Reviews

Micromax iOne pret pentru Romania, specificatii tehnice si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Daca esti in cautarea unui telefon ieftin si bun, care sa mai arate si bine, cei de la Micromax au o oferta interesanta pentru tine. Indienii au lansat oficial noul model Micromax iOne cu display „decupat” si Android 9.0 Pie la bord, la pretul de 4999 de rupii. Asta inseamna aproximativ 300 de lei, fara taxele de transport, care oricum nu vor depasi 40 de lei. Prin urmare, Micromax iOne este un device de buget interesant, la care te poti gandi daca nu vrei sa investesti prea multi bani intr-un telefon. Iata ce specificatii tehnice include:

5.45-inch (540 x 1132 pixels) display with 19:9 aspect ratio
1.6GHz Octa-Core Unisoc SC9863 processor with IMG8322 GPU
2GB RAM, 16GB internal storage, expandable memory up to 128GB with microSD
Android 9.0 (Pie)
Dual SIM (nano + nano / microSD)
5MP rear camera with LED Flash, f/2.2 aperture, Samsung5E8 sensor
5MP front-facing camera with LED flash, f/2.2 aperture, Samsung5E8 sensor
Dimensions: 141 x 69 x 9mm, Weight: 120g
4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS, Micro USB
2200mAh (typical) battery

Reactie oficiala despre Micromax iOne

„Noul nostru telefon cu display de tip notch si un aspect 19:9 te asigura de prezenta unui continut cat mai larg si mai amanunti, fara ca marginile sale sa fie taiate. Am inclus in configuratia telefonului un procesor puternic si o memorie de 2GB RAM pentru maximizarea experientei utilizatorilor nostri. De la infiintarea sa, compania Micromax a fost mereu pentru democratizarea tehnologie la preturi accesibile. Continuam sa construim bazandu-ne pe aceasta filosofie, iar acum adaugam familiei noastre modelul #iOne pentru consumatorii din India si din intreaga lume” – Micromax.

Pareri despre Micromax iOne

E drept, anuntul celor de la Micromax suna putin cam pompos. Intr-adevar, device-ul are un pret bun pentru un telefon de buget, dar compania exagereaza cand foloseste termenul „puternic” referindu-s e la procesorul pe care il include acest telefon.

Prin urmare, ceea ce atrage la acest device este pretul final de achizitie, aspectul placut si prezenta noului sistem de operare Android 9.0 Pie.

Ba chiar, as indrazni sa spun ca si ecranul este unul destul de ok la acesti bani. Micromax iOne se bazeaza pe un display de 5.45-inch in diagonala, cu aspect 19:9 si o rezolutie 1132 x 540 pixeli, plus decupaj de tip iPhone. Avem astfel un ecran cu diagonala destul de mica si cu o rezolutie in limitele HD-ului, care poate oferi o experienta destul de decenta.

Sub capota, „puternicul” procesor anuntat de Micromax este in fapt un octa-core de 1.6 Ghz, Unisoc SC9863, cuplat cu acceleratorul grafic IMG8322 GPU. Nu va spune mare lucru acest procesor, pentru ca intr-adevar discutam despre un chipset „no name” ca sa-l descriem elegant. Totusi, informatiile legate de el nu sunt tocmai negative, dar departe de a considera procesorul Unisoc SC9863 drept unul puternic. Anticipam ca performanta in gaming este una limitata, iar nivelul de multitasking va fi de asemenea unul cu limite.

Memoria de 2GB RAM ajuta device-ul, dar capacitatea de stocare de 16 GB pare destul de mica pentru un telefon lansat in acest an. Vestea buna este ca Micromax iOne include un slot dedicat pentru carduri microSD. Nu as recomanda sa umpleti acest gol de memorie la maxim, folosindu-va de un card care sa duca memoria telefonului la 128 GB. In primul rand pentru ca il veti incarca inutil si in al doilea rand pentru ca un card de acest gen mareste considerabil investitia dumneavoastra in telefon. Avem pe site-ul nostru o gama larga de carduri de memorie din care puteti alege daca sunteti interesati.

Micromax iOne

Micromax iOne

Noul Micromax iOne este un dual SIM care cantareste doar 120 de grame si are o grosime de 9 milimetri. Inaltimea sa este de doar 141 milimetri, iar latimea ajunge la 69 de milimetri. Sunt indiciile unei concluzii clare: Micromax iOne poate fi usor controlat si manevrat cu o singura mana, un aspect util cand vine vorba de scrierea unor mesaje sau de eventualele selfie-uri pe care le veti efectua.

Si pentru ca tot am adus in discutie acest capitol, este bine de stiut ca Micromax iOne are o camera foto frontala de 5 megapixeli, cu LED Flash si apertura f.2,2. Senzorul de imagine este unul de la Samsung (model 5E8) acelasi pe care il gasim si pe partea din spate, cu aceeasi rezolutie de 5 megapixeli. Detalii lipsite de calitate cand vine vorba de sectorul foto, dar…pana la urma vorbim totusi de un telefon care sare cu putin de 300 de lei.

Acumulatorul acestui telefon se incadreaza in peisajul tehnologic entry level. Avem o baterie cu o capacitate de 2.000 de miliamperi, asupra careia nu ne pronuntam cand vine vorba de autonomie, pentru ca reprezinta in sine o mare necunoscuta. Printre avantajele Micromax iOne enumeram si faptul ca telefonul este capabil de conectivitate 4G. De asemenea, el mizeaza pe tehnologie bluetooth 4.2 si pe GPS cu optiunea GLONASS. Nu lipseste Wi-Fi-ul (802.11 b./g/n) si nici portul de incarcare al bateriei, care din pacate este doar microUSB.

Una peste alta, Micromax iOne este o varianta de buget accesibila, fara prea mari pretentii din punct de vedere al performantei, care la 300 de lei poate deveni o optiune pentru cine nu e interesat atat de tare de tehnologie si gaming. Device-ul isi va indeplini sarcinile zilnice, atat timp cat nu il veti forta sa faca lucruri imposibile, pentru care el nu este gandit. Ce parere va lasa acest noul telefon de buget?

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Micromax
Product Name
Micromax iOne