Reviews

Sharp AQUOS R2 Compact – pret, specificatii, detalii. Primul telefon cu 2 decupaje din lume!

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Compania Sharp a anuntat noul terminal Sharp AQUOS R2 Compact. Este vorba despre o versiune mai mica a device-ului Sharp AQUOS R2 cu procesor Snapdragon 845 si 4GB memorie RAM la bord. Detalii despre noul produs al companiei nipone, avem in cele ce urmeaza.

Sharp AQUOS R2 Compact specificatii si detalii oficiale: primul telefon din lume care are doua notch-uri

Noul model Sharp AQUOS R2 Compact este un smartphone cu dual-notch. Oricat de ciudat ar suna, acesta este noul telefon al companiei Sharp si da…are doua bretoane. Primul, cel de sus, gazduieste camera frontala a telefonului, in timp ce al doilea include un senzor de amprente. Sharp AQUOS R2 Compact beneficiaza si de recunoastere faciala si are o constructie compacta si sigura, care il face destul de usor de stapanit si manevrat cu o singura mana.

Sharp AQUOS R2 Compact (1)

Indiscutabil, marele sau atu este procesorul Snapdragon 845 de la Qualcomm, un chipset octa-core de 2.8 Ghz care poate face practic orice. De la gaming pana la multitasking sau cele mai complicate operatiuni posibile pe un smartphone din acest an, Sharp AQUOS R2 Compact poate duce fara griji, datorita acestui procesor de top.

Construit pe o platforma de 64 biti si fabricat pe un proces de 10 nanometri, Snapdragon 845 este principalul argument al device-ului lansat de Sharp. El functioneaza alaturi de eficienta si performanta placa video Adreno 630 GPU, iar producatorul ne asigura de o memorie RAM de 4GB la fel ca si pe Sharp AQUOS R2. Capacitatea de stocare a datelor atinge 64 GB (UFS) dar poate fi extinsa via microSD pana la 512 GB.

Sharp AQUOS R2 Compact review

Diferenta mare fata de Sharp AQUOS R2 este ca modelul compact nu vine cu un ecran gigantic. Modelul lansat inaintea acestui smartphone are un ecran de 6-inch in diagonala. Noul Sharp AQUOS R2 Compact vine cu doar 5.2-inch la o rezolutie Full HD Plus (2.280 x 1.080 px). Formatul este 19:9 iar tehnologia din spatele ecranului este IGZO LCD. Avem protectie Corning Gorilla Glass 3 si sticla curbata 2.5D care produce totodata un efect estetic placut.

Sharp AQUOS R2 Compact

La fel ca modelul de dimensiuni mai mari, Sharp AQUOS R2 Compact este certificat IP si rezistent la contactul cu apa si praful. Telefonul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie si are o greutate de numai 131 de grame. Prin urmare, mi se pare genul de telefon extrem de usor, performant si cu un aspect ciudat, dar placut. Inaltimea sa este de numai 131 milimetri, latimea atinge 64 milimetri, iar grosimea (din nou ciudat) are undeva la 9 milimetri. Daca telefonul era unul super slim, as fi trecut cu vederea prezenta ciudata de pe partea din fata.

Sectorul foto pare sa fie unul potent. Camera principala are o rezolutie de 22.6 megapixeli si este echipata cu LED Flash, stabilizare optica si o apertura buna, f/1.9. In ceea ce priveste camera secundara, plasata in decupajul frontal, aceasta vine cu o rezolutie de numai 8 megapixeli. Va fi probabil destul de utila pentru selfie-uri si sesiuni de video-calling, dar nu poate face fata concurentei.

Sharp AQUOS R2 Compact vs Sharp AQUOS R2

Sharp AQUOS R2 Compact vs Sharp AQUOS R2

Sharp AQUOS R2 Compact va fi disponibil pe culori precum verde, alb si negru. De precizat ca bateria sa are doar 2.500 de miliamperi, dar este echipata cu tehnologie de incarcare rapida. Portul de incarcare al acumulatorului este USB Type C. Nu se cunoaste momentan pretul de achizitie al device-ului, dar acesta va fi anuntat in Japonia in perioada urmatoare. Mai jos, iti prezint specificatiile cheie ale acestui nou telefon de la Sharp:

Display: 5.2-inch Full HD+ (2,280 x 1,080 pixels) 19:9 IGZO LCD, sticla curbata 2.5D, protectie Corning Gorilla Glass 3
Procesor: 2.8GHz Octa-Core Snapdragon 845 64-bit 10nm
Placa video: Adreno 630 GPU
Memorie: 4GB LPDDR4X RAM, 64GB stocare de date (UFS), extensibila pana la 512GB via microSD
Sistem de operare: Android 9.0 (Pie)
Camera princiapala: 22.6MP echipata cu LED Flash, diafragma f/1.9 si OIS
Camera frontala: 8MP
Certificat IP rezistenta la contactul cu apa si praful (IPX 5 – IPX8 / IP6X)
Dimensiuni: 131 x 64 x 9.3mm;
GReutate: 131g
Alte optiuni: 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth 5.0, GPS with GLONASS, USB Type-C
Acumulator de 2,500mAh, echipat cu tehnologie fast charging

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Sharp
Product Name
Sharp AQUOS R2 Compact