Reviews

Procesoarele MediaTek Dimensity 920 și Dimensity 810 au fost anunțate oficial

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Noile procesoare dezvoltate de Mediatek, Dimensity 920 și Dimensity 810, au fost anunțate oficial. Sunt fabricate pe un proces tehnologic de 6 nm si destinate telefoanelor cu suport pentru conectivitate 5G.

Procesoarele MediaTek Dimensity 920 și Dimensity 810 au fost anunțate oficial

MediaTek a anunțat astăzi noile chipset-uri Dimensity 920 și Dimensity 810 pentru smartphone-urile 5G. Acest debut oferă producătorilor de smartphone-uri capacitatea de a oferi clienților lor performanțe sporite, imagini strălucitoare și afișaje mai inteligente.

Conceput pentru smartphone-urile 5G puternice, Dimensity 920 echilibrează performanța, puterea și costurile pentru a oferi o experiență incredibilă pentru smartphone-uri. Este construit folosind nodul de fabricație de 6nm de înaltă performanță. Suportă afișaje inteligente și captură video 4K HDR bazată pe hardware. Noul procesor oferă astfel o creștere de 9% a performanței jocurilor în comparație cu predecesorul său, Dimensity 900.

Pe de altă parte, MediaTek Dimensity 810 este construit pe un proces tehnologic de 6nm și oferă viteze procesorului Arm Cortex A76 de până la 2.5 Ghz. Foloseste tehnici avansate de reducere a zgomotului pentru o fotografie superbă, chiar și cu lumină slabă. În plus, beneficiază de diverse funcții ale camerei, inclusiv AI Color artistic, în colaborare cu Arcsoft.

Caracteristici cheie pentru MediaTek Dimensity 920

Afișaje adaptive inteligente MediaTek: Noul Dimensity 920 reglează rata de reîmprospătare a afișajului în funcție de jocul sau de acțiunea UI detectată, ridicându-l în perioadele de acțiune intensă pentru a îmbunătăți experiențele utilizatorului, apoi coborând-o pentru a îmbunătăți eficiența energetică.

Motor de captare video 4K: Dimensity 920 integrează un procesor de semnal de imagine (ISP), HDR-nativ și încorporează un motor unic de înregistrare video 4K HDR accelerat hardware, care acceptă până la patru camere simultane și până la senzori de 108MP.

Performanță îmbunătățită: Cu procesoarele Arm Cortex-A78 din CPU octa-core care pot atinge viteze de ceas de 2,5 GHz, de-a lungul celei mai recente memorii LPDDR5 și stocare UFS 3.1, Dimensity 920 maximizează performanța.

Conectivitate avansată: Dimensity 920 acceptă SIM dual 5G, dual VoNR, agregare de operator de până la 2CC, suită de eficiență energetică MediaTek 5G UltraSave și rețea 5G SA / NSA, conectivitate 2 × 2 MIMO Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 și multi-GNSS.

Joc fără probleme: procesorul Dimensity 920 acceptă MediaTek HyperEngine 3.0 cu apeluri 5G și concurență de date, plus îmbunătățiri ale conexiunii pentru calea ferată de mare viteză și tehnologia „Super Hotspot”.

Caracteristici cheie pentru MediaTek Dimensity 810

Performanță mai rapidă: Procesoarele Arm Cortex-A76 acceptă acum până la 2,4 GHz în procesorul său octa-core.

Afișări mai rapide: smartphone-urile 5G mainstream pot beneficia acum de afișaje de 120Hz pentru o experiență extrem de netedă a utilizatorului.

Camere incredibile: acceptă tehnici avansate de reducere a zgomotului (MFNR și MCTF) pentru o captură excelentă cu lumină slabă și acceptă camere de până la 64MP.

Caracteristici high-end AI-Camera: Permite experiențe uimitoare ale camerei precum AI-Bokeh și AI-Color artistic în colaborare cu Arcsoft.

Joc fără probleme: acceptă tehnologiile de jocuri MediaTek HyperEngine 2.0 cu un motor inteligent de gestionare a resurselor și un motor de rețea avansat.

Acestea sunt noile procesoare lansate de MediaTek și dedicate smartphone-urilor cu suport 5G. Pe blogul nostru găsești detalii și despre noul procesor lansat de MediaTek pentru tablete. De asemenea, se zvonește că MediaTek ar putea aduce pe piață un nou procesor emblematic de 4nm până la sfârșitul acestui an. Primele telefoane cu acest chipset ar putea ajunge în primul trimestru al anului 2022.