Reviews

REVIEW Xiaomi Mi 10 Lite 5G – pret in Romania, pareri si specificatii. Am testat noul Mi 10 Lite (5G)

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 4 ani

Aici ai review Xiaomi Mi 10 Lite 5G plus pret in Romania si specificatii tehnice » Una dintre surprizele placute ale sezonului de telefoane mid-range, modelul Xiaomi Mi 10 Lite 5G a ajuns și la noi, prilej cu care am reușit sa-l testăm timp de o saptamana. Nu ne-a parut deloc rau, pentru ca acest nou model de la Xiaomi promitea si ne-a starnit, automat, interesul. In plus, iti vand din start un pont: este un telefon stylish, cu multa personalitate, cu care nu vei da gres, fie ca iti va zgandari orgoliul personal, fie ca vrei sa-ti impresionezi grupul de prieteni sau colegi.

Dar, acestea sunt detalii despre care vom discuta, ceva mai pe larg, in cele ce urmeaza. Revenind la ceea ce ne preocupa, telefonul Xiaomi Mi 10 Lite 5G a fost anuntat oficial in luna martie si a ajuns pe piata, undeva prin  luna mai. Inca din denumire iti poti da seama ca discutam despre un telefon care beneficiaza de suport 5G, o conectivitate mult ravnita in acest moment pe piata. Am fost curios sa vad ce poate aduce acest terminal, iar prietenii de la Xiaomi au avut amabilitatea sa ni-l ofere, la teste, pentru cateva zile. Aspect pentru care le multumim sincer.

Nu mica mi-a fost mirarea sa observ ca experienta cu Xiaomi Mi 10 Lite 5G a fost atat de placuta, incat (spre rusinea mea) am pastrat mai mult timp telefonul decat credeam initial ca o s-o fac. A fost o perioada agitata din viata mea, in care am castigat un partener de incredere, pentru ca Mi 10 Lite 5G exact asta este. Si o vei descoperi si tu, din prima clipa in care il vei avea alaturi.

Sigur, ceea ce a contat cel mai mult la final, a fost sa-mi raspund cumva la intrebarea, pe care sunt convins ca o aveti si voi in minte: merita Mi 10 Lite 5G suma solicitata in Romania? Ei bine, vom incerca sa raspundem impreuna la aceasta dilema si sper eu ca acest review Xiaomi Mi 10 Lite 5G te va ajuta cu un raspuns pe masura. Sa nu mai pierdem timpul si sa trecem la fapte. Vorbim in cele ce urmeaza despre ceea ce te intereseaza cu adevarat: cat de bun este Mi 10 Lite 5G, care sunt punctele sale tari, care sunt punctele sale slabe, ce ne-a placut si ce nu ne-a placut la el. Spre final, venim cu o parere personala, care acopera experienta noastra de aproape 10 zile cu acest device mid-range al producatorului din China. Asadar: aici ai review Xiaomi Mi 10 Lite 5G.

✍️ Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – 

Pret Xiaomi Mi 10 Lite 5G in Romania

Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – cel mai bun pret » Iti voi spune din start ca modelul Xiaomi Mi 10 Lite 5G intra in categoria upper mid-range si se poate bate cu telefoane precum Galaxy A71, Redmi Note Pro, P40 Lite sau OnePlus Nord.

Chiar si intervalul de pret este oarecum similar, cu mentiunea ca device-ul celor de la Xiaomi este mai ieftin decat terminalele celor de la Huawei sau OnePlus mentionate mai sus. De unde il poti achizitiona?

Cam din orice magazin online, pentru ca din fericire, acest superb mid-range a ajuns si in Romania. Recomandarea mea merge spre eMag. Asta pentru ca aici am gasit cel mai bun pret pentru acest terminal. Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.599 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.

Iti las mai jos lista de specificatii tehnice a modelului Mi 10 Lite 5G de la Xiaomi pentru a arunca si tu o prima privire peste ceea ce ofera acest device.

Specificatii tehnice Xiaomi Mi 10 Lite 5G


  • 🟢 ecran de 6,57 inchi AMOLED, rezoluție 1.080 x 2400 px, Gorilla Glass 5, luminozitate maximă 600 niti
  • 🟢 chipset Snadragon 765G, 6 GB RAM, 64/128 GB stocare internă
  • 🟢 modem 5G integrat
  • 🟢 cameră normală 48 megapixeli, senzor 1/2″, F/1.79, cameră ultrawide de 8 megapixeli, F/2.2, cameră macro 2 megapixeli, cameră adâncime 2 megapixeli, filmare 4K@60 fps, cameră frontală 16 megapixeli
  • 🟢 baterie 4.160 mAh, încărcare 20 W
  • 🟢 senzor de amprentă în ecran, Wi-Fi 802.11ac, NFC pentru plăți, Bluetooth 5.1 cu LDAC/AptX HD, jack audio
  • 🟢 Android 10 cu MIUI 11

