Reviews

Huawei Mate 40E 5G specificatii tehnice, pareri, imagini si pret

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Huawei Mate 40E 5G a fost anuntat oficial de catre producator. Are ecran de 6.5-inch in diagonala, si vine cu tehnologie 5G la bord, procesor Kirin 990e si multe altele. Discutam in cele ce urmeaza despre noul model Huawei Mate 40E 5G.

Specificatii tehnice si primele pareri despre Huawei Mate 40E 5G

Huawei a anunțat un nou smartphone din seria Mate 40 cunoscut sub numele de Huawei Mate 40E. Este al cincilea smartphone din seria Mate 40 după telefoanele emblematice Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro + și Mate 40 RS Porsche Design.

Potrivit presei din Asia, Huawei Mate 40E vine in versiune de 8GB RAM si 128GB stocare de date care costa 4599 yuani (aproximativ 3000 de lei) sau in versiune de 8GB RAM si 256GB stocare de date, la pretul de 5099 yuani (aproximativ 3300 lei).

Huawei Mate 40E 5G vine cu un ecran Full HD + OLED de 6,5 inci cu o rezoluție a ecranului de 2376 x 1080 pixeli, o rată de reîmprospătare de 90Hz și o rată de atingere de eșantionare de 240Hz. Smartphone-ul este alimentat de un chipset Kirin 990E octa-core. Este susținut de o memorie de până la 8 GB RAM și 256 GB dedicati stocarii de date interne. Totodata, telefonul este echipat cu o amprentă digitală pe ecran. În ceea ce privește software-ul, Mate 40E rulează pe Android 10 din cutie cu EMUI 11 UI.

Pe partea sa din spate, Huawei Mate 40E este încărcat cu un set de camere triple cu o combinație de shooter primar de 64 de megapixeli cu diafragmă f / 1,9, un obiectiv ultra-larg de 16 megapixeli și un teleobiectiv de 8 megapixeli cu zoom optic de 3x , și asistență OIS. Pentru partea din față, există un shooter selfie de 13 megapixeli. Smartphone-ul are o baterie de 4.200 mAh care vine cu suport SuperCharge de 40 W. În ceea ce privește conectivitatea, acesta acceptă 5G, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.2, USB Type-C, GPS, GLONASS, NFC și dual-SIM.

La prima vedere, noul device al celor de la Samsung nu arata deloc rau, nici din punct de vedere estetic, nici din punct de vedere al configuratiei sale. Ne place aspectul telefonului, care il valideaza cumva drept un handset premium. Nu are decupaj de tip waterdrop, ci un decupaj mic in partea din stanga sus, decupaj care il face cumva sa para mai elegant. In partea de sus si in partea de jos a ecranului se poate observa ca displa-ul nu este unul all-screen, iar marginile sale curbate il ajuta sa para cu atat mai impresionant. Pe partea din spate, camerele de tip leica sunt aseazate sub forma de cerc. Tot pe spate este vizibila si inscriptia „Huawei”.

Dincolo de superbul sau ecran, Huawei Mate 40E 5G propune un chipset rapid si performant, are o memorie RAM mare si sta bine din punct de vedere foto. Selfie-urile ar putea avea totusi de suferit dupa ce instensitatea luminii scade. Huawei Mate 40E compenseaza cumva si din punct de vedere al bateriei, care mi se pare interesanta de asemenea. Cei 4.200 de miliamperi pentru un device cu asemenea dimensiuni ar putea parea insuficienti, dar primele teste arata ca telefonul nu este deloc afectat la acest capitol, iar autonomia este buna. Mai mult, vom avea si incarcare rapida de tip SuperCharge la 40W, ceea ce face ca noul Huawei Mate 40E sa se incarce la potential maxim, destul de rapid. Prezenta conectivitatii 5G este un plus indiscutabil.