Comparatii

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 » duelul clonelor de calitate

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 » Companiile Oukitel si Vernee nu sunt atat de cunoscute in tara noastra. Cu toate acestea, produc telefoane destul de atractive atat ca pret cat si ca specificatii si se bucura de un succes relativ pe piata asiatica.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2

Doua dintre dispozitivele lor bine cotate in acest moment sunt terminalele Mix 2, ambele, adevarate clone ale mult mai cunoscutului, Xiaomi Mi Mix 2, telefon produs de unul dintre cei mai importanti producatori chinezi ai momentului. Detalii concrete despre cele doua device-uri, gasiti mai jos:

Dar, care dintre aceste doua telefoane este mai bun? Care este mai tentant ca aspect, ca performanta, ca bani? Asa ne-am gandit la „duelul clonelor”, Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2. Au nume similare, aspect destul de asemanator si preturi apropiate. Cumva, ele se pot insa diferentia.

Vom analiza in cele ce urmeaza care investitie este mai buna si de ce achizitionarea unui astfel de device s-ar putea sa fie o solutie reusita, in comparatie cu Xiaomi Mi Mix 2, care, dupa cum stim, sare de 2000 de roni, avand o configuratie net superioara.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2

Exista deja foarte multe astfel de smartphones pe piata din China, care ajung, ce e drept, mai rar in afara granitelor.

Denumirea celor doua telefoane s-a nascut de la „opera de arta” a celor de la Xiaomi, dar trebuie sa stiti ca Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 este un „razboi” care s-ar putea extinde, daca am lua in calcul si alte „clone” precum Ulefone Mix 2 sau Doogee Mix 2. Ne-am limitat insa la produsele celor de la Oukitel si Vernee, pentru ca acestea sunt „clonele” cele mai populare ale device-ului celor de la Xiaomi.

Ambele dispozitive sunt intr-adevar niste „copii” ceva mai ieftine ale modelului Xiaomi, dar fara indoiala, sunt telefoane solide, bine construite, cu aspect atractiv, specificatii bune si preturi mai mult decat rezonabile. Referitor la acest ultim capitol, aruncati o privire peste sectiunea de mai jos.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 preturi

Pe GearBest, puteti comanda Oukitel Mix 2 la promotie, pentru suma de 229.99$. Vernee Mix 2 este de asemenea la promotie, dar va costa mai putin in perioada asta: 179.99$. GearBest dispune de depozit in Europa astfel ca livrarile pentru aceste telefoane n-ar trebui sa depaseasca o saptamana. In plus va veti bucura de Free Shipping, ceea ce suna si mai bine. Sa trecem insa la analiza celor doua dispozitive.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 rezultate AnTuTu Benchmark

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 nu poate incepe altfel, fara simpla observatie ca cele doua telefoane arata aproape identic. Daca asta e un lucru bun sau rau, nu stim. Cert este ca pe undeva, pare destul de fireasca aceasta asemanare, daca tinem cont de faptul ca ambele par sa reprezinte niste „clone” ale lui Mi Mix 2 de la Xiaomi.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 - poza 2

In ceea ce priveste performanta lor, procesorul Oukitel asociat cu 6 GB RAM nu-si confirma reputatia. Oukitel Mix 2 a obtinut „doar” 62.585 de puncte in testele AnTuTu, in timp ce Vernee Mix 2 a ajuns la 65.000 de puncte, desi discutam despre acelasi procesor, asociat cu 4GB RAM.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 side by side specs

Partea de specificatii a „razboiului” Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 incepe de la nivelul procesorului. Care in esenta este acelasi, chiar daca Oukitel il prezinta ca pe un model Helio P25. Este vorba despre chipset-ul MediaTek MT6757, asociat de Vernee cu 4 GB RAM (exista si o versiune de 6 GB RAM) si de Oukitel cu 6 GB RAM.

 

La bordul Mix 2 de la Oukitel, putem spune ca producatorul a incorporat un procesor putin mai bun, adica o versiune ceva mai noua, denumita „Pro”. Platforma de pe Oukitel este tactata la frecventa maxima de 2.3 Ghz, in timp ce cea de pe Vernee este tactata la frecventa de 2.5 Ghz. Peformantele celor doua dispozitive in materie de multi-apps si gaming sunt insa extrem de decente, fara aspiratii imposibile, dar cu nivelul de realism dorit de la un astfel de device, accesibil ca pret.

Avem doua ecrane similare (borderless) pe Vernee Mix 2 si Oukitel Mix 2, cu diagonale generoase de 6″ si rezolutii Full HD, ambele incadrate la tehnologia 18:9. Ambele terminale ruleaza Android 7.0 Nougat din fabrica si au o memorie nativa de 64 GB.

In departamentul foto, telefonul Oukitel vine cu camera principala duala de 16+0.3 MP, care prin extrapolare ajunge la 21+2 megapixeli si o camera frontala de 8 megapixeli (13 megapixeli prin extrapolare). Vernee Mix 2 vine cu o camera principala duala de 13+5 megapixeli si cu un selfie camera de 8 megapixeli. Device-ul celor de la Vernee pare sa aiba un acumulator mai puternic (nu cu mult), dar cantareste si putin mai mult (200 de grame fata de 175 de grame).

In ceea ce priveste dimensiunile, Oukitel Mix 2 este putin mai inalti (157,8 milimetri, fata de 157 milimetri), mai lat (75.1 milimetri, fata de 72.7 milimetri) si mai gros (8.8 milimetri, fata de 8.2 milimetri).

