Reviews

Xiaomi Redmi 9 – specificatii si pareri. Unul dintre cele mai bune telefoane de buget de pe piata

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Xiaomi a impresionat de foarte multe ori atunci cand a fost vorba despre terminale din zona entry level. Specificatii bune, aspect placut si un pret avantajos pentru multe dintre telefoanele sale. Noul Xiaomi Redmi 9 este o dovada in acest sens, ba chiar mai mult decat atat. Putem considera noul Redmi 9 este, fara doar si poate, una dintre cele mai bune optiuni din zona entry level, in acest moment.

Xiaomi Redmi 9 – specificatii si pareri

Anuntam inca din titlu ca noul Xiaomi Redmi 9 pare sa fie una dintre cele mai bune optiuni de buget de pe piata. Iar motivele nu sunt chiar atat de greu de descoperit.

Acest telefon nou de la Xiaomi vine cu display Full HD si procesor octa-core, la care se adauga o camera foto cvadrupla si o baterie de 5.020 de miliamperi plus incarcare rapida. Nu suna deloc rau, nu-i asa?

Pe Xiaomi Redmi 9 avem un ecran de 6.53-inch cu rezolutie Full HD Plus adica 2340 x 1080 pixeli. Acest ecran are aspect 19.5:9 si o luminozitate maxima de 400 de niti. In plus, deasupra sa ai Corning Gorilla Glass 3 pentru protectie. Mi se pare o alegere excelenta a producatorului pe acest telefon. Poate ca mai multe telefoane din zona entry level ar trebui sa aiba ecrane cu astfel de caracteristici.

Procesorul folosit de Xiaomi Redmi 9 este un Helio G80 de la MediaTek, care in esenta, este un octa-core cuplat cu un accelerator grafic bun ARM Mali-G52 2EEMC2 GPU. Alaturi, functioneaza o memorie RAM de 3 sau 4 GB si versiuni de stocare a datelor de 32 GB sau 64 GB eMMC 5.1. Nu lipseste slotul pentru cardurile de memorie microSD, astfel ca stocarea de date poate fi chiar extinsa.

Telefonul ruleaza Android 10, peste care avem interfata MIUI 11, cu toate optiunile sale moderne. Xiaomi Redmi 9 este 4G, dual band si dual sim. Are Wi-Fi direct, hotspot, bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GLONASS, BDS, port 3.5 milimetri pentru casti si port USB de Tip C.

In zona foto, smartphone-ul Xiaomi Redmi 9 este de asemenea bine echipat. Modulul foto principal are un senzor de 13 megapixeli cu apertura f/2.2 la bord si LED Flash. Al doilea senzor este ultra wide si are 8 megapixeli, cu apertura f/2.2. Urmatorii doi senzori de imagine au 2 megapixeli pentru adancimea de camp cu f/2.4 si 5 megapixeli cu f/2.0 cu tehnologie AI la bord. Pentru selfie-uri si videocalling, device-ul vine cu un senzor de 5 megapixeli, cu apertura f/2.0 si tehnologie AI.

Bateria sa are 5.020 de miliamperi si beneficiaza de incarcare rapida la 18W. Xiaomi Redmi 9 cantareste 198 de grame si are o grosime de 9.1 milimetri.

Pret Xiaomi Redmi 9

Smartphone-ul de buget Xiaomi Redmi 9 poate fi achizitionat pe culorile mov, negru si verde. Costa aproximativ 600 de lei in versiunea sa de 32 GB stocare de date si 3GB pentru memoria RAM si aproximativ 700 de lei pentru versiunea sa de 64 GB stocare de date si 4GB pentru memoria RAM.

Daca vrei sa treci la un alt nivel, pe eMag ai Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 9 Pro, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Interstellar Grey la numai 1.399 de lei. Este vorba despre un device superior, echipat cu o memorie mai mare, un ecran mai bun si un procesor din gama Snapdragon 720G de la Qualcomm.

Etichete:

Xiaomi Redmi 9