✍️ Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G. Un mid-range care arata bine, se misca fluid si care iti ofera un plus de personalitate

Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – un telefon care arata super bine! » Sa ai un telefon cu conectivitate 5G, care sa aiba si un design modern si un procesor rapid, mi se pare excelent. Daca mai pui si faptul ca device-ul celor de la Xiaomi nu este tocmai un device scump, ci dimpotriva, el se bucura de un pret bun pentru piata din Romania, atunci poti considera ca esti intr-un mare avantaj. Si, intr-adevar esti!

Pe perioada in care am testat Xiaomi Mi 10 Lite 5G am fost placut surprins de mai multe detalii. O sa-ti explic imediat si ce nu mi-a placut la el, pentru ca mi se pare fair sa o fac. Pana la urma, e unul dintre motivele pentru care te afli acum aici, rasfoind aceste randuri.

Cel putin in cazul meu, incarcatorul telefonului mi s-a parut ca nu se ridica la nivelul gadget-ului in sine. Stii care e partea buna? Nu te vei intalni prea des cu el, pentru ca bateria lui Mi 10 Lite 5G, te forteaza sa ai legaturi cat mai restranse cu priza. Pe de alta parte, cel putin in cutia pe care am primit-o eu, nu am gasit o pereche de casti, ceea ce trebuie sa recunosc, nu mi-a placut. Si da, nu are slot microSD, dar hei, cine mai tine cont serios de asta? Pe de alta parte, Mi 10 Lite 5G iti va lasa din start o impresie super placuta.

Device-ul vine intr-o cutie super eleganta. Initial, la primul contact cu telefonul vei avea un sentiment contradictoriu. O sa-ti placa la nebunie cum arata si cat de bine este gandit design-ul si constructia. Apoi te va surprinde cumva prin dimensiunile sale si ti se va instala teama: ok, dar eu cum ma descurc cu el? O vei face, fara probleme! Tine doar de obisnuinta si de felul in care il vei utiliza.

Telefonul nu este greu, designul mi se pare chiar minimalist, iar eleganta este cuvantul de ordine. Mufa pentru casti este in partea de sus, iar mufa de incarcare a telefonului in partea de jos, langa difuzoare. In partea dreapta ai butoanele de volum si butonul power, iar in partea stanga nu ai niciun buton, ceea ce mi s-a parut super tare. Imediat ce il vei deschide vei descoperi fara emotii ca MIUI chiar este un sistem de operare reusit. Ma rog, o interfata, excelent aplicata peste Android OS 10.

Partea din fata a lui Mi 10 Lite este acoperita de sticla Corning Gorilla Glass, rezistentă la zgârieturi, din a cincea generație. Afișajul OLED de 6,57 inci este marginit de rame subtiri pe lateralele sale. Datorită crestaturii, rama de pe partea superioara este, de asemenea, destul de subtire. Spatele curbat al smartphone-ului Xiaomi se simte, de asemenea, ca sticla si, datorita laturilor rotunjite, se simte bine în mana. „Priza” este excelenta si sigura, iar confortul garantat. Ceea ce trebuie sa recunosti, pare super important la un smartphone de dimensiuni mari. Cel putin pentru mine, a fost o bucurie sa constat ca un telefon maricel are un grip foarte bun si se simte confortabil in mana ta, atunci cand il manevrezi. Cei de la Xiaomi iti pun la dispozitie o husa pentru acest device, chiar in cutia telefonului. Dar, daca vrei sa diversifici si cauti ceva mai mult decat o husa simpla, iti recomand sa rasfoiesti oferta noastra, acolo unde vei gasi foarte multe huse Xiaomi Mi 10 Lite pe gustul tau.

Din punctul meu de vedere, constructia si alegerea materialelor in sine sunt la un nivel foarte bun. In timp ce Mi 10 Lite 5G nu are o certificare IP pentru a-ti asigura protectie impotriva prafului si a apei, exista totusi o acoperire nano P2i, care protejează smartphone-ul celor de la Xiaomi cel putin impotriva stropilor. Ceea ce nu suna rau, deloc!

