai gasim doar pe telefoanele dedicate exclusiv gamerilor.

Sub capota, Sharp a optat pentru includerea celui mai potent dintre procesoarele dedicate telefoanelor Android. Este vorba despre Snapdragon 855, procesorul premium de la Qualcomm. Lui i se alatura placa video Adreno 640 GPU, dar si 6GB dedicati memoriei RAM si 64 GB pentru stocarea de date. Exista optiunea extinderii memoriei native pana la 512 GB cu ajutorul unui slot microSD.

Qualcomm este cel mai mare producator de procesoare pentru telefoane mobile din lume. Varful sau de gama cand vine vorba de chipset-uri mobile este de acum Snapdragon 855, inlocuitorul oficial al procesorului Snapdragon 845, care s-a regasit in majoritatea telefoanelor de top cu Android in 2018. Noul chipset al uriasei companii din San Diego promite accesul la tehnologii precum procesare neurala rapida si conectivitate 5G, precum si disponibilitatea unui senzor de amprenta care poate fi acum integrat in display-ul telefoanelor.

Conform The Verge, Snapdragon 855 de la Qualcomm poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda, folosindu-si doar 20-25% din puterea folosita anterior. Se vorbeste astfel despre primul Computer Vision din industrie. Viteza de pana la 2.8 Ghz va avea Snapdragon 855. El va integra patru nuclee eficiente de 1.8 Ghz, un nucleu foarte rapid cu viteza de care aminteam anterior (2.8 Ghz) si alte 3 nuclee de calibru, care ating viteze de 2.4 Ghz

Sharp Aquos R3 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, iar bateria sa are o capacitate de 3.200 de miliamperi. Totodata, ea primeste suport pentru wireless charging pe 11 W Qi.

In ceea ce priveste camera foto , Sharp Aquos R3 ne propune un modul combinat cu 12.2 megapixeli (LED Flash si apertura f/1.7) si 20.1 megapixlei (apertura f/2.4 si lentile ultra wide la 125 grade). Pentru selfie-uri, Sharp s-a oprit la o camera foto de 16.3 megapixeli cu apertura f/2.0. Smartphone-ul incorporeaza si un senzor de amprente montat pe partea din fata.

Sharp Aquos R3

Sharp Aquos R3

185 de grame cantareste acest terminal, a carui grosime ajunge la 8.9 milimetri. In partea audio, Sharp Aquos R3 beneficiaza de suport Dolby Atmos, iar printre optiunile sale importante, remarcam portul USB Type C, tehnologia bluetooth 5.0, GPS (cu GLONASS), Wi-Fi, dual SIM, 4G LTE si VoLTE.

Suntem curiosi si noi sa aflam ce pret va avea Sharp Aquos R3 , pentru ca pare intr-adevar un telefon care promite. Nu ne asteptam sa fie un telefon ieftin, dar ne dorim sa fie un varf de gama ceva mai accesibil ca pret comparativ cu marea concurenta de pe piata chineza si sud-coreeana. La prima vedere, pare un telefon careia nu-i poti reprosa prea multe din punct de vedere al performantei, chiar daca includere celor doua „bretoane” mi se pare in continuare o exagerare inutila din partea producatorului japonez.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp Aquos R3