Reviews

OnePlus TV – tot ceea ce trebuie sa stii despre smart TV-urile produse in China

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Intr-un moment in care Xiaomi, al doilea cel mai important producator din China a oprit bugetul destinat segmentului TV, OnePlus face pasi concreti pe acest teritoriu. Probabil ca stiti deja ca OnePlus este brandul de telefoane mobile cu cea mai rapida crestere all time din China. Este un detaliu care s-a nascut ca urmare a seriei uriase de telefoane OnePlus vandute in segmentul premium in ultimii doi ani. Telefoane de foarte buna calitate, vandute la preturi absolut decente prin comparatie cu cele ale concurentei (Apple, Samsung, Huawei) care au pastrat preturi astronimice pentru smartphone-urile lor premium. Dar, ce stiti despre OnePlus TV? Cu siguranta vei afla raspunsul la intrebarea ta in cadrul acestui articol.

OnePlus TV – revolutia tehnologica din China ajunge tot mai departe

OnePlus chiar pregateste lansarea oficiala a propriei sale game de smart tv-uri. Nu este deloc exclusa nici aparitia unei retele OnePlus TV, adica un concurent probabil pentru Apple TV si, de ce nu, pentru celelalte retele puternice de streaming de pe piata.

Pe scurt, OnePlus cauta sa repete cumva trucul pe care l-a folosit in cazul telefoanelor mobile premium si in sectorul televizoarelor inteligente. Se pare ca primele device-uri de acest tip marca OnePlus vor fi lansate in India si China chiar in acest an, urmand ca apoi, OnePlus sa isi extinda „aria de acoperire” la nivel mondial. Vorbim despre televizoare diferite ca model si marimi, de la 43-inch diagonala pana la 75-inch diagonala pe display.

Se vorbeste de asemenea despre o telecomanda care functioneaza cu bluetooth nu cu infrarosu si despre un sistem de difuzoare Dolby Atmos care ar putea sa faca ravagii in sectorul mid-range, cel putin pe partea audio. Dar, ce este mai exact OnePlus TV si ce poate face in asa fel incat altii sa nu poata? Sa trecem direct la subiect:

  • -Ce este OnePlus TV? Primul smart TV de la producatorul de telefoane chinez OnePlus
  • -Cand apare OnePlus TV? Finalul anului, in India si China
  • -Unde se va lansa? Pentru inceput in India si China, apoi in America de Nord si ulterior in Europa
  • -Cat va costa? Stiind ca este vorba despre OnePlus, vorbim probabil despre un pret mid-range pentru televizoare premium

Data de lansare OnePlus TV

Cand se va lansa exact OnePlus TV? Momentan, tot ceea ce stim se leaga de o postare de pe blogul CEO-ului OnePlus, Pete Lau. El a oferit ca termen luna septembrie a acestui an. De asemenea, Lau a confirmat că televizorul inteligent al companiei se va lansa inițial în India și că producatorul de smartphone-uri „lucrează din greu pentru a lansa OnePlus TV în America de Nord, Europa și China”, în timp ce OnePlus încearcă să „stabilească parteneriate” cu furnizorii locali și regionali de conținut .

Data de lansare a OnePlus TV asa cum a anuntat-o Pete Lau inseamna ca smart TV-ul companiei apare mult mai devreme decât am anticipat, cu totii, inițial. Intr-un interviu acordat anul trecut in decembrie cotidianului Indian Times Times Economic, Lau a declarat că nu există un termen oficial pentru lansare.

Lau a adăugat la acea vreme: „India va fi una dintre primele piețe care va primi OnePlus TV. Televizoarele noastre vor fi disponibile prin Amazon, deci piata va fi cumva, mai larga. Încă nu am stabilit un termen limită, pentru că ne dorim să fie cel mai bun”. Momentan, incă nu există o confirmare oficială cu privire la disponibilitatea OnePlus TV pe piețele occidentale, deși o lansare globală mai largă dincolo de Asia va depinde probabil de cât de mult va prinde produsul OnePlus in zona Asia, acolo unde compania se asteapta la vanzari importante.