Cea mai nouă versiune Android 10 de la Google este preinstalata pe Mi 10 Lite si este extinsa prin noua interfata de utilizator MiUI. Ca si versiunile sale anterioare, MiUI iti ofera multe opțiuni de reglare individuale si o interfata de sistem bine optimizata. Fanii designului iOS pot gasi acum, de asemenea, un centru de stiri optional sau un App Switcher de tip iOS in MiUI 12, printre alte caracteristici, si exista, de asemenea, numeroase teme. Continutul video de pe Netflix, și alte servicii de streaming video pot fi vizualizate in calitate HD pe smartphone, deoarece acesta a trecut prin procesul de certificare Widevine L1.

Calitatea vocii pe acest smartphone mid-range este ireprosabila. Eu l-am testat din start la capitolul asta, dupa ce am avut alte experiente neplacute, de la alti producatori. Ei bine, vocile sunt reproduse clar si iti vei auzi partenerul de conversatie foarte bine. Apelurile video folosind camera frontală incorporată functionează, de asemenea, fara probleme. De mentionat, pentru cei interesati sau pasionati, Xiaomi Mi 10 Lite 5G acceptă Voice over LTE (VoLTE), precum și Voice over Wi-Fi (apelare WLAN).

✍️ Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – Sectorul foto

Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – Un mid-range care te va surprinde in zona foto! » Fara indoiala ca acest sector este unul dintre compartimentele care capata o importanta din ce in ce mai mare. Ma lovesc deseori de intrebari legate de cat de bine performeaza un telefon in zona foto si desi, mereu incerc sa le explic prietenilor mei ca le-as recomanda sa nu puna pret prea mult pe acest capitol, pot spune ca in cazul Mi 10 Lite 5G a fost o experienta cat se poate de placuta. Si am sa-ti explic imediat si de ce.

Modulul quad-camera de pe partea din spate a lui Mi 10 Lite include o camera principala de 48 MP care nu provine de la Samsung sau de la Sony (IMX), ci este un produs al celor de la OmniVision. Camera OV48B are o diafragmă de f / 1,79 dar se descurca neasteptat de bine. Senzorul de 12 MP al lui Mi 10 Lite asigură fotografii bogate în detalii în timpul zilei. În special claritatea fotografiilor este foarte bună, chiar dacă unele obiecte apar uneori prea ascuțite. Cu toate acestea, as spune ca trebuie sa-ti diminuezi putin pretentiile în ceea ce privește fotografiile facute in lumină slabă. Obiectele nu sunt foarte clare, iluminarea este proastă, iar culorile sunt palide. Ceea ce nu ma surprinde, dar nici nu poti ridica pretentii de acest nivel pe un midrange altfel foarte interesant.

Folosind obiectivul bazat pe unghiuri largi, calitatea fotografiei este redusă în mod vizibil, dar puteți crea unele poze foarte ok si aici, dacă există multă lumină. Obiectivul de 120 ° oferă o claritate solidă și sunt reproduse și câteva detalii.

În condiții de lumină bună, camera frontală de 16 MP poate capta câteva selfie-uri frumoase cu o calitate suficientă pentru conținutul social media. Claritatea și precizia culorilor sunt la un nivel bun. Cu toate acestea, în lumina soarelui strălucitoare, expunerea prezintă adesea anumite deficiențe, nu neaparat deranjante.

În ceea ce privește videoclipul, Mi 10 Lite este, de asemenea, solid, chiar dacă videoclipul poate fi înregistrat numai în UHD cu până la 30 fps. În timpul înregistrării, nu puteți comuta între obiectivul unghi larg și cel ultraangular.

Camera frontală poate înregistra videoclipuri în 1080p la 30 fps. Per total, nota de trecere fara probleme, ba chiar un posibil aspirant pentru zona de top 3 a terminalelor mid-range. Mie unul, experienta foto cu Mi 10 Lite 5G mi-a lasat o impresie placuta si sunt convins ca dupa ce il vei testa, imi vei da dreptate.

✍️ Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – Performanta lui Mi 10 Lite 5G folosind procesorul Snapdragon 765G de la Qualcomm

Continuam acest review Xiaomi Mi 10 Lite 5G si vorbim despre un alt capitol foarte important, care trezeste un interes deosebit atunci cand ne gandim la achizitionarea unui telefon: cat de bine performeaza el si ce argumente are.

Asadar, Xiaomi Mi 10 Lite 5G se bazeaza pe procesorul Snapdragon 765 5G de la Qualcomm. Acest chipset este unul dintre procesoarele 5G de la Qualcomm, alaturi de varful de gama. Va reamintim insa ca cele doua procesoare incorporeaza tehnologia 5G in mod diferit. Snapdragon 765, procesorul pentru zona mid-range si pe care il are in componenta sa Mi 10 Lite 5G, are modemul 5G integrat (Qualcomm Snapdragon X52), in timp ce procesorul pentru zona flagship Snapdragon 865 nu are modemul integrat, dar poate fi achizitionat separat, la pachet, de producatori (Qualcomm Snapdragon X55). De remarcat, de asemenea, ca Snapdragon 765 este teoretic primul chipset al celor de la Qualcomm care beneficiază de un modem 5G integrat

Acest chipset de la producătorul american integrează un nucleu principal rapid tactat la viteza de 2,4 GHz. Placa video este Adreno 620 integrata în Snapdragon 765G.

