Reviews

Tecno POP 5 LTE, telefon de buget cu Android 11 Go la bord

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Compania Tecno a mai scos un telefon de buget. Este vorba despre Tecno Pop 5 LTE, smartphone cu Android 11 Go la bord, care poate fi achiziționat prin intermediul Amazon India. Să aruncăm o privire scurtă peste ceea ce oferă.

Tecno POP 5 LTE preț și disponibilitate

Tecno POP 5 LTE poate fi achiziționat prin intermediul Amazon India și costă 6.299 de rupii indiene, echivalentul a aproape 400 de lei. Noul smartphone este disponibil pe culorile Deepsea Luster, Ice Blue și Turquoise Cyan.

Să vedem însă și ce presupune configurația acestuia. Din start însă, așteptările la un astfel de device trebuie să fie cât se poate de realiste.

Tecno POP 5 LTE specificații tehnice

Telefonul are un ecran IPS LCD HD+ de 6,52 inchi cu rezoluție de 720×1560 pixeli și luminozitate de 480 nits. În plus, afișajul vine cu un panou cu crestătură cu picătură de apă.

Noul Tecno POP 5 LTE are un procesor quad-Core MediaTek Helio A25 cu 2 GB de RAM la bord și 32 GB de stocare internă. Spațiul de stocare poate fi însă extins până la 256 GB prin intermediul unui card microSD.

Pentru fotografii și videoclipuri, telefonul vine cu o cameră dublă pe partea sa din spate. Are un senzor principal de 8 megapixeli cu deschidere f/2.2 și un senzor de 2 megapixeli cu deschidere f/2.4. Pentru selfie-uri și apeluri video, dispozitivul folosește un shooter de 5 megapixeli cu deschidere f/2.0.

În ceea ce privește software-ul, telefonul rulează Android 11 (Go Edition) cu HiOS 7. În plus, există și o baterie de 5.000 mAh. În schimb, nu există informații suficiente despre capacitatea de încărcare a acesteia. Dispozitivul nu are un scaner de amprentă, dar telefonul beneficiaza totuși de o funcție de recunoaștere facială, cel mai probabil la un nivel basic.

Tecno POP 5 LTE acceptă dual-SIM, 4G, WiFi dual-band, Bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, BeiDou, GLONASS pe partea de conectivitate. În cele din urmă, telefonul are un design IPX2 rezistent la stropire și suport pentru 14 limbi regionale.