Reviews

Oppo A94 specificatii tehnice, detalii oficiale, pret si primele pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Noul model Oppo A94 a fost anuntat oficial de catre producatorul chinez. Device-ul debuteaza cu suport pentru incarcare rapida la 30W, cu ecran de tip amoled, dar si cu un sistem foto destul de performant. Mai multe detalii despre Oppo A94, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice si detalii oficiale pentru Oppo A94

Din nou, Oppo a lansat pe piata un smartphone, care devine succesorul oficial al modelului lansat cu cateva luni in urma, mai exact in luna octombrie. Noul telefon denumit Oppo A94 este urmasul natural al modelului Oppo A93, care abia fusese lansat pe piata, in finalul anului trecut.

Dar, Oppo face loc deja pentru noul model, chiar daca acesta este propulsat spre performanta de acelasi chipset ca si precedenta versiune.

Noul Oppo A94 a fost deja listat pe site-ul oficial al producatorului, chiar daca nu exista detalii concrete legate de pretul sau de achizitie si nici despre disponibilitatea sa pe piata. In schimb, aflam ca noul smartphone va putea fi achizitionat pe culori precum „Fantastic Purple” sau „Fluid Black”. In ceea ce priveste lista de specificatii tehnice a acestui model, discutam imediat despre ceea ce ofera Oppo A94.

Se pare ca device-ul vine cu un ecran de tip AMOLED, care in partea din stanga sus are deja celebra „gaura in ecran”. Ecranul are o diagonala de 6.43 inch si nu are decupajul clasic de tip „waterdrop”. Vine cu o rata de refresh la 60Hz si cu o densitate a pixelilor calibrata la 409 pixeli per inch. Suporta 92% DCI-P3 si are 100% sRGB. Diagonala sa de 6.43 inch este insotita de o rezolutie buna, 2400 x 1080 pixeli.

La nivel de procesor, Oppo s-a oprit la aceasi MediaTek Helio P95, un chipset pe care producatorul il asociaza cu placa video IMG 9XM-HP8 GPU, dar si cu cei 8GB RAM LPDDR4X. Stocarea de date ajunge la 128 GB, dar poate fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie. Telefonul ruleaza Android 11 proaspat scos din cutie si se bazeaza pe interfata dezvoltata de producatorul, ColorOS 11.1

In ceea ce priveste sistemul foto, Oppo A94 vine cu un setup curajos, care poate avantaja utilizatorii, daca producatorul va asigura un pret bun pe piata (ceea ce probabil ca va face). Avem 48 de megapixeli pe senzorul principal de pe spate. Desi nu a fost confirmat inca, ceilalti senzori vor avea rezolutii de 8 megapixeli, respectiv 2 megapixeli. Pentru selfie-uri si sesiunile de videocalling atat de utilizate in ultima vreme, avem o camera foto de 32 de megapixeli pe fata, cu apertura f/2.4. Aceasta va fi gazduita de „gaura punch hole”, adica decupajul din partea din stanga sus a telefonului.

Noul Oppo A94 va beneficia de aportul unei baterii de 4310 miliamperi, care suporta incarcare rapida de tip VOOC la 30W. Pe de alta parte, Oppo A94 are mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti, port USB de tip C, scanner de amprente sub ecran si conectivitate de tip 4G LTE. Nu lipsesc optiunile Wi-Fi 2.4 Ghz, 5.1 Ghz, 5.8 Ghz, bluetooth de tip 5.1, GPS si mufa de incarcare rapida pentru bateria sa (USB C). Oppo A94 cantareste 172 de grame si are o grosime de 7.8 milimetri, semn ca vorbim despre un smartphone modern, usor si destul de subtire. Cu alte informatii despre el vom reveni si noi, in perioada urmatoare. Momentan, producatorul nu a anuntat un pret oficial de vanzare pentru acest handset.

Pana ce acest model va ajunge si pe piata din Romania, arunca o privire peste Xiaomi Mi 10 Lite 5G, unul dintre cele mai bine vandute terminale de la Xiaomi. Daca esti interesat sa achizitionezi acest handset, recomandarea mea merge spre eMag.  Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.499 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.

Etichete:

Oppo Oppo A94