Reviews

REVIEW | OnePlus 7 Pro pret in Romania, specificatii tehnice, detalii oficiale si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

OnePlus 7 Pro pret in Romania – Device-ul va ajunge in tara noastra la un pret cuprins intre 699 de euro si 820 de euro. Cea mai accesibila versiune a terminalului va costa 699 de euro si va propune o memorie RAM de 6GB RAM si 128 GB dedicati stocarii de date. Va exista o versiune de OnePlus 7 Pro „intermediara” al carei pret va fi de 749 de euro. Ea va include o memorie RAM de 8GB RAM si 256 GB dedicati stocarii de date. In fine, cea mai scumpa dintre versiuni va avea 12 GB RAM si 256 GB pentru stocarea de date si va costa 820 de euro. Alaturi de versiunea OnePlus 7 Pro, compania chineza a lansat oficial si castile OnePlus Bullets Wireless 2. Acestea asigura suport pentru aptX HD si incarcare Warp Charge care insumeaza aproape 10 ore de ascultat muzica pentru doar 10 minute cat dureaza incarcarea telefonului.

Specificatii tehnice si pareri OnePlus 7 Pro

– Ecran Fluid AMOLED de 6.67-inch cu rezolutie QHD+, 516 ppi si rata de refresh de 90 Hz. Luminozitatea ajunge la 800 de nits
– Procesor Qualcomm Snapdragon 855, octa-core, cu versiuni diferite de memorie adica 6GB RAM, 8GB RAM si 12 GB RAM plus stocare de date diferita cuprinsa intre 128GB si 256 GB (tip UFS 3.0)
– Sistem de operare Android 9.0 Pie cu interfata Oxygen OS 9.5
– Wi Fi in standardele a/b/g/n/ac, dual band, wi-fi direct, DLNA, bluetooth 5.0, A-GPS si GLONASS, BDS, USB Tip C
– Cititor de amprente integrat in ecran
– Baterie de 4.000 de miliamperi cu incarcare rapida
– Dotari foto: camera principala cu senzori de 48 de megapixeli senzor de imagine IMX586, apertura f/1.6, dimensiune a pixelului de 0.8 microni; un al doilea senzor de 16 megapixeli ultrawide, cu apertura f/2.2; al treilea senzor telephoto de 8 megapixeli cu zoom optic 3x, dual LED Flash si capacitate de filmare Ultra HD.
– Dotari foto: camera frontala de 16 megapixeli cu mecanism de tip periscop, senzor IMX471
– Greutate: 206 grame si dimensiuni 162.6 x 75.9 x 8.8 milimetri


Pareri despre noul OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro este un adevarat flagship. Spre deosebire de OnePlus 7, care inseamna de fapt o versiune de upgrade a lui OnePlus 6T, noul terminal al companiei din China arata minunat si pare sa fie cu adevarat un varf de gama. Nu este vorba de un flaghship killer asa cum eram obisnuiti de la OnePlus, ci de o nava amiral in toata regula. Avem noutati pe OnePlus 7 Pro si cateva detalii super impresionante, pe care le gasesti, asa cum trebuie, pe un terminal de top.

Device-ul respecta traditia si include cel mai puternic procesor din zona premium a telefoanelor Android. Noul chipset al uriasei companii din San Diego promite accesul la tehnologii precum procesare neurala rapida si conectivitate 5G, precum si disponibilitatea unui senzor de amprenta care poate fi acum integrat in display-ul telefoanelor. Acest octa-core are urmatoarea configuratie interna:

  • – 1 x Kryo 485 Prime CPU (A76-based) la viteza de 2.84GHz, 3 x Kryo 485 Performance CPUs (A76-based) la viteza de 2.42GHz, 4x Kryo 485 –Efficiency CPUs (A55-based) la viteza de 1.80GHz

Este un chipset de top, fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri, asa cum sunt si procesoarele de la Apple si Huawei (cele mai puternice). Snapdragon 855 include noul modem Global Mode X24 LTE si ofera suport pentru Dual SIM Dual VoLTE (DSDV) si LTE Dual SIM Dual Standby (DSDS) +LAA. Procesorul include placa video Adreno 640 GPU, dar si un procesor de imagine nou, ceea ce inseamna ca fotografierea se poate face si cu ajutorul algoritmilor AI pentru procesare.

De asemenea, acest procesor de la Qualcomm poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda, folosindu-si doar 20-25% din puterea folosita anterior. Se vorbeste astfel despre primul Computer Vision din industrie pe care il include si noul OnePlus 7 Pro.

Ecranul noului flagship este un AMOLED Fluid cu diagonala de 6.67-inch cu rezolutie Quad HD Plus si o rata de refresh impresionanta (90 Hz). Asta inseamna ca vom avea un plus la nivel de experienta inclusiv pe partea de gaming. Luminozitatea ecranului merge spre 800 de nits, dar si functia Night Mode 2.0. OnePlus a anuntat de altfel ca in acest tip de display a investit enorm. Suma totata ar ajunge la peste 10 milioane de dolari, iar investitia intr-un singur ecran de pe OnePlus 7 Pro ar fi de trei ori mai mare decat cea de pe OnePlus 6T.

Pe spatele telefonului avem o camera foto tripla, ceea ce reprezinta o adevarata premiera pentru compania OnePlus. Dincolo de functiile noi (Ultra Shot si NightScape 2.0), modulul foto vine cu senzori de imagine noi de la Sony. Cel mai important, senzorul IMX586 de 48 de megapixeli, cu o excelenta apertura f/1.6. Al doilea senzor al modulului triplu are 16 megapixeli si este ultrawide in timp ce al treilea senzor este de 8 megapixeli.

Avem o apertura foarte buna si pe senzorul ultrawide (f/2.2) semn ca OnePlus 7 Pro acorda importanta maxima detaliilor si este genul de terminal care va functiona bine din punct de vedere foto si pe timp de noapte sau in conditii mai putin oportune. De altfel, in analiza DxOMark, terminalul a obtinut 111 puncte, ceea ce suna impresionant. Camera frontala pentru selfie-uri si video calling are 16 megapixeli si un mecanism periscopic, asa cum era de altfl anuntat si inainte de lansarea oficiala.

OnePlus 7 Pro include un senzor de amprente nou, integrat un ecran. Este si meritul noului procesor Snapdragon 855, dar si rodul imaginatiei celor de la OnePlus. Conform primelor teste, noul varf de gama de la OnePlus are un rezultat cu aproape 40% mai rapid decat OnePlus 6T (teoretic in 0.21 de secunde se deblocheaza terminalul).

Acumulatorul de pe OnePlus 7 Pro are o capacitate de 4.000 de miliamperi si include tehnologia Warp Charge. O noua demonstratie de forta a producatorului chinez care se pare ca reuseste sa alimenteze in doar 15-20 de minute telefon cu pana la 50%.