Reviews

OFICIAL Tecno Pova 5G, telefon cu baterie de 6.000 mAh și procesor Dimensity 900

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Tecno a fost o companie activă în acest debut de an. Producătorul indian a lansat smartphone-urile Tecno POP 5 LTE, la începutul lunii ianuarie, apoi a oficializat un nou device din gama ”Pova”, telefonul de buget Tecno Pova Neo.

Acum, a venit rândul unei lansări importante. Noul Tecno Pova 5G a primit ”undă verde”. Terminalul debutează în India și poate fi achiziționat începând cu data de 14 februarie prin intermediul Amazon India. Mai multe informații despre acest smartphone, în cele ce urmează.

Specificații tehnice, preț și disponibilitate Tecno Pova 5G. Smartphone-ul are baterie de 6.000 de miliamperi

Tecno Pova 5G costă 19.999 de rupii indiene, echivalentul a 1.200 de lei. Device-ul, anunțat deja oficial de producător, va putea fi achiziționat în această țară, începând cu săptămâna viitoare. Se pare că va fi disponibil pe o singură culoare, o nuanță de negru denumită Aether Black de către producător.

În ceea ce privește configurația, Tecno Pova 5G are câteva argumente interesante în favoarea sa, ținând cont de prețul său de achiziție. Din punct de vedere estetic, nu arată rău. Ba chiar, pe alocuri, arată a telefon bine construit, cu finisaje de bună calitate.

Tecno Pova 5G are un ecran full HD+ de 6,95 inchi cu rezoluție de 1080 x 2460 pixeli. În plus, afișajul are o densitate de pixeli de 480ppi, un raport ecran-corp de 82,8% și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Ecranul are, de asemenea, o crestătură centrată pentru a găzdui shooter-ul frontal pentru selfie.

Tecno Pova 5G este echipat cu un procesor octa-core MediaTek Dimensity 900 asociat cu GPU-ul Mali G68 (placa video). Are 8 GB de RAM LPDDR5 și 128 GB de stocare UFS 3.1. Spațiul de stocare poate fi extins prin card microSD. În plus, oferă și 3 GB RAM virtuală.

Telefonul vine cu o cameră triplă pe partea sa din spate, pentru fotografii și videoclipuri. Are un senzor primar de 50 de megapixeli, un senzor secundar de 2 megapixeli și un obiectiv AI. În plus, dispozitivul folosește un shooter de 16 megapixeli cu bliț dual LED pentru selfie-uri și apeluri video.

În ceea ce privește software-ul, Tecno Pova 5G rulează HiOS 8.0 bazat pe Android 11. Există, de asemenea, o baterie de 6.000 mAh cu suport de încărcare rapidă de 18 W. Include un scaner de amprentă montat lateral pentru securitate, însă beneficiază și de opțiunea de recunoaștere facială.

Noul smartphone Tecno Pova 5G acceptă dual-SIM, 4G, WiFi dual-band, Bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, BeiDou, GLONASS pe partea de conectivitate. În plus, telefonul are un port USB Type-C și o mufă pentru căști de 3,5 mm. În cele din urmă, măsoară 172,82 x 78,24 x 9,07 mm în dimensiuni.