Reviews

Xiaomi Mi 8 review: pret Romania, specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Xiaomi Mi 8 review ➡ Chinezii de la Xiaomi au lansat oficial noua interfata MIUI 10, bratara fitness Xiaomi Mi Band 3, dar si telefonul Xiaomi Mi 8SE. Pe langa aceste gadget-uri, unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata din China a scos la suprafata si noul flagship Xiaomi Mi 8.

Device-ul ar fi trebuit sa se numeasca initial Xiaomi Mi 7, insa producatorul a renuntat la aceasta denumire, pentru ca in acest an, Xiaomi sarbatoreste cea de-a opta sa aniversare. Fara indoiala, similitudinile cu iPhone X sunt evidente si nu degeaba foarte multa lume se raporteaza la noul Xiaomi Mi 8 ca la o versiune mai accesibila a flagship-ului Apple.

Poate ca insa este bine sa privim si altfel lucrurile si sa consideram noul varf de gama al companiei din China drept o alternativa de exceptie la iPhone X. Pentru ca, fara indoiala, avem de a face cu cel mai impunator smartphone lansat de Xiaomi in intreaga sa istorie.

Xiaomi Mi 8 review: specificatii tehnice

✅Dimensiuni: 154.9 x 74.8 x 7.6 milimetri
✅Greutate: 175 grame
✅Display: Super AMOLED capacitive, 6.21-inch, rezolutie 2248 x 1080 px, 402 ppi
✅Procesor: Snapdragon 845, Qualcomm, Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 385 Silver)
✅Placa video: Adreno 630
✅Sistem de operare: Android 8.1 (Oreo)
✅Slot memorie sim: Nu
✅Memorie RAM: 6GB
✅Memorie ROM: 64/128/256GB
✅Camera foto: duala 12+12 MP, f/1.8, 1/2.55″, 1.4µm, 4-axis OIS, dual-pixel PDAF), 2x optical zoom, dual pixel phase detection autofocus, dual-LED flash, filmare 4K, Full HD
✅Camera foto: frontala, 20 MP, filmare 1080p
✅WiFi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
✅Bluetooth: 5.0, A2DP, LE, aptX HD
✅GPS: Da, cu A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
✅Baterie: 3.400 mAh Li-Po (non-removable) cu Fast Charging Quick Charge 4.0
✅Senzori: Recunoastere faciala (infrarosu), amprenta, accelerometru, gyro, proximitate, barometru, compass
✅Culori: Negru, Albastru, Alb, Auriu

Xiaomi Mi 8 review: Unboxing via GeekBuying

Xiaomi Mi 8 review: Primele pareri

Noul varf de gama al producatorului este primul flagship din portofoliul companiei chineze care depaseste diagonala de 5.15 inch pe ecran. Acest device are un display marca Samsung la bord, un Super AMOLED cu diagonala 6.21 -inch si o rezolutie Full HD+. Rata de contrast a ecranului atinge 60000:1, iar nivelul de luminozitate se apropie de 600 de niti.

Xiaomi Mi 8 review (4)

Conform primelor informatii, raportul dintre ecran si corp este de 88.5%, un ecran care primeste suport pentru gama de culori DCI-P3. Evident, exista un decupaj in partea de sus, in timp ce marginea de jos a partii frontale este destul de subtire. La evenimentul de lansare, CEO-ul Lei Jun s-a focusat insa pe marginile rotunde ale device-ului, precum si pe suportul infrarosu pentru recunoasterea faciala.

Spatele sau este construit din sticla si, comparativ cu traditionalul material metalic, sticla face flagship-ul ceva mai usor. Multumita constructiei sale premium, Xiaomi Mi 8 se simte foarte bine la atingere si poate fi controlat (manevrat) cu usurinta.

Xiaomi Mi 8

Performanta telefonului este lasata pe seama unei configuratii impresionante. Avem un procesor Snapdragon 845 la bord (cuplat cu 6GB RAM si cu versiuni de memorie diferite 64/128/256GB), adica cel mai puternic chipset pentru un telefon Android in acest an. Platforma atinge o viteza maxima de 2.8 Ghz si foloseste o arhitectura Kryo, foarte puternica. Primele rezultate merg spre 260.000 de puncte in testele de performanta, ceea ce nu prea se apropie de cele 300.000 de puncte adresate de producator, dar inseamna totusi un rezultat substantial imbunatatit fata de anii trecuti.

In testele GeekBench, Xiaomi Mi 8 a obtinut 2418 puncte in testul single-core si 9132 de puncte in testul multi-core. Rezultatul din PC Mark este de 8528, adica cel mai mare scor din benchmark, peste ceea ce a obtinut OnePlus 6, Sony Xperia XZ2 Compact sau Razer Phone.

Xiaomi Mi 8 GeekBench

Rezultatele Xiaomi Mi 8 in GeekBench

Sectorul foto este controlat de un modul asemanator cu ceea ce gasim pe Xiaomi MI MIX 2s. Cu toate ca are la bord un senzor Sony IMX 363, DxOMark ii acorda 99 de puncte lui Xiaomi Mi 8, ceea ce inseamna o performanta superioara chiar si lui iPhone X. Senzorul IMX363 de la Sony suporta dual PD full Pixel precum si stabilizare optica.

Citeste Xiaomi Mi Mix 2S review, analiza hands-on a telefonului best buy de la Xiaomi

La modul general, telefonul se bazeaza pe senzori duali pe partea sa din spate (12+12MP) cu apertura f/1.8 si posibilitate de recunoastere faciala a peste 206 efecte de lumina unice. Camera frontala este impresionanta, daca tinem cont de rezolutia sa de 20 de megapixeli. Se pare ca este prima camera din lume care suporta functia de infrumusetare pe baza de inteligenta artificiala. Nu stim exact cum se intampla asta si cum se comporta, dar vom afla.

Xiaomi Mi 8 review (2)

Noul varf de gama de la Xiaomi beneficiaza de o baterie de 3.400 de miliamperi cu Quich Charge 4.0 + (incarcare rapida de la Qualcomm) si cu incarcare wireless QI. Greutatea sa atinge 175 de grame, iar grosimea este una excelenta: 7.6 milimetri. Telefonul ruleaza Android 8.1 Oreo din fabrica, un sistem de operare customizat cu interfata MIUI 9.5.

Producatorul anunta update rapid la MIUI 10. La capitolul conectivitate, Xiaomi Mi 8 se prezinta cu 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Wi-Fi direct, dual band, hotspot, bluetooth 5.0, GPS si dual GPS, scanner de amprenta (versiunea Mi 8 Explore are senzorul de amprente integrat in ecran) si deblocare faciala 3D.

Xiaomi Mi 8 review (3)

 

Xiaomi Mi 8 review, concluzie 💬 Fara indoiala, in lipsa unor teste directe, e gresit sa ne antepronuntam cand vine vorba despre Xiaomi Mi 8. Insa la prima vedere, Xiaomi Mi 8 nu trebuie considerat a fi o varianta de iPhone X mai ieftina, ci mai degraba o alternativa excelenta din punct de vedere al raportului calitate pret. Pe GeekBuying, device-ul costa 538 de dolari pentru versiunea sa cea mai accesibila (6GB RAM si 64 GB ROM), in timp ce versiunea cea mai scumpa atinge suma de 676 dolari.

Daca aceste preturi s-ar respecta si in Romania, Xiaomi Mi 8 ar urma sa coste in tara noastra intre 2100 si 2700 de lei. Insa foarte probabil, pretul flagship-ului in Romania va fi unul mai mare. Cel putin in perioada de debut.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 18 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 8
Price
$ 538