Reviews

Motorola One Vision specificatii tehnice si detalii. Una dintre cele mai bune alegeri pentru un telefon cu Android One

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Motorola One Vision este cel mai nou device pe care îl pregătește compania Motorola, subdivizie a celor de la Lenovo. Device-ul va costa 299 de euro si va fi integrat in programul Android One. Ce inseamna asta? Practic, noul Motorola One Vision va integra o versiune cât se poate de pură a noului sistem de operare de la Android.

Dar, cu ce specificații tehnice ne așteaptă Motorola One Vision? Aflăm în cele ce urmează.

Specificații tehnice Motorola One Vision. Pareri si disponibilitate: una dintre cele mai bune alegeri pentru un telefon cu Android One

Noul smartphone al companiei Motorola se va baza pe un acumulator generos, de 3.500 de miliamperi. Acesta va fi echipat de tehnologie de încarcare rapidă (TurboPower) la 27W. În principiu, acesta ar trebui să asigure o autonomie de minim o zi după o singură încarcare a device-ului.

Motorola One Vision (2)

Procesorul ales de Motorola pentru a echipa acest device este o mică surpriză. Puțină lume se aștepta ca subdivizia Lenovo să mizeze pe un chipset de la Samsung, dar iată că Motorola One Vision va demonstra contrariul. Sub capota noului device se află modelul de procesor Exynos 9609, un octa core care profită la maxim de placa video Mali G72 MP3 GPU, dar și de cei 4GB dedicați memoriei RAM. La nivelul stocării de date, Motorola One Vision are 128 GB din start, dar viitorul utilizator va putea extinde memoria nativă a telefonului până la 512 GB folosindu-se de slotul microSD pentru carduri de memorie.

Motorola One Vision vine cu un ecran de 6.3-inch în diagonală, cu rezoluție Full HD+ (2520 x 1080 pixeli) și aspect modern 21:9. Deasupra, avem sticlă de protecție Corning Gorilla Glass de ultimă generație.

Marele avantaj al telefonului celor de la Motorola este noul sistem de operare Android 9.0 Pie, pe care îl vom găsi într-o formulă super avantajoasă pentru utilizatori. Este vorba despre o variantă curată a acestuia, fără aplicații inutile de tip bloatware. În principiu, experiența software de care va beneficia viitorul ”proprietar” al Motorola One Vision va fi una excelentă.

Motorola One Vision

Motorola One Vision

Telefonul este dual-sim și asigura suport pentru conectivitate 4G de tip VoLTE. Pune la dispoziție Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, wi-fi dual band și wi-fi direct. Pare destul de ciudat ca aspect, dar design-ul mi se pare unul reușit. Ecranul nu are breton, dar vine cu deja celebra ”gaură” în display. Greutatea telefonului ajunge la 180 de grame, iar grosimea sa la 8.7 milimetri.

În ceea ce privește sectorul foto, Motorola One Vision se bazează pe o cameră foto principală echipată cu 2 senzori de imagine. Unul are 48 de megapixeli cu apertură f/1.7 și stabilizare optică plus flash dual LED și filmare de tip Ultra HD. Camera pentru selfie-uri este una surprinzător de puternică. Senzorul de pe față are nu mai puțin de 25 de megapixeli și o apertură foarte bună: f/2.0.

Din acest punct de vedere al dotărilor sale foto, Motorola One Vision surprinde în mod plăcut. Ne place faptul că device-ul propune soluții atât în situații extreme, precum instantanee după cădearea nopții, în soare puternic, sau în condiții meteo mai puțin prielnice.

Motorola One Vision (3)

Prima concluzie, la prima vedere: Overall, avem parte de un smartphone cu Android One extrem de interesant. Nu aș spune că aspectul este punctul său forte, dar Motorola One Vision are alte atuuri de care trebuie să țineți cont. Probabil că în România, s-ar putea să-l găsim și la un preț ceva mai avantajos. Ceea ce înseamnă că dacă ești interesat de un smartphone care să propună o experiență Android curată, dar și un nivel decent al performanțelor, noul Motorola One Vision este o opțiune indiscutabilă.