Reviews

Huawei P20 Pro review » pret pentru Romania, specificatii, pareri, disponibilitate

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Huawei P20 Pro review » Seria P de la Huawei a prins ieri, oficial, contur. Initial, gigantul din China a lansat pe piata modelul Huawei P20 Lite, pentru ca, ieri, sa anunte oficial si modelele P20 si P20 Pro. Daca pentru primul dintre ele am aruncat deja o privire si ne-am spus opinia intr-un review Huawei P20, acum este momentul sa vedem ce ofera si modelul P20 Pro. Pentru inceput, iata-l cum arata!

Huawei P20 Pro pret in Romania

Nu mai putin de 3000 de lei costa modelul standard, P20, la precomanda, in tara noastra. Evident, modelul Huawei P20 Pro este ceva mai scump si mai apropiat de pretul varfurilor de gama de la Samsung. Pe site-ul emag.ro, Huawei P20 Pro poate fi achizitionat pentru 3,900 de lei, la precomanda.

Spectaculosul varf de gama Huawei P20 Pro a intrat si in oferta celor de la RCS & RDS. Prin programul Rate Digimobil puteti achizitiona modelul P20 Pro de la Huawei achitand initial un avans de 387 de lei. Ratele lunare fixe pentru acest device inseamna 138 de lei pe luna, timp de 24 de luni. Oferta vine ca urmare a parteneriatului dintre Digi si ING si este supusa unor termeni si conditii, fiind disponibila in limita stocului.Puteti achizitiona direct Huawei P20 Pro la Digi Mobil accesand link-ul anterior.

Huawei P20 specificatii tehnice

Huawei P20 Pro Specificatii tehnice
Ecran OLED 6.1 inch, 93.8 cm2 (~81.9% screen-to-body ratio), 1080 x 2244 pixels, 18.7:9 ratio (~408 ppi density)
Procesor Hisilicon Kirin 970 octa core (4 x2.36 GHz + 4 x1.8 GHz)
Sistem de operare EMUI v8.1 (*bazat pe Oreo v8.1)
Memorie RAM 6 GB
Memorie interna 128 GB
Rezolutie camera principala (triple) 40+20+8 (Mp), 3x optical zoom, phase detection and laser autofocus, dual-LED dual-tone flash
Rezolutie camera selfie 24 (Mp), autofocus, f/2.0, 1080p
Tehnologie bluetooth 4.2, BLE, A2DP
Baterie 4.000 mAh
Greutate 180 g
Certificare IP IP67
Dimensiuni 155 x 73.9 x 7.8 mm
Culori Twilight, Black, Midnight Blue, Pink Gold
Pret 3.900 Lei

 

Huawei P20 Pro „world’s first Leica triple camera”

Asa isi prezinta Huawei terminalul. Si are si motive sa o faca, pentru ca intr-adevar, camera foto de pe spatele device-ului este speciala. Este probabil cel mai atractiv nou detaliu prezent pe acest handset de top al companiei chineze.

Huawei P20 Pro (2)

Huawei P20 Pro „triple” camera

Leica este partenerul Huawei de foarte mult timp, iar Huawei P20 Pro nu face exceptie de la regula colaborarii dintre parti. De aceasta data insa, spre deosebire de oricare alt model de top al gigantului chinez, pe Huawei P20 Pro veti gasi o camera principala cu trei senzori. Pe langa senzorii obisnuiti (color si monocrom), Huawei a adaugat un tele senzor de 8 megapixeli. Ceilalti doi senzori arata foarte interesant pe hartie. Inclusiv in analizele specialistilor de la DXOMark, camera principala de pe P20 Pro da un randament apropiat de toate terminalele de top de pe piata. Configuratia camerei de pe spatele lui P20 Pro arata in felul urmator:

  • – senzor tele de 8 megapixeli cu diafragma f/2.4
  • – senzor monocrom de 20 megapixeli cu diafragma f/1.6
  • – senzor RGB de 40 megapixeli cu diafragma f/1.8

