Reviews

Realme X specificatii tehnice, pareri si disponibilitate. Smartphone mid-range cu pop-up selfie camera

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

După Realme 3 Pro, compania din China iese pe piata cu modelul Realme X. Device-ul isi face loc in site-ul GeekBench si are la bord un procesor Snapdragon 710, dar și o memorie RAM de 8GB. Avem detalii în cele ce urmează.

Specificații tehnice Realme X. Primele pareri despre noul telefon si configuratia sa via GeekBench si TENAA

Pe lângă Realme X, compania din China va lansa pe piață și device-ul Realme X Youth Edition, care va fi cunoscut și sub denumirea de Realme X Lite. Ambele terminale vor ”prinde viață” pe 15 mai.

Noul Realme X va fi un pop-ul selfie camera phone, adică genul de telefon modern și la mare căutare pe piața din China: va avea cameră selfie rabatabilă. Înainte de lansarea oficială, device-ul a fost descoperit în baza de date a site-ului GeekBench, detaliu care îi dezvăluie și o parte dintre specificațiile tehnice.

Realme X (2)

Conform listării de pe site-ul de benchmarking, noul model Realme X are numărul de cod RMX 1901. Device-ul va fi propulsat spre înalta performanță de un procesor Qualcomm Snapdragon 710 cu viteză maximă de 1.71 Ghz. Memoria sa RAM ajunge la 8GB RAM. Noua platforma Snapdragon 710 este construita pe un proces de 10 nanometri si asigura o performanta dubla din punct de vedere al capabilitatilor de inteligenta artificiala, prin comparatie cu Snadpragon 660.

Mai mult decat atat, noul procesor de la Qualcomm pentru zona medie, imprumuta cateva detalii importante de la Snapdragon 845, cel mai puternic procesor de pe piata, dedicat flagship-urilor cu Android la bord. Procesorul octa-core este cuplat cu placa video Adreno 616, care conform producatorului asigura imbunatatiri majore la nivel de gaming, oferind o performanta cu pana la 35% in ceea ce priveste partea grafica. Snapdragon 710 este un procesor care asigura totodata suport de tip playback pentru continut 4K HDR si include modem de tip X15 LTE pentru viteze de download impresionante ce pot atinge 800 Mbps.

Realme X (4)

Comparativ cu modelul Snapdragon 660, procesorul SD710 ofera o performanta mai buna cu 25%, sustine chiar producatorul american. De asemenea, noul chipset consuma mai putina energie in timpul clip-urilor video si al jocurilor, permitand totodata deschiderea aplicatiilor cu pana la 15% mai rapid decat predecesorul sau.

Din listarea de pe GeekBench, aflăm de asemenea că Realme X va avea la bord, din fabrică, Android 9.0 Pie. Terminalul a obținut un scor de 1506 puncte în testele single-core și de 5837 de puncte în testul multi-core.

Mergem însă mai departe de GeekBench, care oferă totuși un nivel de informații limitate legate de configurația device-urilor și aflăm din listarea TENAA și alte detalii despre Realme X. Terminalul va avea un ecran de 6.5-inch in diagonală, cu tehnologie AMOLED în spate și cu breton. Rezoluția ecranului ajunge la 2340 x 1080 pixeli, iar foarte probabil, senzorul de amprente al terminalului va fi inclus în display.

Realme X (3)

Smartphone-ul va avea 191 de grame greutate și o grosime de 9.4 milimetri. Înălțimea device-ului este de 161.2 milimetri, iar lățimea sa ajunge la 76 milimetri. Interfața care va customiza sistemul clasic de operare Android 9.0 Pie este ColorOS 6.0 UI. Conform aceleiași sursă de informații, TENAA, device-ul va avea un modul foto compus din senzori de imagine de 48 de megapixeli și 5 megapixeli pe spate, iar camera de tip pop-ul ajunge la 16 megapixeli. Noul Realme X va fi disponibil în scurt timp și pe culori precum negru, albastru și alb. Acumulatorul terminalului beneficiază de încarcare de tip fast charging, iar capacitatea sa este de 3.680 miliamperi.

  • -Ecran de 6.5 -inch cu rezolutie 2340 x 1080 pixeli
  • -Procesor: Qualcomm Snapdragon 710, placa video Adreno 618
  • -Camera principală: 48 megapixeli + 5 megapixeli
  • -Camera frontală (tip pop-up): 16 megapixeli
  • -Sistem de operare: Android 9.0 Pie cu ColourOS 6.0
  • -Memorie RAM: 6 și 8 GB RAM
  • -Memorie nativă: 128 GB extensibilă
  • -Baterie: 3.680 mAh
Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Realme
Product Name
Realme X