Stiri

Pe cate telefoane a ajuns Android Pie? Google a facut anuntul oficial!

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Android 9.0 Pie, cel mai nou sistem de operare al companiei Google a ajuns intre timp la o noua borna. Pe nu mai putin de 10.4% dintre telefoanele cu Android al bord se gaseste acum cel mai nou sistem de operare al companiei nord-americane. Google a facut anuntul oficial in urma cu cateva ore.

Android Pie pe 10.4% dintre telefoanele care folosesc Android. Cate telefoane au in acest moment Android Oreo la bord?

Google a anuntat cele mai recente cifre din dreptul sistemelor sale de operare. Distributia pe luna mai inseamna o crestere pentru sistemul de operare Android Pie, cel mai nou al grupului nord-american.

In urma cu sase luni, Android Pie nici macar nu se gasea pe lista oficiala trimisa de Google, asta pentru ca nu depasea aparitia pe macar 1% dintre telefoanele cu Android. La 9 luni distanta de la acel moment, Google a confirmat ca Android Pie a ajuns pe 10.4% dintre telefoanele care folosesc ca sistemul de operare Androidul.

Android Pie rata de raspandire

Crestere importanta si pentru Android Oreo, unul dintre cel mai practice si mai bine optimizate sisteme de operare ale companiei. Daca in octombrie anul trecut, Oreo se regasea la bordul a 21.5% dintre telefoane, acum cota la care a ajuns acest sistem de operare este de 28.3%! Aici este inclus de catre Google nu doar clasicul Android 8.0 Oreo ci si versiunea sa, Android 8.1 Oreo, o varianta de update.

Avem inca telefoane cu Android Lollipop si KitKat la bord

Adoptarea sistemului de operare Android Nougat a scazut in acelasi timp de la 28.2% la numai 19.2%, semn ca era acestui sistem este aproape de final. Foarte cunoscutul Android 6.0 Marshmallow se mai regaseste inca pe 16.9% dintre dispozitive, dar este si el in scadere, de la 21.3%. Chiar si telefoane cu Android Lollipop mai gasim pe piata, iar rata de succes a acestui sistem de operare nu este intamplatoare. Intre timp, Lollipop a ajuns la 14.5%, o scadere de la 17.9%. Totusi, mi se pare aproape incredibil ca mai exista aproape 15% dintre telefoanele cu Android care au la bord acest sistem de operare, deja destul de vechi.

Si asta nu e nimic! Daca Android Pie este sistemul de operare la moda worldwide, ei bine, Google anunta ca pe 6.9% dintre telefoanele cu Android la bord mai functioneaza inca sistemul de operare Android KitKat. Procentul de 6.9% este in scadere, dar nu una foarte mare. La ultimul raport, KitKat functiona inca pe 7.6% dintre dispozitivele cu Android.

La ce ne asteptam in continuare de la Google la acest capitol

Datele au fost colectate de Google pana la inceputul luniii mai. Tinand cont de felul in care decurg lucrurile, ne asteptam ca pana la urmatorul raport, cresterea Android Pie sa fie tot mai mare, in ciuda faptului ca Google asigura destul de greu suport pentru update pentru acest OS.

In al treilea trimestru al anului, Google va lansa noul Android 10.0 Q, dar si el va ajunge foarte greu pe telefoane. Foarte probabil, prea putine companii vor beneficia de noul sistem de operare al Google pana la finalul anului si, probabil, vor fi acele companii apropiate ca si pana acum de grupul nord-american.

Summary
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Google
Product Name
Android Pie