Stiri

Procesorul MediaTek Kompanio 1300T pentru tablete

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Procesorul MediaTek Kompanio 1300T » MediaTek va lansa în următoarele zile un nou procesor numit Kompanio 1300T. Procesorul este realizat pentru tablete și se bazează pe un proces de fabricație de 6nm.

Specificații tehnice pentru procesorul MediaTek Kompanio 1300T

MediaTek este gata să anunțe cel mai recent procesor al său, denumit Kompanio 1300T, și conceput special pentru tablete. Chipset-ul este similar din punct de vedere hardware cu MediaTek Dimensity 1200 SoC. Procesorul acționează ca un succesor al Kompanio 1200 (MT8195) anunțat în noiembrie anul trecut

MediaTek Kompanio 1300T este fabricat de TSMC pe un proces de 6nm. Chipset-ul are un procesor octa-core cu nuclee Cortex-A78 și nuclee A55. Departamentul GPU este acum gestionat de Mali-G77 MC9 cu nouă nuclee, un upgrade major față de G57 MC5 de anul trecut.

SoC acceptă două afișaje 1080p. Venind pe un singur ecran, cipul poate suporta rezoluție de până la 1440p cu o rată de reîmprospătare dinamică de 120Hz și redare video HDR10 +. Cipul vine cu un modem 5G integrat. Funcționează în benzile sub-6 GHz, ceea ce acceptă în plus funcționarea dual-SIM și agregarea purtătorului pe 2 canale.

Chipset-ul acceptă camere cu senzori de până la 108 MP și poate înregistra videoclipuri 4K la până la 60 fps. În plus, cipul primește un APU care permite funcții precum calitatea imaginii AI și comenzile vocale. Pentru conectivitate oferă 5G, Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.2.

MediaTek spune că primele tablete care vor folosi noul procesor vor fi dezvăluite în trimestrul iulie-septembrie al anului curent. În plus, MediaTek a anunțat recent că Dimensity 5G va oferi mărcilor mai multă flexibilitate pentru a personaliza caracteristicile cheie ale dispozitivelor mobile 5G pentru a se adresa diferitelor segmente de piață.

Având acces la procesoarele AI și multi-core cu chip, companiile ar putea adapta acum experiențele multimedia și ar putea debloca mai multe sinergii între chipset și ecranul smartphone-ului, hardware-ul audio. În plus, oferă mărcilor libertatea de a regla performanța și eficiența energetică a unui dispozitiv.