Probabil ca de aceea au si ales pentru inceput doua dintre cele mai largi si mai influente piete de desfacere ale produselor electronice din lume: India si China.

Specificatiile primului televizor de la OnePlus

Pe masura ce ne apropiem de data lansarii, din ce in ce mai multe detalii despre configuratia Smart TV-ului de la OnePlus ies la suprafata. GizmoChina a reusit sa puna mana pe o lista care cuprinde informatii pretioase despre OnePlus TV.

Se pare ca acesta va fi alimentat de un procesor MediaTek MT5670, un chipset binecunoscut cu patru nuclee de 1.5 Ghz. Placa video tetra-core Mali G51 GPU este desemnata sa se ocupe de sectorul grafic, iar memoria RAM a tv-ului ajunge la 3GB. OnePlus TV, primul televizor de la Oneplus, va rula o versiune personalizata de Android TV 9. Rezolutia listata ar fi de 1920 x 1080 pixeli, adica rezolutia maxima acceptata de Android TV pentru meniuri. Panoul in schimb va primi rezolutie Ultra HD si va putea reda continut compatibil cu rezolutia respectiva. În departamentul audio, OnePlus TV va include opt difuzoare discrete care sunt capabile de redare cu ajutorul Dolby Atmos.

Puterea totală a difuzoarelor este de doar 50 W – deci nu mai mult decât ofera Samsung sau LG pe televizoarele lor din gama medie, dar ar putea oferi un upgrade audio destul de solid în comparație cu ecranul plat vechi. CEO-ul OnePlus, Pete Lau, a mai explicat intr-un tweet smart tv-ul va include procesor de imagine dedicat „Gamma Color Magic”, dezvoltat chiar de catre OnePlus si despre care sustine că va avea „cea mai largă gamă de culori”.

Pretul OnePlus TV: cat costa smart tv-urile de la OnePlus

Nu exista inca un pret pentru Smart TV-urile de la OnePlus, dar strategia producatorului originar din China este extrem de clara. Foarte probabil, va fi aceeasi ca si in cazul telefoanelor mobile. Asta inseamna ca OnePlus va asigura preturi sub nivelul concurentei, adica smart tv-urile scoase de producator vor avea preturi cu 20-30% mai mici.

Probabil ca, daca ar fi sa aproximam, televizoarele OnePlus vor avea preturi cuprinse intre 600 si 1000 de dolari, in functie de caracteristicile lor. Probabil ca putem vorbi despre un safe bet, daca anuntam ca viitoarele smart tv-uri nu vor costa totusi mai putin decat OnePlus 6 spre exemplu, al carui pret ajunge la putin peste 500 de dolari. Pete Lau a confirmat deja teoria noastra: „vor fi flagship killer, cu siguranta, asa cum am procedat si in cazul telefoanelor mobile. Preturile vor fi foarte bune” a anuntat CEO-ul OnePlus in Economic Times.

Cine este OnePlus

Denumita OnePlus Technology Co Ltd, compania isi are sediul in Shenzhen, provincia Guandong. Fondatorii ei sunt Pete Lau (care in prezent este si CEO-ul companiei) si Carl Pei. OnePlus a luat nastere in decembrie 2013 si serveste in prezent in peste 30 de regiuni din intreaga lume.

OnePlus produce telefoane mobile, casti, powerbanks, carcase, tricouri si chiar si sacose. Cifra de afaceri s-a ridicat in acest an la putin sub 2 miliarde de dolari. In total, OnePlus are peste 3000 de angajati, iar recent a lansat pe piata un nou flagship in categoria smartphones, modelul OnePlus 7T Pro, despre care gasiti detalii si pe blogul nostru. Este vorba despre o versiune de update a modelului OnePlus 7 Pro lansat in luna mai a acestui an.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
OnePlus
Product Name
OnePlus TV