Stiri

Apple a inceput productia chipset-ului A13 Bionic. Noile iPhone 2019 primesc primele detalii (neoficiale)

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

TSMC, cel care este singurul furnizor de chipset-uri pentru A13 Bionic, viitorul procesor de pe telefoanele iPhone din 2019 a lansat procesul de productie pentru noile chipset-uri.

A13 Bionic, procesorul pe care il vom avea pe noile iPhone-uri

Din informatiile culese din presa de specialitate, Apple A13 Bionic va fi fabricat pe un proces de litografiere de 7 nanometri, urmand a beneficia de o litografica imbunatatita de tip EUV (Extreme Ultraviolet)

In timp ce iPhone X, smartphone care a fost lansat pe piata acum doi ani de care Apple se presupune ca a fost produs in mare parte in India, furnizorul TSMC a anuntat acum ca a dat drumul si productiei noului procesor Apple A13 Bionic, cel mai probabil tot in aceasta regiune. Noul chipset va fi fabricat pe un proces de 7 nanometri plus si va fi prezent in 2019 pe noul lineup pregatit de Apple.

TSMC este considerat a fi singurul furnizor pentru chipset-urile A13 Bionic, iar cei de la Bloomberg raporteaza ca producatorul de semiconductori a dat startul productiei pentru viitoarele chipset-uri dedicate iPhone-urilor. Informatia este chiar ceva mai ampla. TSMC va incepe productia in masa pentru A13 Bionic undeva la sfarsitul lunii mai.

A13 Bionic are de trecut praguri istorice

Conform site-ului oficial AnTuTu, procesorul de anul trecut lansat de Apple, A12 Bionic a atins o borna istorica. Peste 363.000 de puncte a strans procesorul care se afla in spatele noilor iPhone-uri lansate pe piata anul trecut. In testele de memorie CPU, GPU si UX, toate marca AnTuTu, iPhone Xs (terminal lansat anul trecut) a obtinut 133.561 puncte, 150.931 puncte si 12.559 puncte, ceea ce inseamna ca terminalul a ajuns la 363.525 de puncte in total. Majoritatea telefoanelor Android cu procesor Snapdragon 845 (cel mai bun pe Android in 2018) au ajuns la 290.000 de puncte. O demonstratie de forta din partea Apple anul trecut, semn ca in acest an, compania nord-americana va trebui sa-si depaseasca limitele si sa ofere un chipset cu mult mai bun, mai ales ca, trebuie sa recunoastem, concurenta venita de la Qualcomm (Snapdragon) si Huawei (Hi Silicon Kirin) este destul de puternica.

Alte detalii despre noile iPhone 2019

Tinand cont ca Apple A13 Binioc va fi fabricat pe un proces de 7 nanometri cu o metoda noua de litografiere (EUV Extrem Ultraviolet), acest detaliu va permite o performanta mai buna telefoanelor iPhone, dar si o viata mai lunga pentru bateriile noilor terminale prin comparatie cu Apple A12 Bionic.

Se crede de asemenea ca Apple va continua ciclul de anul trecut, astfel ca in acest an vom avea din nou trei terminale iPhone pe piata, toate urmand a repsecta standardul din 2018. Adica vom avea si in 2019 iPhone-uri cu standardele XS, XS Max si XR, cel din urma fiind cel mai accesibil ca pret dintre ele. Toate aceste trei terminale vor fi identice ca design, diferenta majora urmand a fi se pare cea din dreptul sectorului foto.

A13 Bionic (1)

Bloomberg sustine ca a aflat si numele de cod ale noilor telefoane care vor avea la bord chipset-ul Apple A13 Bionic. Succesorii oficiali ai modelelor XS si XR sunt cunoscute confirm sursei citate cu numele de cod D3 si N104. O alta schimbare de design ar urma sa fie grosimea lui iPhone XS, dar si a lui iPhone XS Max. Teoretic, aceasta va creste cu 0.5 milimetri, asta in principal din cauza noului modul de camere foto de pe spate, triple camera.

Toate cele trei telefoane iPhone din 2019, care vor aparea in acest an se vor bucura de asemenea de o noua caracteristica. Prin intermediul ei, utilizatorii vor putea sa-si incarce wireless castile de tip AirPods prin plasarea accesoriilor pe spatele telefonului. Este vorba despre o caracteristica similara cu incarcarea wireless inversa de la Samsung, producator care foloseste aceasta tehnologie pentru incarcarea celebrelor Galaxy Buds.

Etichete:

A13 Bionic apple