Reviews

Detalii despre MIUI 10 » tot ceea ce trebuie sa stii despre noua interfata Xiaomi

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Xiaomi nu a anuntat inca oficial ce planuri are cu noul MIUI 10, interfata care va inlocui in scurt timp versiunea MIUI 9. Producatorul chinez intretine insa hype-ul din jurul lansarii MIUI 10 prin cateva postere de tip teaser.

Tot ceea ce trebuie sa stii despre MIUI 10

Gigantul din China pregateste lansarea oficiala a flagship-ului Xiaomi Mi 8, si foarte probabil, odata cu noul sau varf de gama, va introduce oficial noua interfata MIUI 10. Aceasta interfata in-house va castiga protagonismul pe tot ceea ce inseamna telefoane si tablete de prima mana ale companiei.

Inainte de lansarea oficiala, cateva screenshot-uri cu noua MIUI 10 au ajuns in mediul online, lasandu-ne sa intelegem in mare cum va arata noul OS. Se pare ca Xiaomi Inc pregateste cateva imbunatatiri majore de aceasta data. Imaginile de mai jos sunt culese de la TechnoCodex.

MIUI 10

La prima vedere, putem observa cateva similaritati evidente intre MIUI 10 si Android P. Design-ul este bazat pe doua culori (alb si albastru) la fel cum vom vedea si pe viitorul sistem de operare al celor de la Google. Exista un shortcut care va prezenta cele mai utilizate aplicatii, urmarind astfel sa creeze un confort sporit viitorului utilizator. Este un alt detaliu pe care il vom vedea si pe Android P.

MIUI 10 (2)

Mai mult decat atat, o alta imagine ne arata un preview al sectiunii „Galerie”, acolo unde vedem aplicatiile in miniatura si cele mai recente imagini. Un nou aspect comun si probabil ales nu la intamplare. In fine, am mai descoperit un alt element comun la capitolul gesturi, care dupa leak-urile din ultima vreme vor fi de nivel Full Touch atat pe MIUI 10 cat si pe Android P. Gesturile vor fi asadar personalizabile si vor inlocui probabil butonul On-Screen-Home, butonul back si butonul „cele mai recente aplicatii accesate”.

Widgetul pentru controlul volumului a fost mutat in partea dreapta, cu un comutator separat pentru ca utilizatorul sa poata opta pentru modul „silentios”. De asemenea, un buton personalizat va insoti controlul volumului, permitand astfel schimbarea modurilor mult mai usor. Notita pentru notificari a fost reproiectata, iar pictogramele vor imbratisa de acum un nou design.

Nu doar ca noua interfata a fost imbunatatita, dar se pare ca si centrul de control, widget-ul pentru vreme si lock-screen-ul vor avea acum o alta infatisare. Ceea ce pare sa fie bine venit, pentru ca Xiaomi trebuia sa faca un pas inainte si la acest capitol.

Pe langa aceste detalii si upgrade-ul la nivel grafic, ne asteptam sa vedem imbunatatiri pe MIUI 10 si la nivel de performanta.

Ce telefoane vor avea MIUI 10

Nu stim inca daca noua interfata va debuta oficial pe Xiaomi Mi 8. Scaparile din presa chineza ne fac insa sa intelegem ca exista deja o serie de device-uri ale producatorului care vor face obiectul unui update la MIUI 10.

Xiaomi Mi MIX 2s review romana

Xiaomi Mi MIX 2s va face trecerea la MIUI 10

Aceasta lista include modelele Xiaomi Mi 6, Mi5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi4, Mi3, Mi 4S, Mi 4c, Mi Mix, Mi Mix 2, Redmi Y1, Redmi Y1 Lite, Mi Note 2, Mi Note 3, Redmi Note 3, Redmi Note 3 Pro, Redmi Note 4, Redmi Note 4X, Redmi 5A, Redmi Note 5A, Mi 5X, Mi Max, Mi Max 2, Redmi 4, Redmi 4X, Redmi 4A, Redmi 3, Redmi 3S, Redmi 3S Prime, Redmi Pro, Redmi 3X, Mi Pad 3, Redmi Note 5 Pro, Redmi S2, Mi 6X si Xiaomi Mi Mix 2S. Apropos de ultimul dintre telefoanele anuntate pentru update, gasesti pe #blogul nostru un amplu Xiaomi Mi Mix 2S review cu detalii concrete despre experienta MIUI.

Ce este MIUI

MIUI 10 este a zecea versiune a interfatei pe care compania Xiaomi a lansat-o in august 2010. Mi User Interface se pronunta de fapt „Me You I” si este un aftermarket firmware pentru smartphone-uri si tablete bazat pe sistemul de operare Android de la Google.

Xiaomi a lansat pe piata majoritatea telefoanelor din portofoliul sau cu aceasta interfata pre-instalata, exceptie facand smartphone-urile Xiaomi Mi A1 si Xiaomi Mi A2. Acestea din urma ruleaza o varianta de Android aproape stock, fiind incadrate in programul Android One.

Xiaomi MIUI 10

In februarie 2016, Xiaomi a anuntat ca MIUI ROM are deja peste 170 de milioane de utilizatori din intreaga lume, fiind prezent pe cel putin 300 de handset-uri ale producatorului. Este de asteptat ca cifra sa fi crescut in aceasta perioada. Versiunea cea mai recenta devenita oficiala este MIUI 9, lansata oficial pe 10 august 2017 si care pana in prezent a primit deja 5 upgrade-uri importante.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 4 votes