Stiri

Când apare seria Oppo Find X5? Detalii despre telefoanele pe care le pregătește Oppo

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Potrivit presei internaționale, seria Oppo Find X5 se va lansa pe 24 februarie, în cadrul unui eveniment online. Informația a fost confirmată și de producătorul chinez.

Seria Oppo Find X5 – toate detaliile

Oppo a confirmat că va anunțat seria Oppo Find X5 pe 24 februarie. Pe lângă telefoanele din serie, este de așteptat ca Oppo să anunțe și căștile Oppo Enco X2, tableta Oppo Pad, dar și noul Oppo Watch 2.

Totodată, compania a confirmat un parteneriat cu Hasselblad, care se întinde pe o durată de trei ani și care presupune că Hasselblad va dezvolta tehnologiile din spatele camerelor de pe viitoarele terminale de top ale Oppo din seria Find X. Se pare că Hasselblad va folosi MariSilicon NPU, care este un chipset fabricat pe un proces de 6nm pentru procesarea imaginii la un nivel superior.

Evenimentul virtual va fi transmis live de către Oppo, producătorul confirmând că smartphone-urile sale flagship vor avea noul procesor Snapdragon 8 Gen 1 la bord. Totodată, aceste telefoane vor rula Color OS, bazat pe sistemul de operare Android 12. Haideți să aruncăm o privire peste specificațiile tehnice posibile ale telefoanelor din această serie.

Se pare că noul Oppo Find X5 Pro ar putea veni cu un ecran AMOLED LTPO 2.0 de 6,7 inchi. În plus, acesta va oferi o rezoluție Quad HD+ de 1440 x 3216 pixeli și o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Pentru optică, dispozitivul ar putea avea o configurație triple camera, inclusiv o cameră principală Sony IMX766 de 50 de megapixeli cu suport OIS, o lentilă ultrawide de 50 de megapixeli și o cameră terțiară de 13 megapixeli. Pentru selfie-uri, gaura din față poate găzdui o cameră Sony IMX709 de 32 de megapixeli.

Sub capotă, dispozitivul va veni, așa cum spuneam, cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 împreună cu propriul cip MariSilicon X al producătorului. Telefonul va fi susținut de o baterie de 5.000 mAh. Va exista suport pentru încărcare rapidă de 80 W și încărcare wireless de 50 W. În cele din urmă, dispozitivul va rula Android 12 cu ColorOS 12 deasupra. Pentru securitate, va dispune de un scaner de amprentă digital Goodix G7 în afișaj.

În ceea ce privește versiunea standard a seriei, modelul Oppo Find X5, telefonul va împacheta chipset-ul Dimensity 9000. Ar trebui să aibă aceeași baterie de 5.000 mAh cu încărcare fără fir de 80 W cu fir și 50 W.