Stiri

FOTO | Aspect si specificatii tehnice Huawei Nova 4. Device-ul este primul telefon cu ecran perforat din lume

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Viitorul smartphone al companiei Huawei, modelul Huawei Nova 4 a ajuns in presa de specialitate Primele imagini cu Huawei Nova 4 sunt oferite de site-ul Slashgear.com prin intermediul contului de Weibo al companiei din China. Conform randarilor de pe acest site, noul Huawei Nova 4 este un telefon mult mai subtire decat seria precedenta. Inclusiv motto-ul sub care va fi lansat („ma simt putin cam subtire”) sugereaza acest lucru. Cum arata Huawei Nova 4 si ce specificatii ascunde el, aflam in cele ce urmeaza.

Huawei Nova 4 este primul smartphone din lume cu ecran perforat. Urmeaza acelasi trend ca si Samsung Galaxy A8s, doar ca Nova 4 va fi lansat mai devreme decat device-ul celor de la Samsung Electronics. Terminalul a primit deja toate certificarile necesare si asteapta acum prezentarea oficiala, care se anunta una cu totul si cu totul speciala.

In ceea ce priveste aspectul sau, Slashgear confirma faptul ca Huawei Nova 4 va imbraca „haine de sticla”. Avem un design unibody, dominat de prezenta sticlei, atat pe partea din fata, cat si pe partea sa din spate. La prima vedere, putem spune ca Huawei Nova 4 seamana destul de mult cu Huawei P20 Pro, dar este mult mai adaptabil la cerintele pietei.

In primul rand, terminalul nu are scanner de amprente sub ecran, iar rama de sub ecran este eliminata aproape complet. Pentru ca nu are senzorul de amprente integrat in ecran, Huawei Nova 4 apeleaza la varianta clasica a senzorului biometric, in forma circulara, care poate fi observat in imagini pe spatele dispozitivului. In partea din stanga sus, observam perforatia de care vorbeam anterior. Plasata in partea din stanga sus, aceasta muta bara de notificari undeva spre dreapta. Conturul carcasei este de altfel intrerupt doar de aceasta perforatie, astfel ca Huawei Nova 4 nu are nici breton de tip iPhone X, dar nici breton „chinezesc” de tip waterdrop (picatura) asa cum vedem pe majoritatea telefoanelor.

Specificatii tehnice Huawei Nova 4

Noul device va avea la bord puternicul procesor Kirin 980, cel mai puternic dintre chipset-urile dezvoltate de catre producatorul chinez.

Nova 4 nu are sistem triple camera pe spate, dar foloseste in schimb un sistem dual camera. Ecranul sau va avea o diagonala de 6.4-inch si va fi protejat de sticla Corning Gorilla Glass 6. Cel mai probabil, memoria RAM a device-ului va avea versiuni de 6GB si de 8 GB. Rezolutia ecranului este 2880 x 1440, iar senzorul de amprente este unul clasic. Huawei Nova 4 va rula din fabrica Android 9.0 Pie.

Telefonul se parea ca va avea o ratie de 92%. Nu se cunosc specificatiile camerelor foto, dar speculatiile indica o combinatie puternica de 24 si 16 megapixeli pe spatele device-ului si de 24 de megapixeli pe camera frontala, dedicata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling.

Pret de achizitie Huawei Nova 4

Presa chineza vehiculeaza o suma de peste 30 de mii de yuani. Asta inseamna ca cea mai ieftina versiune a lui Nova 4 va costa 350 de dolari, iar cea mai scumpa va merge spre 500 de dolari, scrie Slashgear.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Nova 4