Reviews

Xiaomi Redmi 7A a fost certificat oficial. Ce specificatii tehnice include si care sunt punctele sale forte

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Compania Xiaomi din China pregătește un nou device dedicat sectorului entry level. Este vorba despre modelul Xiaomi Redmi 7A, care a primit deja certificarea oficială a site-ului TENAA. Un detaliu care ne permite și nouă să aruncăm o primă privire peste configurația noului smartphone. Iată mai jos care sunt detaliile tehnice ale noului Xiaomi Redmi 7A:

5.45-inch (1440 x 720 pixels) 18:9 2.5D curved glass display
1.4GHz Octa-Core processor
2GB RAM with 16GB storage, 3GB RAM with 32GB storage, 4GB RAM with 64GB storage, expandable memory up to 256GB with microSD
Android 9.0 (Pie) with MIUI 10
Dual SIM
13MP rear camera with LED flash, PDAF
5MP front-facing camera
3.5mm audio jack, FM Radio
Dimensions: 146.30×70.41×9.55mm; Weight: 150g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
4000mAh (typical) / 3900mAh (minimum) built-in battery

Pareri despre noul smartphone Xiaomi Redmi 7A. Device-ul este dedicat sectorului de buget

Xiaomi a impresionat în ultimii ani prin telefoanele de buget pe care le-a lansat. Chinezii cumpără astfel de telefoane într-un procent impresionant, iar smartphone-urile entry level ale celor de la Xiaomi se vând foarte bine și dincolo de granițele țării de origine a producătorului.

Probabil că în câteva zile, Xiaomi va lansa oficial un nou model de telefon pentru acest sector. Xiaomi Redmi 7A a trecut deja certificările solicitate de autoritățile din China și și-a dezvăluit o parte importantă a specificațiilor sale cu ajutorul bazei de date a site-ului TENAA.

Noul device se va baza pe un ecran de 5.45-inch în diagonală, cu aspect 18:9 și sticlă curbată 2.5D deasupra. Este vorba despre un display decent pentru acest nivel, care va oferi utilizatorilor o experiență cât se poate de plăcută.

Sub capotă, noul Xiaomi Redmi 7A ascunde un procesor octa-core, despre care din păcate nu am aflat prea multe. Este posibil să fie un model MediaTek, la fel cum este posibil să fie și un model de la Qualcomm din seria 4XX. Cert este că acest chipset are o viteză de 1.4 Ghz și opt nuclee la bord. Device-ul va fi disponibil în mai multe versiuni, ceea ce înseamnă că Xiaomi Redmi 7A va avea variante de memorie diferite. Una dintre ele va avea 2GB RAM și 16 GB pentru stocarea de date. O altă versiune va avea 3GB RAM și 32 GB pentru stocarea de date, iar o cea de-a treia versiune se va baza pe 4GB RAM și pe 64 GB dedicați stocării de date. Fiecare dintre aceste versiuni ale lui Xiaomi Redmi 7A se vor baza pe sloturi dedicate pentru carduri de memorie, prin care viitorul utilizator va putea extinde capacitatea nativă de stocare a datelor la 256GB.

Xiaomi Redmi 7A va rula din fabrica noul sistem de operare de la Google, Android 9.0 Pie, un sistem peste care Xiaomi a adăugat interfața dezvoltată in-house, MIUI 10. Telefonul este dual SIM și va fi echipat cu mufă audio pentru căști de 3.5 milimetri și cu funcția Radio FM, un detaliu util pentru toți cei interesați să asculte muzică la căști și nu numai. 150 de grame cântărește Xiaomi Redmi 7A, a cărui grosime ajunge la 9.55 milimetri. Device-ul se va baza pe o camera foto frontală destul de modestă. Doar 5 megapixeli are ca rezoluție senzorul frontal al terminalului.

Pe de altă parte, camera principală este una de tip single și are o rezoluție de 13 megapixeli, fiind echipată cu PDAF și LED Flash. Opțiunile nu sunt impresionante. Aduc aminte de telefoanele din zona mid-range din 2017, dar pentru acest an, raportându-ne la sectorul de buget par ok. Nu și dacă utilizatorii sunt interesați de o performanță care să depășească termenul ”decent”.

Noul Xiaomi Redmi 7A va include tehnologie bluetooth v4.2, GPS și conectivitate de tip 4G VoLTE. Interesant este că bateria device-ului ajunge la 4.000 de miliamperi. Din câte se pare, Xiaomi Redmi 7A va avea o baterie de tip built-in, ceea ce nu ne surprinde prea tare. Este ușor surprinzătoare însă capacitatea mare a bateriei, semn că Xiaomi se bazează pentru modelul Redmi 7A pe autonomie.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi 7A