În funcționarea de zi cu zi, procesorul mid-range împreună cu 6 GB de memorie RAM încorporată asigură o performanță convingătoare a sistemului. Datorită stocării UFS, duratele de încărcare ale aplicației sunt relativ scurte, iar animațiile sunt rapide. Cu toate acestea, trebuie să tolerați unele mici scăderi de performanță în unele locuri pe partea de gaming, dar nimic deranjant.

Probabil ca isi gaseste locul acest procesor undeva langa HiSilicon Kirin 820 din Huawei P40 Lite. Ca o comparatie, in testul Gekkbench 5.1, Mi 10 Lite 5G cu Snapdragon 765G la bord se misca mai bine ca OnePlus Nord. In Jetsteam 2, folosindu-ne de Chrome v83, device-ul a obtinut un numar de puncte mai mare decat Galaxy A71 sau Redmi Note 9 Pro. Si pentru ca stiu ca te intereseaza partea de gaming, o sa-ti vorbesc pe scurt si despre capitolul asta.

Si voi incepe cu puterea exemplului. PUBG Mobile rulează la 30 fps relativ constant în setările grafice medii și la 40 fps în setările reduse. În timpul jocului de curse Asphalt 9 Legends, pot exista câteva scăderi vizibile ale ratei de cadre (14 fps) la setări ridicate. Cu toate acestea, rata medie a cadrelor este încă de 30 fps. Nu vei intampina probleme in a le juca, in ciuda faptului ca discutam despre jocuri destul de solicitante ca resurse din magazinul Play de la Google. Poate chiar cele mai solicitante.

Durata de viață a bateriei variază la un nivel foarte bun. În testul nostru WLAN cu o luminozitate ajustată, bateria durează aproape 15 ore. În testul nostru constant de redare video cu un modul WLAN dezactivat, acesta durează mai mult de 23 de ore. Chiar și sub încărcare constantă, Mi 10 Lite reușește să dureze aproape 7,5 ore! Ce-i poti reprosa la capitolul asta? Sincer, din punctul meu de vedere, nu mare lucru. Ne indreptam spre finalul acestui review Xiaomi Mi 10 Lite 5G. Nu pierde verdictul nostru de mai jos.

✅ Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – Verdictul nostru


E destul de clar ca vom incheia in cele ce urmeaza acest review Xiaomi Mi 10 Lite 5G, un review care se presupune a fi de fapt o incursiune in tot ceea ce inseamna acest device din zona mid-range. Avand in vedere multitudinea de modele pe care producătorul chinez le-a introdus deja pe piata anul acesta, ma bucura faptul ca printre ele se numara si acest Mi 10 Lite 5G. Experienta mea cu el (timp de o saptamana) a fost una reusita. In acelasi timp, daca ne raportam strict la pretul sau, modelul Lite din seria Mi-10 are cu greu vreo slabiciune demna de mentionat. Durata de viata a bateriei este excelenta, MiUI a iesit bine si ofera o experienta fluida. De asemenea, manopera si alegerea materialelor sunt la un nivel bun, iar WLAN este rapid.

Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G

In plus, smartphone-ul mid-range ofera o configruatie excelenta, dintre care as vrea sa-ti reamintesc suportul 5G și un puternic procesor Qualcomm Snapdragon 765G SoC, precum si un panou OLED atractiv. De asemenea, am fost surprins pozitiv de camera principala a dispozitivului, indiferent daca acest lucru se datoreaza senzorului OmniVision in sine sau software-ului bun al camerei.

Da, Mi 10 Lite ramane un device mid-range si nu iti voi spune ca este terminalul mid-range ideal. Ii lipseste certificarea IP si cateva detalii premium, pe care insa sunt convins ca nu le vei cauta la un telefon mid-range. Una peste alta, mi se pare un device care are un raport calitate pret bun si pe care l-as recomanda cu caldura spre achizitionare. Ai mai sus un pret excelent la acest telefon.

Review Xiaomi Mi 10 Lite 5G – pret recomandat in Romania » Xiaomi Mi 10 Lite 5G costa la eMag doar 1.599 de lei, iar daca preferi varianta achizitionarii lui in rate o poti face la o rata lunara de aproximativ 50 de lei.