Stiri

CONFIRMAT | Toate telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Noul Android 9.0 Pie a fost anuntat oficial in urma cu cateva zile. Al noualea update major al sistemului de operare Android va ajunge pe mai multe terminale, o parte dintre producatori confirmand deja device-urile pe care acest OS va putea fi descoperit in curand.

Dincolo de dispozitivele da la Google din gama pixel, avem si alte smartphone-uri care vor beneficia de cel mai nou sistem de operare de la Google.

Asa ca ne-am gandit sa le trecem in revista pe toate despre care avem confirmarea ca vor primi aceasta imbunatatire software. Prin urmare, acestea sunt telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie.

Telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie

1. Telefoane Google

Ca de obicei, Google asigura aceste update-uri pe telefoanele sale pentur inceput. Cel putin de pe vremea Nexus, sunt obisnuiti cu acest aspect. In timp ce compania se pregateste sa lanseze oficial Pixel 3 XL, mai vechile Pixel si Pixel 2 au primit deja update-ul la Android 9. Asadar, sistemul de operare Android Pie v9.0 ajunge pe urmatoarele terminale Google:

Google Pixel
Google Pixel XL
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL

2. Telefoane Nokia

Intre telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie vom regasi si terminale de la HMD Global, compania care detine drepturile asupra brandului Nokia. Si nu sunt deloc putine. Mai jos gasiti lista completa:

Nokia 1
Nokia 2
Nokia 2.1
Nokia 3
Nokia 3.1
Nokia 5
Nokia 5.1
Nokia X5 (Nokia 5.1 Plus)
Nokia 6
Nokia 6.1
Nokia X6 (Nokia 6.1 Plus)
Nokia 7
Nokia 7 Plus
Nokia 8
Nokia 8 Sirocco

3. Telefoane OnePlus

OnePlus este unul dintre putinele branduri car a participat la programul Android P faza de preview. Android 9.0 Pie Beta este deja disponibil pentru OnePlus 6 si, chiar daca telefoanele de la OnePlus sunt customizate cu interfata producatorului Oxygen OS, putem conchide ca experienta software este aproape de una stock. 5 telefoane de la OnePlus primesc acest update. Acestea sunt:

OnePlus 3
OnePlus 3t
OnePlus 5
OnePlus 5t
OnePlus 6

4. Telefoane Essential

Brandul creat de Andy Rubin, co-fondatorul Android, primeste update la Android 9.0 Pie inca de pe acum. Evident, modelul norocos este Essential PH-1.

5. Telefoane Sony

V-am scris si zilele trecute despre telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie din partea producatorului japonez Sony. Seria Xperia XZ este protagonista, iar noul sistem de operare ajunge pe urmatoarele telefoane:

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ1
Sony Xperia XZ1 Compact
Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2 Premium

6. Telefoane HTC

Compania din Taiwan a traversat momente dificile in industria smartphone. Cu cele mai recente terminale lansate pe piata, HTC incearca sa-si revitalizeze divizia smartphone, dupa ce cea mai mare parte dintre inginerii sai au ajuns la Google. Telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie sub brand HTC sunt:

HTC U12+
HTC U11+
HTC U11
HTC U11 Life

7. Telefoane Huwaei si Honor

Huawei este brandul principal, Honor este derivat din Huawei. Adica este un subrand. Huawei aduce noul sistem de operare pe terminalele Huawei Mate 10 Pro si Huawei P20 Pro. Cel putin pentru moment. Pe de alta parte, Honor va miza pe Honor 10 si Honor View 10.

8. Telefoane Oppo

Oppo este un brand chinezesc care participa la programul Android P Beta Preview. Nu stim deocamdata toate telefoanele producatorului care vor beneficia de acest update, dar suntem siguri ca Android 9.0 Pie ajunge si pe Oppo R15 Pro.

9. Telefoane Xiaomi

Telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie sub brand Xiaomi vor avea si acces la interfata MIUI 10, cea mai noua de la producatorul din China. Update-ul de la Oreo la Pie se va face pe cele mai bine vandute terminale din portofoliul producatorului, dupa cum urmeaza:

Xiaomi Mi MIX 2S
Xiaomi Mi A1
Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2 Lite

10. Telefoane Asus

In fine, am aflat de la cei de la Phone Radar care sunt telefoanele care primesc update la Android 9.0 Pie sub brandul Asus. O companie care nu o duce deloc rau in ultima vreme pe piata smartphone si care propune o serie de terminale foarte atractive ca aspect si raport calitate pret, aduce update-ul la noul OS de la Google pe urmatoarele handset-uri:

Asus Zenfone Max Pro M1
Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5Z

Summary
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Android 9.0 Pie
Product Name
Telefoane Android