La aceste specificatii puternice se adauga faptul ca daca iti vei cumpara Huawei P20 Pro vei putea filma la rezolutie Ultra HD (adica 4K) cu 60 de cadre pe secunda. Si la rezolutie Full HD cu camera foto frontala a device-ului. Si, evident, se adauga toate capabilitatile AI (inteligenta artificiala) ale camerei, care indreapta parca si mai mult modelul P20 Pro spre notiunea „pro”. Adica, pare un telefon destul de aproape de a multimi inclusiv profesionistii in fotografie. Noul flagship poate recunoaste o imagine si poate ajusta setarile foarte rapid, semn ca Huawei chiar a acordat o atentie deosebita acestui sector AI.

Huawei P20 Pro review

Frontal, P20 Pro isi activeaza camera selfie de 24 de megapixeli cu diafragma f/2.0. Per total, avem patru camere, cu rezolutii excelente, capabilitati AI si optiuni foarte atractive. Sectorul foto este indiscutabil unul dintre cele mai puternice argumente ale Huawei P20 Pro. Cum sa nu sune interesant un smartphone care propune 40+20+8 Mp pe camera principala si 24 Mp pe camera frontala?

Ecran OLED cu diagonala generoasa si certificare IP

Noul varf de gama al companiei Huawei se evidentiaza prin ecranul generos, de tip OLED, cu diagonala de 6.1 -inch. Acest ecran are un aspect 18.7:9 si se bucura de certificare IP, pentru protectie impotriva prafului si a apei.

Huawei P20 Pro (4)

Rezolutia maxima pe care o suporta atractivul OLED este 2240 x 1080 pixeli. Prin felul in care a fost integrat de catre producator, ecranul device-ului asigura un raport de 81.9% cu restul telefonului. Densitatea pixelilor este de 408 pixeli per inch.

Huawei P20 Pro si platforma sa mobila

Poate ca aici ar fi fost loc de ceva mai bine. Dar Huawei va face fata fara probleme solicitarilor intense cu ajutorul procesorului HiSillicon Kirin 970. Acest procesor este un produs in-house al companiei, un octa core care se bazeaza pe cele patru nuclee Cortex A-73 de 2.4 Ghz si pe alte patru nuclee Cortex A-53 de 1.8 Ghz. Chip-ul este cuplat cu placa video Mali G72 MP12 si cu 6 GB dedicati memoriei RAM. Capacitatea de stocare a datelor atinge 128 GB.

Alte optiuni ale Huawei P20 Pro

Noul handset vine cu port USB Type C (v1.0) si cu senzor de amprente pe partea din fata a device-ului. Sistemul de operare este EMUI 8.1, o interfata care se bazeaza pe Android Oreo v8.1. Capacitatea acumulatorului non-removable (Lithium – Polymer) este de 4.000 de miliamperi.

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro va putea fi achizitionat pe culori precum negru, albastru sau roz, dar si pe o versiune noua de culoare, de tip gradient, denumitea Twilight. Nu lipsesc tehnologiile Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot si bluetooth v4.2. Terminalul este echipat si cu GPS, care pentru o mai buna pozitionare foloseste A-GPS si GLONASS. Greutatea sa atinge 180 de grame, iar grosimea telefonului este de 7.8 milimetri.

Ca si constructie, device-ul place si chiar putem spune ca iese in evidenta prin felul in care a fost construit. Chiar daca arata spectaculos si cu siguranta o carcasa ii va „fura” putin din stralucire, recomandarea fireasca este sa imbracati (in cazul in care cumparati acest handset) intr-o husa Huawei P20 Pro pentru a-l proteja corespunzator si pentru a nu-i expune splendida constructie unui accident nefericit. Acesta este noul P20 Pro. Ce impresie va lasa?

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 16 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei P20 Pro
Price
RON 3900