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 analiza, asemanari si deosebiri

Cele doua terminale par sa fie similare la prima vedere, dar in ciuda faptului ca este foarte greu sa le deosebesti la prima vedere, ele putem spune ca nu sunt chiar la fel. Aspectul difera (putin, dar difera), materialele din care sunt construite la fel, iar peste specificatiile despre care am discutat mai sus, putem spune ca de asemenea difera.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 - poza 4

Atat Oukitel Mix 2 cat si Vernee Mix 2 au margini foarte subtiri in lateral si chiar in partea de sus, plus o margine ceva mai groasa in partea de jos. Pe spate, avem acelasi tip de sticla, camere plasate similar si senzorul de amprente care pare sa fie identic.

Este bine plasat, se poate ajunge usor la el, in ciuda dimensiunilor telefoanelor si din primele constatari se anunta a fi un senzor de amprente rapid, in special cel de pe Oukitel, unde telefonul iti recunoaste degetul aproape instant. Pe Vernee, senzorul de amprente pare sa aiba totusi un delay, destul de mic, dar il are.

Pe partile laterale, cele doua telefoane sunt din nou usor diferite. Oukitel Mix 2 are sticla, in timp ce Vernee Mix 2 s-a oprit la aluminiu, ceea ce face ca Oukitel Mix 2 sa arate ceva mai atractiv, bucurandu-se de un aspect usor premium. In acelasi timp insa, telefonul celor de la Vernee va fi cu siguranta mult mai durabil pe lateralale sale, si transmite acest „sentiment de siguranta” de la primul contact cu mana.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 - poza 3

In partea de jos, la fel ca si in partea de sus sunt identice: difuzoare si mufa pentru casti pe ambele. Cele doua ecrane sunt cu adevarat centrul atractiei pentru viitorii posesori ai terminalelor. Au aceleasi caracteristici, dar ca sa fim ceva mai exact, Oukitel are 5.99″ in diagonala, iar Vernee are chiar 6″. Tehnologia 18:9 si rezolutiile Full HD + le leaga si le face sa arate minunat. In ciuda faptului ca discutam de doua terminale de mari dimensiuni, cu ecrane gigantice, atat Oukitel Mix 2 cat si Vernee Mix 2 se simt confortabil in momentul in care le tii in mana. In ceea ce priveste performanta ecranelor, poate ca acestea nu au nivelul Xiaomi Mi Mix 2, dar tot ceea ce vrei sa vezi si sa urmaresti pe ecranele Mix 2 (Oukitel) si Mix 2 (Vernee) va arata clar, curat si bine calibrat.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 - poza 6

Doua detalii importante despre cele doua device-uri: ambele sunt dual-sim-uri si ambele suporta extinderea memoriei de la 64 GB pana la 256 GB. Doua optiuni importante. De asemenea, cele doua telefoane ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat. Nu sunt sanse sa vedem prea curand Oreo pe ele, dar s-ar putea sa avem o surpriza din acest punct de vedere. Totusi, Nougat-ul de pe Oukitel si Vernee Mix 2 mi se pare bine optimizat. Interfata de pe Oukitel pare sa aiba asa o nota „Samsungesque” ceea ce nu da deloc rau. Experienta software este aproape stock pe ambele terminale, iar la nivel user experience, cred eu ca atat Oukitel cat si Vernee au facut o treaba foarte buna.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 - poza 5

Gata cu atata lauda! Haideti sa si criticam cele doua dispozitive si vom profita de sectiunea foto. Acolo unde producatorii de pe piata chineza (cu cateva exceptii) vand bine continutul, dar in practica, lucrurile nu stau mereu chiar asa. La acest sector, atat Mix 2 de la Oukitel cat si Mix 2 de la Vernee au nevoie de imbunatatiri. Da, avem camera duala pe spate la ambele device-uri si o camera frontala decenta care este plasata pe ambele telefoane in acelasi loc (dreapta jos). Teoretic, ambele terminale pot filma HDR si se bucura de optiuni normale pentru anul 2017.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 - poza 7

Pozele realizate cu camera duala de pe spate, arata ceva mai bine pe Oukitel, dar niciuna dintre camerele duale nu se ridica la nivelul Mi Mix 2 al Xiaomi sau a altor telefoane cu preturi similare de la producatori mai cunoscuti precum Huawei sau HTC.

Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 verdict

Chiar daca vor fi considerate niste „simple clone”, cele doua terminale surprind destul de placut. Sunt atractive ca specificatii si pret, arata foarte bine, sunt bine construite, ecranele sunt mari si destul de calitative. As putea spune ca te fac serios sa te gandesti daca merita sa dai 4000-5000 de lei pe un smartphone, cand pentru o suma de 4 ori mai mica poti face cam tot ceea ce vrei pe un device ca Oukitel Mix 2 sau Vernee Mix 2.

Da, cele doua nu sunt nici pe departe, ideale. Numele producatorilor foarte probabil nu o sa va spuna mare lucru, dar cred ca aceste doua dispozitive merita ceva mai multa atentie.

In ciuda unei performante superioare in testele Antutu pentru Vernee si in ciuda pretului putin mai mare in cazul Mix 2 de la Oukitel, cred ca acesta din urma pare device-ul ceva mai bun dintre cele doua. Desigur, parerea mea conteaza mai putin. Va astept cu propriile opinii in rubrica de comentarii.

Summary
 Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 » duelul clonelor de calitate
Article Name
Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2 » duelul clonelor de calitate
Description
Oukitel Mix 2 vs Vernee Mix 2: un duel de la distanta intre doua telefoane care copiaza modelul Xiaomi Mi Mix 2
Author
Publisher Name
Catmobile
Publisher Logo